Marimekkoa saunatupaan

Saunatupa-postauksessa kirjoittelin, että meidän pitäisi keksiä jokin säilytyssysteemi vieraspeitoille ja -tyynyille. Heidi KR vinkkasi kommenttilootan puolella, että kannattaisi teettää lattiatyynyt, joiden sisälle peitot ja tyynyt voisi säilöä. Mahtava idea! En ollut sitä itse tullut ajatelleeksi ollenkaan. Nyt olemme päättäneet toteuttaa tuon idean. Ajattelin, että Marimekon mustavalkoiset kankaat sopisivat kivasti saunatuvan henkeen.

Tarkoituksena on hankkia kolme isoa lattiatyynyä (kaksi peitoille ja yksi tyynyille). Kankaaksi valikoin sen paksumman puuvillan. Tuota Bottna-kangasta olen ihaillut jo pitkään ja mieleeni juolahti, että siitä voisi teettää irtohupun siihen vanhaan nojatuoliin, josta aiemmin kirjoittelin…

Nyt pitää vielä mitata minkä kokoiset tyynyt olisivat hyvät ja sitten vain kangasta tilaamaan! 🙂

kollaasin kuvat: Marimekko

Kommentit
 1. 1

  I May Say sanoo

  Mahtava idea! Taidanpa toteuttaa sen tyttären ”luku/lökötyynyksi”. Ja kaappitilaa vapautuu, jotta voi ostaa lisää krääsää :-))

 2. 3

  sanoo

  Yksi parhaista ideoista mitä täällä keksitty!
  Meilläkin on kaksi valkoista ”vötryily” vilttiä,mitä viikkailen tuon tuosta pois sohvilta,kun kukaan ei tartte. Niitä sitten tungen hyllyn väliin,mistä perheen pikkuiset käy ne repimässä alta sekunnin.

  Isot aploodit idean keksijälle, joskus todella yksinkertainen idea voi olla paras!

  • 3.1

   suvi m sanoo

   Niinpä, aivan mahtava idea! 🙂 Tämä vuorovaikutus on juuri parasta blogeissa.

 3. 4

  sanoo

  Tämä idea pitää laittaa itsekin toteutukseen:). Olen kanssa kovin ihastunut Marimekon mustavalko-juttuihin, eilen kävin hipelöimässä. Innolla jään odottamaan teidän toteutusta. Kiitos vielä tästä ihan mahtavasta blogistasi, teidän mahtavan keittiön inspiroimana meille päätyy sama välitilalaatta uuden asunnon keittiöön. Ja monta muutakin mahti ideaa täältä saanut. Ihanaa viikonloppua! <3

  • 4.1

   suvi m sanoo

   Mukava kuulla, että olet saanut täältä vinkkejä. 🙂 Minun täytyy kuitenkin ”varoittaa” tuosta välitilasta, että puhtaana pito on haastavampaa kuin esim. lasipinnalla, sillä noissa laatoissa on niin paljon saumaa. Suosittelen saumaamista esim. kerapoxyllä, jota on helpompi pitää puhtaana. Meillä on saumattu normaalilla sauma-aineella, koska isäntä ei halunnut enää käyttää kerapoxyä, sillä se jämähtää niin helposti laattaan kiinni. Mutta jos sen laittaa oikein, ja pesee pikaisesti pois, on se varmasti normisauma-ainetta parempi vaihtoehto välitilaan.

 4. 5

  sanoo

  Joo, ihan vaan kävin hipelöimässä siirtolapuutarha-astioita Stockalla, ei ehkä pitäisi selittää poikakaverille samaa aikaa jotain juttua, kun kirjoittaa:D. Aina käyn sekoilemassa täällä sun kommenttiboksissa, sori:)!!

  • 5.1

   suvi m sanoo

   Kyllähän tänne saa kommentoida. 🙂 Siirtolapuutarha on niin ihana sarja!

 5. 6

  Nimetön sanoo

  Lattiatyyny-idea oli loistava, ja sellaiset sopivat varmaan todella hyvin tuonne saunatupa-ympäristöön!

  Tuo bottna-kangas on ihana! Meillä on sitä kahden koristetyynyn verran ja olen haaveillut, josko teetättäisin samasta kankaasta verhot tulevan kodin työhuoneeseen. Itseasiassa mulla on jo olemassa sellainen ”pigoitettu kangas”-taulu samasta kankaasta.

  Kivaa viikonloppua!

  -I-

  • 6.1

   suvi m sanoo

   En malttaisi millään odottaa, että saan ne tyynyt! Kävin lauantaina hieromassa kauppoja niistä, mutta myyjä/ompelija soittelee minulle vielä maanantaina, jotta voimme sopia tarkemmin millaiset tyynyjen pitää olla. Sitten vain odottelemaan, että kangas saapuu ja tyynyt ommellaan. 🙂

   Se Bottna on kyllä todella kaunis kangas. Nyt en valinnut sitä lattiatyynyihin, koska ”säästän” sen tuohon tuolin huppuun. 🙂

 6. 7

  sanoo

  tuo on hyväksi havaittu idea! me saatiin aikoinaan häälahjaksi kaksi isoa marimekon jättityynyliinaa (sinisellä pohjalla pieniä valkosia pilkkuja (en tiedä kuosille nimeä) ja koska sellasia tyynyjä emme omista niin laitoin ne varapatjan päälle (patja taittui) ja se meni lattiatyynystä.

 7. 8

  Tiinasuuret sanoo

  Ystäväni on toteuttanut samalla idealla parisängyn päälle ns. lukutyynyt eli päätyä vasten rullat kauniista kankaasta. Näiden rullien sisällä on siis varatäkit rullattuina. Ihan mahtavat ja säilytystilaa vapautuu kaapista.
  Malli siis lieriö(?) ja pitkällä sivulla täyttämistä helpottamassa vetoketjut.

  • 8.1

   suvi m sanoo

   Tämäkin on hyödyllinen vinkki! 🙂 Hyvä vaihtoehto esim. vierashuoneessa, jolloin sänky muuttuu sohvaksi nojatyynyjen ansiosta.

 8. 10

  sanoo

  Tosi hyvä idea! Meillä oli aikoinaan vieraspatjat taiteltuna kangaspussin sisälle makuuhuoneessa. Se oli hyvä ”penkki”, johon sai aina iltaisin heitettyä päivän vaatteet. 🙂 Nytkin, kun nojatuolin verhoilukangasta jäi yli, tein siitä ison lattiatyynyn, jonka täytteeksi pääsi pari vanhaa tyynyä ja peitto.

  • 10.1

   suvi m sanoo

   Meilläkin on vuosien varrella ollut monta lattiatyynyä, mutta aina sisällä on ollut oikea tyyny (tyynynpäälliseen tarkoitettu). Mutta on aivan mahtavaa, että näin tyynyn saa myös hyötykäyttöön. 🙂

 9. 11

  Mari sanoo

  Ihan täysin toisesta asiasta. Oletteko olleet tyytyväisiä teidän Linea spa välioviin? Näyttävät ainakin kauniilta ovilta ja itse olemme pian rakentamassa ja oisi kyllä ainakin erilainen ratkaisu 🙂

  • 11.1

   suvi m sanoo

   Ollaan kyllä tykätty niistä ovista! Ei mitään negatiivista sanottavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *