Käpy

Meillä on hankintalistalla vielä osa ulkovalaisimista, tarkemmin sanottuna pylväsvalaisimet pihalle ja kulkureittien varrelle aseteltuna. Olen alustavasti silmäillyt rautakauppojen valikoimia ja tykästynyt melko perinteiseen malliin:

kapyvalaisinMinusta Eulin klassinen käpyvalaisin on aivan ihastuttava! Mainostavat sen olevan Suomen myydyin pihavalaisin. Itselläni oli tästä valaisimesta aiemmin vähän ”toisenlainen mielipide”, mutta nyt näen kuinka kivasti tämä perinteinen malli sopisi meidän talon henkeen. En kuitenkaan halua, että seinävalaisimet ja pylväsvalaisimet ovat samaa sarjaa – pitää olla vähän kontrastia. Tämä käpymalli sopisi kuitenkin kauniisti yhteen Lumo-valaisimien kanssa, jotka meillä on ulkoseinissä. Modernin talon vastapainoksi olisi kiva hankkia perinteisempiä valaisimia ultramodernien valaisimien sijaan. Mustana tätä ajattelin meille, mutta kuparin värinenkin olisi upea (ja nyt trendikäskin valinta) sopivaan ympäristöön.

 

Translation: I really like this traditional Finnish outdoor lamp by Euli.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jes Suvi, tuo on aivan loistava valinta. Jostain syystä minua myös miellyttää nuo klassiset mallit. Ehkä olen katsellut liikaa niitä moderneja tolppia täällä naapuruston pihoilla 🙂 Sitäpaitsi, vaikka teidän talo on moderni, sopii siihen perinteisetkin (simppelit) jutut, tulee paljon mielenkiintoisempi mix.

  • 1.1

   sanoo

   Kiva kuulla sikko, että olet sitä mieltä. 🙂 Tämä valaisin ei myöskään ole kalleimmasta päästä, joten siinäkin mielessä oikein passeli valinta.

 2. 2

  sanoo

  Moikka! Meillä on tuollaiset, ihan valkoiset. Viime vuonna kauhistelin niitä ja olin jo vaihtamassa uusiin ihan erilaisiin, nyt ollaan pesty valaisimet (alkuperäiset kun ovat) ja tykätään sittenkin. Ne valaisee puutarhaa tosi kauniisti ja muotoilu on loppupeleissä ihanan klassinen. Diggaan siis kans! 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Moikka moi coco! 🙂 Tosi kiva kuulla, että näistä lähtee kaunis valo. Valkoiset ovat varmasti upeat!

 3. 3

  hannah sanoo

  haa, samanlainen valkoinen löytyy meidänkin pikkupihalta. hirmuisen likainen se on, mutta jospa hiuka pyyhkäisisin sitä 😀

  • 3.1

   sanoo

   Valkoisessa näkyy varmaan hiekkapöly aika herkästi. Toisaalta tummasta erottuu keväisin siitepöly selvemmin (todettiin se ikkunapeltien kanssa). No mutta, jos sitten välillä pyyhkisi… 😉

 4. 4

  sanoo

  Minä olen miettinyt samoja valaisimia meidän pihalle. Klassinen malli ja sopii hyvin moderninkin talon pihaan.

  • 4.1

   sanoo

   Mukava kuulla! Huomaan, että olen nykyisin tosi ihastunut moneen perinteiseen, klassiseen tuotteeseen. Perinteet kunniaan! 😉

 5. 5

  sanoo

  Näyttää hyvältä! Meillä olisi myös tolppavalaisimien hankinta edessä tänä syksynä, ja just samoja mietteitä täälläkin, joku yksinkertainen käpyvalaisin on täälläkin päin ykkösvaihtoehto. Minustakin on kiva, että tulee vähän kontrastia seinävalaisimien ja talon kanssa, ettei yhdistelmä ole liian itsestään selvä. Ja käpy on niin klassinen malli, että passaa niin vanhaan kuin moderniinkin taloon 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Niinpä, hyvin sanottu tuo, että ”yhdistelmä ei ole liian itsestään selvä”. Käpy sopisi tosi kauniisti myös teidän pihapiiriin.

 6. 6

  Heidi sanoo

  Ihana postaus. Erittäin ajankohtainen myös meillä.

  Ja itse tykkään myös erittäin paljon tuosta käpyvalaisimesta. Väri vielä mietinnässä. Meidän talomme on tummanharmaa ja ulkovalaisimet myös Ketosen Lumo valaisimet. Katsotaan mihin päädymme, mutta innolla jään odottamaan teidän päätöstänne. =)

  • 6.1

   sanoo

   Mukava kuulla! Minusta on kiva tehdä väliin aina näitä ”Tykkään” sarjan tuotenostoja.

   Onko Ketosen Lumot teilläkin tummat? Jos talo on tummanharmaa kokonaan, niin voisin kuvitella, että juuri pronssinen väri näyttäisi upealta pihassa (jos tykkää siitä väristä). Mutta hyvin sopii myös musta ja valkoinenkin. Meille taitaa tulla mustat kävyt.

 7. 8

  sanoo

  Mietimme käpyä meillekin mutta sitten päädyimmekin aivan toisenlaisiin joissa valo tulee vielä kauniimmin esille. Lamput odottavat sähkäriä.

 8. 9

  Tuuli sanoo

  Meillä on kyseinen valaisin seinämallina parvekettamme valaisemassa. Tykkään. 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Kiva kuulla! Hyvin positiivisia käyttökokemuksia on tänne kommenttilootaan kertynyt. Hyvä hyvä. 🙂

 9. 10

  sanoo

  Käpy on tuon värisenä tosi ihana! Ja sopisi mielestäni oikein hyvin teidän pihaan 🙂 Meilläkin vielä ulkovalot hankkimatta, seinävalot ovat paikoillaan mutta juuri pylväsmalliset uupuvat.

  • 10.1

   sanoo

   Niin, musta tai valkoinen on ainakin ajaton valinta.

   Toivottavasti teillekin löytyy ihanat pihavalaisimet. Itse toivon, että saisimme ne hankittua jo tänä syksynä ja paikoilleenkin ennen pimeää talvea…

 10. 11

  Ss sanoo

  Moderni klassikko, hyvä valinta!
  Metsästän laadukkaita ja tehokkaita ”alaspäin” spotteja (tehokkaita, koska osa tulee yli 4 m korkeuteen) teräksen tai alumiinin värisenä – onko sulla vinkkejä antaa? Eulilla oli hyvä malli, mutta vain valkoisena…Flosilla olisi, mutta hinta yli 400€/kpl ja tarvitaan yli 10 kpl.

  • 11.1

   sanoo

   Flosin valaisimia minäkin ihastelin rakennusaikana, mutta hinnan takia eivät tulleet kysymykseen. 😉

   Meillä on Lumo-valaisimien lisäksi terassien katoissa upotetut valaisimet, jotka valaisevat melko tehokkaasti ja ovat huomaamattomat. Tykkään, että on sekä tehokkaita ja tunnelmavalaisimia. Täytyy kyllä myöntää, että useinmiten pidämme vain tunnelmavalaisimia päällä.

   Valitettavasti en ole niin perehtynyt eri ulkovalaisimiin, että osaisin vinkata. Mutta pidän kysymyksesi mielessäni ja ilmoittelen, jos löydän hyvän vaihtoehdon.

 11. 12

  Minna sanoo

  Meillä oli kävyt pihalla yli kymmenen vuotta, mutta kyllästyttiin siihen, että lamput aina paloivat. Meillä kun tulee välillä talviaikaan kovasti vettä ja räntää vaakasuoraan ja siitä lamput eivät tykänneet. Ei auttaneet kalliit vesitiiviit polttimotkaan. Siispä viime vuonna vaihdoimme tolppien päät käpymäisiin kuparinvärisiin, joissa on umpilasitus sisällä. Aika oranssia oli kyllä valaistus, kun kupari heijasti valoa, mutta eipä tarvinnut vaihtaa lamppujakaan sormet kohmeessa 🙂

  • 12.1

   sanoo

   Voi että, ikävä kuulla että lamput paloivat herkästi. :/ Onkohan tuon suhteen tapahtunut tuotekehitystä tänä aikana…? Pitääpäs selvittää sitten, kun menemme käpyjä ostamaan… Mutta hyvä juttu, että keksitte ratkaisun tuohon ongelmaan. 🙂

 12. 13

  sanoo

  Hyvä valinta olisi. Rakastan niitten 70-luvun henkeä. Kivasti toimii modernimmankin talon ympärillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *