Kannustalo Pohjanmaan kotoisa pihapiiri

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Asuntomessut lähestyvät ja Kannustalon tämän vuoden messutalo Pohjanmaa alkaa olla jo valmis vastaanottamaan messuvieraita. Ennen kuin tehdään kattavampi kotikierros talon sisällä, kurkistetaan Pohjanmaa-talon pihapiiriin. Kannustalohan on tunnettu siitä, että talon suunnittelussa voi huomioida koko pihapiirin ja mallistosta löytyy useita piharakennuksia ja pihatuotteita, jotka täydentävät kotia. Tuo ajatus toteutuu myös tässä asuntomessutalossa.

kannustalo-pohjanmaa-7203

kannustalo-pohjanmaa-6763

kannustalo-pohjanmaa-1000

Pohjanmaa-talon pihaa hallitsevat vahvat kaarevat ja pyöreät muodot. Keskellä tonttia vihertää näyttävä pyöreä nurmialue, joka on reunustettu kaarevasti Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Verona-kivellä. Istutusalueita reunustaa Ruduksen R8-graniittireunakivet sekä Laineri-reunakivet. Pihan kaikki kulkupinnat on kivetetty helppokulkuisiksi ja selkeiksi Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Onni-kivellä.

kannustalo-pohjanmaa-7195

kannustalo-pohjanmaa-6762

Pohjanmaa-talon pihasuunnitelmassa huomioitiin helppohoitoisuus, perinteisten pohjalaistalojen kasvilajit, tontin ilmansuunnat sekä esteetön kulku. Pihalle istutettiin pohjalaispihojen perinteisiä kasvilajeja kuten esim. syreeniä, herukoita ja omenapuita. Pihasuunnitelman teki suunnittelija Henri Nieminen / H.A.N Gardens.

Etupiha avautuu etelään, joten siellä oleviin istutuksiin valittiin hillityt, kuivuutta ja paadetta kestävät kasvit. Autotallin ja päärakennuksen välissä oleviin pergoloihin istutettiin köynnöksiä suojaamaan takapihaa kadulta katsottaessa.

Pohjanmaa-talon takapiha rajautuu luonnontilaiseen metsäalueeseen, joka on säilytetty koskemattomana. Nurmen ja luonnontilaisen alueen välissä on istutusalue, jossa on pensaita, havuja ja kaksi omenapuuta. Istutusalueet on siistitty kuorikatteella.

Päärakennuksen suureen terassiin on upotettu istutusallas tuomaan pehmeyttä. Istutusaltaan kesäkukkia ja hyötykasveja voi ihastella sisältä olohuoneen suurista ikkunoista. Tunnelmaa kasvialtaaseen tuo pieni vesiaihe.

Värisävyltään pihan kasvien lehdet ja kukat ovat hillittyä harmaan, valkoisen ja vihreän sävyjä. Talon kylkeen on istutettu pylväspihlaja ja rungollinen aronia, jotka värittävät pihaa kauniisti ruskan aikaan.

Pohjanmaa-talon pihalta löytyy tilaa eri toiminnoille: leikkiin, oleskeluun, ruokailuun ja puutarhanhoitoon. Päärakennusta täydentävät autotallin lisäksi Kannustalon pergolat, Onnelin ja Annelin leikkimökki sekä minun suunnittelemani Pihakaapin pienempi malli mustassa värissä.

kannustalo-pohjanmaa-6761

kannustalo-pohjanmaa-6759

Pihakaappissa on kätevä säilyttää haravat, lapiot ja muut pihatuotteet. Suurempaan malliin mahtuu myös ruohonleikkuukone. Minä säilytän meidän pihakaapissa kaikki puutarhanhoitoon liittyvät tuotteet kuten multasäkit, ylimääräiset ruukut, lannoitteet ja puutarhavälineet. Sinne on kätevä sujauttaa myös lasten pihalelut.

kannustalo-pohjanmaa-6764

kannustalo-pohjanmaa-7197

Onnelin ja Annelin leikkimökki nähdään Pohjanmaa-talon pihalla perinteiseen pohjalaistalon värisävyin maalattuna. Näin se sopii saumattomasti yhteen päärakennuksen kanssa. Leikkimökkiä ympäröi hiekka-alue, jossa lasten on mukava leikkiä. Sisältä leikkimökki on valoisan vaalea ja lasten makuun sisustettu. Kannustalon tehtaalla rakennetaan muuten parhaillaan lavasteita nyt kesällä kuvattavaan Onneli & Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvaan. Elokuvan ensi-ilta on kevättalvella 2017.

Pohjanmaa-talon pihapiiri on kutsuva ja kodikas kuten itse talokin. Kannustalon pihatuotteet viimeistelevät kokonaisuuden ja tarjovat käytännöllistä säilytystilaa pihalle tyylikkäällä tavalla. Pihan keskipisteenä vihertävä pyöreä, siisti nurmialue sitoo muodollaan koko pihan eri osa-alueet yhteen. Pihan istutukset sulautuvat hillitysti pihaan rajautuvaan luonnontilaiseen metsäalueeseen ja punamullansävyisiin rakennuksiin.

ARVONTA: Voita pääsyliput Seinäjoen asuntomessuille

Saan ilahduttaa blogini lukijoita myös kivalla arvonnalla. Voit nimittäin voittaa kahden hengen pääsyliput Seinäjoen asuntomessuille. Messut ovat avoinna 8.7. – 7.8.2016. Osallistu arvontaan kertomalla kommenttiboxissa:

Mitä odotat tämän vuoden asuntomessuilta?

Arvonta umpeutuu su 3.7.2016, jonka jälkeen arvon yhden voittajan.

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.

Kuvista kiitos: Kristiina Hemminki ja Ville Hautaluoma

Tallenna

Kommentit
 1. 1

  Heli sanoo

  Asuntomessuilta odotan inspiraatiota sisustusideoihin ja talotekniikkaan. Talon rakennushaave alkaa konkretisoitumaan, joten messuilla saa paljon ideoita kerralla. Ja pääsisinpä ensimmäistä kertaa Kannustaloon, kun kumminkin heidän Lato -talon rakentaminen olisi suunnitteilla.

 2. 4

  Maijastiina sanoo

  Sisustusideat luonnollisesti kiinnostaa messuilla aina, mutta tänä vuonna myös terasseja ja pihoja tulee seurattua aiempaa tarkemmin. Omaan kotiin olisi tarkoitus tehdä lähiaikoina terassilaajennus ja uudistaa pihaa. Liput olisi erittäin tervetullut yllätys

 3. 6

  Anniina sanoo

  Tämän kesän bucket listille päätyi tänä vuonna usean vuoden haave: asuntomessut, joten Seinäjoelle lähdetään ennen kaikkea toteuttamaan se haave! Asuntomessuilta toivon näkeväni viimeisemmät trendit sekä saavani hauskoja persoonallisia ideoita oman kodin sisustukseen 🙂 Ja saahan siellä sitten vähän haaveilla myös tulevaisuuden omasta talosta, se kun ei vielä tässä elämäntilanteessa ole ajankohtainen.

 4. 9

  Taina Niemi sanoo

  Muuttovalmis Kannustalo juuri pihassa ja vinkkejä sisustukseen, pieniin yksityiskohtiin olisi kiva vielä pongata messuilta! Messut joka kesäinen must reissu <3

 5. 10

  Johanna Kuusisto sanoo

  Uusia, raikkaita sisustusideoita ja piharatkaisuja. Myös sauna-kylppäriosastot kiinnostavat, koska remontti on edessä.

 6. 14

  Jutta sanoo

  Odotan messuja ihan älyttömästi! Naapurikaupungista on helppo päästä paikalle vaikka useamminkin. Mieheni rakennusliike on ollut tässä Kannustalon talo-Pohjanmaassa mukana, maalausten ja tapetointien muodossa, ja myös toisessakin kohteessa. Olen saanut maistiaisia messualueesta ulkoapäin muutaman kerran, mutta kunhan tässä pääsee kohteisiin sisälle, niin… 🙂

 7. 15

  Tanja sanoo

  Toivon näkeväni messuilla jotain uutta, jotain sellaista mikä saisi aikaan Vau-huudahduksen, mikä hivelisi silmää ja mieltä.

 8. 17

  Vilperttiina sanoo

  Uusia sisustusideoita ja pihakivetyksiä haluaisin päästä katsomaan.

 9. 18

  Maarit sanoo

  Sisustusvinkkejä!… aina kiva katsella ammattilaisten tekemiä sisustuskokonaisuuksia

  • 19.1

   Marika sanoo

   Odotan ihan kaikkea sillä en ole koskaan päässyt messuille nähä liput tulisi niiiiin tarpeeseen

 10. 20

  Riikka sanoo

  Erilaisia ideoita poimittavaksi unelmien omakotitaloa varten. Kaikkea mahdollista aina sisustuksesta erilaisiin pohjaratkaisuihin ja materiaaleihin.

 11. 21

  Jonna Hakamäki sanoo

  Odotan minkälaisia pohjaratkaisuja tänä vuonna on toteutettu sekä pihojen suunnitelmia..

 12. 27

  Tuuli sanoo

  Hyvin monenlaisia ideoita ensi kesänä alkavaa rakennusprojektia varten: erilaisia pohjaratkaisuja, keittiöiden toteutuksia, pintamateriaaleja sekä myös sitä, miten pienelle tontille saisi rakennettua kivan ja edes vähän yksityisen pihan. Ikinä en ole odottanut asuntomessuja näin paljon!

 13. 28

  Piitu sanoo

  Olen käynyt vain kerran messuilla ja vasta sen jälkeen, alkanut kiinnostumaan sisustuksesta. Joten kaikki siellä kiinnostaisi, kun haluaa saada uutta inspiraatiota. Ja mitä blogien kautta olen kuvia nähnyt niin aina jotain uutta ja mielenkiintoista sieltä löytyy niin sisustuksellisesti kuin noin muutenkin.

 14. 29

  sanoo

  Me aloitimme juuri rakennuttamaan omaa taloa ja toivon saavani tänä kesänä Asuntomessuilta inspiraatiota nykyajan skandinaavisesta sisustamisesta. Erityisesti kotien värimaailmat sisällä kiinnostavat, sekä kylpyhuoneiden ja saunojen sisustukset, koska näitä ei ole vielä lyöty lukkoon omassa projektissa.

 15. 30

  sanoo

  Toivon saavani tutustua ihaniin tuotteisiin, kekseliäisiin ja toimiviin ratkaisun ja toivottavasti tänä vuonna myös isoihin ja avariin olohuoneisiin 🙂

 16. 32

  sanoo

  Mun mielestä on hauskaa, että tän vuoden messuilla voi tutustua pohjalaiseen tyyliin. Toivoisin, että jatkossakin messuilla olisi enemmän näkyvissä paikallinen kulttuuri.

 17. 35

  Katriina sanoo

  Missäpä muualla sitä voi kokea viimeisimmillä trendeillä sisustettuja tiloja ja fiilistellä ratkaisuja talo talon perään, ihan parasta. Nyt kiinnostavat eritoten kylpyhuoneet ja saunat, koska niiden remontointi tulee meillä pian ajankohtaiseksi.

 18. 37

  piiku sanoo

  Odotan näkeväni pihaideoita,sisustusvinkkejä ja persoonallisia ratkaisuja. Juurikin Kannustalo kuulostaa kovin, ovat yleensä olleet asuntomessujen parasta antia t. Piiku

 19. 39

  SusannaW sanoo

  Odotan näkeväni entisen kotiseutuni uudessa loisteessa hulppeiden messujen johdosta! Etelä-Pohjanmaa <3

 20. 40

  Satu Mäenpää sanoo

  Odotan saavani asuntomessuilta vinkkejä ja ideoita sisustukseen. Nähdä uusia ja inspiroivia taloja ja terasseja. Samalla saan myös ensimmäisen kokemuksen asuntomessuista! 🙂

 21. 41

  Hennah sanoo

  Asuntomessut… Haluan nähdä miten ammattilaiset ovat tiloja suunnitelleet ja kuinka pienistä pihoista tehdään toimivia…

 22. 43

  Theresa sanoo

  Messuilta odotan sisustusideoita ja vinkkejä pihan laittoon. Kiva, kun messut ovat niin lähellä tänä vuonna.

 23. 46

  Marika Hietala sanoo

  Odotan löytäväni messuilta innovatiivisia saunaratkaisuja. Myös eteistilat kiinnostavat juuri nyt. Kuten myös keittiöt, aina.

 24. 47

  Hennis sanoo

  Messuilta odotan inspiraatiota puutarhaan ja sisustukseen. Periaatteessa myös talotekniikan uutuudet kiinnostaa, joskaan ei ole ajankohtaista.

 25. 48

  P sanoo

  Näin etelä-pohjalaisena ja vahvojen perinteiden ystävänä olisi hieno päästä katsomaan kuinka viimeisimmän ”muodin” mukaan tehdyssä uudisrakentamisessa on saatu pohjalaisuus elämään.

 26. 49

  Sari sanoo

  Asuntomessuilta etsin uusia ideoita sekä sisälle että ulos. Tänä vuonna kiinnostaa erityisesti pintamateriaalit ja pihojen toteutukset.

 27. 51

  Kaisa sanoo

  Haluan syynätä Pohjanmaa-talon tarkkaan, olen kuvien perusteella rakastunut taloon sisältä ja ulkoa. Mielenkiintoista nähdä, kestääkö tunne ”luonnossa”. 🙂

 28. 52

  Suvi K sanoo

  Uuden kodin rakentaminen haaveissa parin vuoden sisään, aion siis messut käyttää hyväksi! Odotan ihania sisustuksia ja kivoja pihoja sekä terasseja.

 29. 54

  Miia Haaranen sanoo

  Alamme juuri rakentaan omaa taloa niin odotan messuilta paljon, valaistusratkaisuja, listoja ja kiintokalusteisiin uusia ratkaisuja.

 30. 57

  sanoo

  Meillä on rakennusprojekti alkamassa ja messuilla olisi tarkoitus yrittää ahmia tietoja ja ideoita sylin täydeltä.

 31. 58

  Anne sanoo

  Moikka, haluaisin ideoita omalle pihalle ja terassiratkaisut kiinnostaa myös. On myös kiva nähdä sisustuksen uusia tuulia. Mukavaa kesää kaikille

 32. 59

  Annie sanoo

  Asuntomessuilta odotaan ihanaa yhteistä kesälomapäivää miehen kanssa, ja ideoita kotiin ja puutarhaan.

 33. 60

  Riksu sanoo

  Sisustusideoita lasiterassille ja ajatuksia sisäseinien päivittämiseen. Ja mikä mukavinta, voidaan miehen kanssa kierrellä kaksin lasten ollessa isovanhempien huomassa .

 34. 61

  Lau sanoo

  Ikuisena sisustusfriikkinä kaikki ihana ja inspiroiva houkuttaa asuntomessuilla. Toivottavasti onni suosii!

 35. 63

  Sirpa sanoo

  Odotan asuntomessuilta uusia ideoita. Kiva nähdä välillä tummempaa sisustamista valkoisten trendien jälkeen.

 36. 64

  sanna sanoo

  Odotan messuilta sisustusideoita tai lopullista sysäystä rakentamispäätökselle;)

 37. 65

  Marita sanoo

  Ideoita pihalaatoituksista, pihavälineiden säilytysideoita sekä ihania sisustusvinkkejä.

 38. 66

  Miia sanoo

  Asuntomessut tuovat kyllä ensisijassa inspiraatiota sisustukseen ja parvekkeelle.

 39. 67

  Hennas sanoo

  En ole koskaan ollut asuntomessuilla, vaikka kiinnostusta on kovasti ollut. Olisi kyllä hienoa päästä katselemaan talojen arkkitehtuuria ja erilaisia sisutuksellisia ratkaisuja, saamaan ideoita ja innostusta!

 40. 68

  Tintti sanoo

  Haen asuntomessuilta uusia, tuoreita ideoita, joilla 30-vuotiaan talomme voisi päivittää ajan tasalle!

 41. 69

  Eka80 sanoo

  Leppoisaa lomapäivää miehen kanssa sekä tulevaa syksyä piristäviä sisustusideoita!

 42. 78

  KatiM sanoo

  Odotan vinkkejä säilytysratkaisuihin ja inspiraatiota lastenhuoneiden sisustukseen.

 43. 79

  Pirjo Jaakkola sanoo

  Persoonallisia pohjalaiseen maisemaan sopivia taloja ja pihapiirejä ja tietysti inspiroivia sisustuksia.

 44. 80

  Saara sanoo

  Tämän vuoden asuntomessuilta odotan paljon,koska olen ymmärtänyt,että talot ovat suunniteltu tavallisille perheille tavalliseen arkeen. On ihana päästä messuille hakemaan inspiraatiota omaan taloprojektiin. Ja on mahtavaa,kun Kannustalo on mukava tämän vuoden asuntomessuilla.

 45. 82

  Tintti sanoo

  Lähes joka vuosi on tullut käytyä asuntomessuilla, taitaa olla jo perinne ;). Joten arvontaan mukaan, jospa onni suosisi. Messuja odotellessa!

 46. 83

  sanoo

  Hei! Minua kiinnostaa löytää sisustusideoita ja ratkaisuja joita voisi omaan rakenteilla olevaan kotiin soveltaa. Ehdottomasti kiinnostaa Kannustalon Pohjanmaan näkeminen ja kokeminen. Ensimmäisen kerran kun näin talon sisätilat sain kylmiäväreitä, ihan uskomattoman upea! Lisäksi kiinnostaa asuntomessualueen infran toimivuus ja alueet, kuten Kyrkösjärven rannan muutos ym.

 47. 85

  Tiina sanoo

  Pihasuunnitteluun inspistä, ehdottomasti! Innovaatisia ratkaisuja erityisesti pienelle pihalle.

 48. 87

  Maria sanoo

  Toivon saavani pieneen, lähes istuttamattomaan taajamapihaan ideoita esimerkiksi naapurin suuntaan avautuvien näkymien naamioimiseksi ja pihakivetysten tekoon.

 49. 92

  Annika sanoo

  Odotan asuntomessuilta uusia sisustusideoita ja ideoita kylpyhuoneen ja saunan toteutukseen.

 50. 94

  Majore sanoo

  Odotan mielenkiinnolla uusia, erilaisia keittiöitä musta-valkoisen sijaan. Myös tulevaan sauna/kylpyhuone remonttiin olisi kiva saada uusia ideoita.

 51. 96

  AP sanoo

  Ideoita omaa vanhaa kotia varten sekä mukavia elämyksiä päivästä messualueella.

 52. 99

  Tiina Mansikka sanoo

  Odotan ideoita lattiamateriaaleista sekä ajatuksia kosteiden tilojen pintoihin, koska oma rakennusprojektimme on siinä pisteessä, että haluan omille ajatuksille vahvistusta tai sitten aivan uusia ideoita.
  -tiina-

 53. 103

  Marika Laitinen sanoo

  Kaipaan sisustusideoita kotiin, sekä ihanien ystävien seuraa ja hetken omaa aikaa kiireisestä arjesta. Messut olisi täydellinen loman huipennus!

 54. 105

  Mirva sanoo

  Sisustusideoita ja mökin rakentajana erityisesti hirsitalokohteet kiinnostavat.

 55. 107

  Marja sanoo

  Odotan messuilta kaikkea mahdollista!! Koskaan aiemmin en ole päässyt messuille ja nyt kovasti odotan upeita koteja, kauniita pihoja, sisustuksia. Tämän lähemmäksikään Asuntomessut tuskin koskaan minua tulevatkaan! Erityisesti odotan Kannustalon näkemistä ihan ”livenä”, Helena Karihtalan upeaa visuaalisuutta ja estetiikkaa :)!!

 56. 109

  sadiva sanoo

  Odotan messuilta erityisesti ideioita omaan tulevaan rakennusprojektiin. Myös sisustusvinkit ovat aina tervetulleita 🙂

 57. 110

  Riina Tikka sanoo

  Oma rakennusprojekti on juuri käynnistymässä, joten minua asuntomessuilla kiinnostaa eritoten kohteiden keittiö/pesuhuone/sauna/eteinen säilytysratkaisuineen ja materiaalivalintoineen.

 58. 111

  Marge sanoo

  Odotan päivää jonka saan viettää mieheni kanssa ja etsiä ideoita meidän vielä keskeneräiseen pihaan ja pariin tilaan sisällä mitkä ovat talossa vielä kesken. Ja sitä kun kerrankin messut ovat ihan naapuripitäjässä ettei tarvi monta tuntia autossa istua

 59. 112

  Mirja Hihnala sanoo

  hei
  pihakaappi todella hyvä idea, sellainen tarvittaisiin meidänkin pihalla
  ja asuntomessut must… melkein joka kesä

 60. 113

  Helena sanoo

  Asuntomessuilta haluan saada ideoita pihan tekemiseen. Talo on ollut valmiina vuosia, mutta piha ja erityisesti sisääntuloväylä on vieläkin keskeneräinen. Toivoisin näkeväni edes jonkun sisääntuloväylän, joka olisi kapea, mutta tyylikäs. Sellaiseen me juuri tarvittais ideoita. Myös saunaremontti on alkanut pyöriä päässä, sillä ei ole niin kiirettä, mutta ideoitahan saa aina hakea..

 61. 114

  Maria M sanoo

  Asuntomessuilta olisi kiva saada ideoita pihan sisustamiseen. Ja aina vinkit varsinkin pesuhuoneeseen tulee tarpeeseen, sen remontoiminen kun on seuraavana vuorossa.

 62. 115

  Anduin sanoo

  Meillä on omakotitalon pihatyöt menossa, joten messuilta etsin erityisesti ideoita istutuksia varten. Tietty sisustusratkaisut kiinnostavat myös 🙂

 63. 116

  sanoo

  Asuntomessuilta odotan silmiä avaavia ideoita, että näinkin tämän voisi tehdä. Lisäksi on kiva katsastaa nykyiset ja tulevat trendit.

 64. 117

  Sarianna Riikola sanoo

  Pihat ja sisustaminen kiinnostaa tällä kertaa. Omassa ollaan sellaisessa vaiheessa että näitä asioita pohditaan.

 65. 118

  Jenna sanoo

  Ideoita kauniin yksinkertaiseen skandinaaviseen pihaan, joka olisi täällä haaveissa.

 66. 119

  Lea sanoo

  Keittiöideoita, oma keittiö alkaa olla tiensä päässä. Myös piha- ja kaikki sisustusideat kiinnostavat.

 67. 120

  Saara sanoo

  Asuntomessuilla olisi mielenkiintoista tutustua ekologisesti kestävään arkkitehtuuriin. Erityisesti talotekniikan innovaatiot ja passiiviset suunnittelun keinot tämän saavuttamiseksi kiinnostavat.

 68. 121

  Tuula sanoo

  Pohjalaisuutta,uusia ideoita pohjaratkaisuihin,sisustusideoita,värimaailmaa,erityisesti Kannus-sekä Teri-talojen näyttelytaloja. Mitä uutta ja mitä vanhaa. Kaiken ei tarvitse olla uutta ideaa,monet hyväksikoetut vanhat käyvät myös….uudistetussa muodossa.

 69. 122

  Saara sanoo

  Etenkin sisustusideoita, mutta keräilen varastoon myös kivoja ideoita taloihin ja pihoihin. Vaikkei rakentaminen olekaan juuri tällä hetkellä ajankohtaista, ajattomia ratkaisuja voi hyödyntää myös sitten myöhemmin. 🙂

 70. 123

  MarjaH sanoo

  Asuntomessut ovat tarjonneet vuosittain ideoita ja päiväunien kohteita… Minulle asuntomessut ovat myös yhdessä tekemistä ja haaveilua. Messupäivien muistoihin palaamme mieheni kanssa vielä pitkin talveakin…

 71. 124

  Essi sanoo

  Odotan löytäväni asuntomessuilta kivoja sisustusratkaisuja uuteen taloomme.

 72. 125

  Riikka Rautio sanoo

  Sisustus ideoita ja vinkkejä ulos. Esim. tuo kaappimallinen varasto ulos on hieno.

 73. 128

  Tiina Koivisto sanoo

  Odotan juuri nimenomaan Kannustaloa, ne ovat aina olleet parhaita:)

 74. 129

  Seikku A sanoo

  Ideoita pihaan ja terassiin. Uudenkarhea koti odottaa pihan rakentumista.

 75. 130

  Hanna sanoo

  Suurinta inspiraatiota lähden messuilta hakemaan nimenomaan piharatkaisuihin. Meidän 2-vuotiaan talomme piha on vielä alkutekijöissään ja kaipaan ideoita sopivista kasveista, kivetyksistä jne. Aina kun Kannustalo on messuilla, on odotettavissa parasta antia!

 76. 133

  Kaisa sanoo

  Odotan erityisesti pihojen ja terassien näkemistä, joista saisi ideoita omaan pihaan

 77. 134

  taru sanoo

  Odotan näkeväni upeita pihoja ja uusia sisustustrendejä…jos siis asuntomessuille pääsen.

 78. 135

  AnnaH sanoo

  Sisustusideoita ja inspiraatiota. Talo on jo rakennettu, joten pohjaratkaisut eivät tällä hetkellä niin kiinnosta. Asuntomessut ovat olleet talojen ja sisustusten osalta vähän varovaisia viime vuosina, toivoisin jotain uutta ja rohkeampaa.

 79. 136

  Marianne sanoo

  Ideoita pihan istutusten suunnitteluun sekä sisustusideoita lapsen huoneeseen. Viimeksi olen ollut Kokkolan asuntomessuilla, joten siitä onkin jo jonkin aikaa. Samalla reissulla sujuisi Seinäjoen sukulaisillakin vierailu.

 80. 138

  SannaL sanoo

  Ideoita ulos ja rohkeita ratkaisuja sisätiloihin, erityisesti lastenhuoneisiin.

 81. 139

  Anu sanoo

  Tämänvuotisilla asuntomessuilla kiinnostaa puurakentaminen – ja sisustaminen tietysti.

 82. 140

  Ilmeini sanoo

  Erityisesti kiinnostaa tutustua hirsitaloihin, sillä seuraava kotimme lienee hirrestä tehty. Ja sisustukset tottakai

 83. 141

  Ritu sanoo

  Odotan innolla uusia ideoita sisustukseen ja pihasuunnitteluun.Keittiöt myös kiinnostaa.

 84. 142

  Raija sanoo

  Taas ihana Kannustalo. Toivon saavani uusia sisustusideoita asuntomessuilta. Viimeksi kävin asuntomessuilla Jyväskylässä ja ihastuin Kannustalon Latoon.

 85. 143

  Miisukka sanoo

  Kodinhoitohuone remontissa, joten siihen haen ideoita. Liput tulisi kyllä tarpeeseen 🙂

 86. 144

  Hannele sanoo

  Sisustusvinkkejä erityisesti olo- ja lastenhuoneeseen. Kiva katsella erilaisia sisustusratkaisuja.

 87. 149

  Henna sanoo

  Erityisesti kiinnostaisi katsella pihoja ja kerätä ideoita omaan keskeneräiseen pihaan.

 88. 152

  Katja sanoo

  Jotain uusia sisustukseen liittyviä juttuja, myös myytäviä. Asuntomessuilla on aina niin mukava tunnelma!

 89. 153

  Sanna Waris sanoo

  Uusia ajatuksia poikien huoneiden sisustukseen ja kylppärin remppaan toivon löytöväni messuilta.

 90. 155

  Pauliina sanoo

  Erityisesti talojen sisäänkäynnit, terassit ja piharatkaisut ovat suurennuslasin alla.

 91. 156

  Sari sanoo

  Meillä on parhaillaan menossa oman rakennusprojektin suunnitteluvaihe, joten minua kiinnostaa kovasti sisustukseen liittyvät ideat ja uutuudet, miestä kiinnostaa ”luonnollisesti” ; ) talotekniikkaan liittyvät asiat. Nyt kun tuleva talomme on saatu hyvin pitkälti suunniteltua, messuilta on hyvä vielä saada vahvistusta omille tilankäyttöön ja tilojen mittasuhteisiin liittyville ratkaisuille.

 92. 159

  maija luoto sanoo

  Hakisimme ideoita rakenteilla olevaan omaan viihtyisään kotiin ja pihaan.

 93. 160

  Susanna sanoo

  Terasseja, puutarhaa, kesäkeittiöitä, leikkimökkejä…Näistä ideoita oman pikku kannustalon pihaan 🙂

 94. 161

  Meri sanoo

  Odotan uusia sisustusideoita, ja fiksuja tilaratkaisuja. Asuntomessut ovat avomieheni ja minun jokaisen kesän vakiolomakohde

 95. 162

  Terhi sanoo

  Raikkaita ideoita pihaan ja myöskin sisustusideoita. Moneen vuoteen ei olla käyty messuilla, joten innolla oltaisiin menossa.

 96. 163

  Mea Yliuntinen sanoo

  Sisustusideat kiinnostavat, mutta ehkä eniten odotan messutalojen pihojen näkemistä.

 97. 164

  Elina sanoo

  Viimeksi kävin asuntomessuilla 2000-luvun alkupuolella, kun rakensimme kotiamme. Nyt messut ovat niin lähellä, että on ”pakko” mennä käymään. Odotan messuilta ideoita kodin sisustuksen pienimuotoiseen uusimiseen ja myös pihaideat kiinnostavat.

 98. 166

  Maarit sanoo

  Sauna- ja kylppäriremonttia varten ideoita ja kaikenlaisia sisustusideoita

 99. 167

  Sanna sanoo

  Odotan ihania sisustus- ja pihaideoita sekä vinkkejä oman talon remontointiin.

 100. 168

  Eija sanoo

  Asun itse pohjalaistalossa ja odotan ideoita mordernisoida omaa taloani tyylikkäästi

 101. 169

  Pauliina Venetpalo sanoo

  Pintamateriaalit, hanat, pihakiveykset..näihin haetaan ideoita. Oma lato on rakenteilla.

 102. 170

  Nina sanoo

  Tuleva talo on arkkitehdin piirustuslaudalla hahmottumassa, joten kaikki kiinnostaa!

 103. 171

  Emma sanoo

  Tietenkin uusia ideoita sisustukseen ja pihalle. Sisustuksessa toivon erityisesti, että on käytetty paljon värejä ja jokainen koti on omalla tavallaan persoonallinen. Pihojen toivon olevan mahdollisimman helppohoitoisia, koska sellaisen haluan oman pihani olevan.

 104. 172

  Ilona sanoo

  En ole koskaan aiemmin päässyt käymään asuntomessuilla vaikka alalle olenkin suuntaamassa. Jos tänä vuonna pääsisin, odottaisin erilaisia ja persoonallisia koteja ja tietenkin kovasti inspiraatiota 🙂

 105. 173

  Tiinam sanoo

  Jos onni osuisi omalle kohdalle, niin luulenpa, että messuilta haettaisiin siipan kanssa inspistä kylppärin ja saunan remonttisuunnitelmiin 🙂

 106. 175

  Päikkä sanoo

  Odotan Helena Karihtalan sisustamaa taloa. Hänen tyylinsä on upea, enkä ole aiemmin nähnyt paikanpäällä hänen tyylinäytettään.

 107. 179

  Satu sanoo

  Sisustusideoita, erityisesti vinkkejä olohuoneeseen, sängynpäätyideoita ja vinkkejä lastenhuoneeseen. Myös pihat kiinnostavat. Haluaisin käydä messuilla kahtena päivänä, mieluiten yksin niin saisin rauhassa omaan tahtiin katsella kohteita.

 108. 185

  sanoo

  Odotan näkeväni luovia sisustusratkaisuja. Ideoita jotka on helppo toteuttaa myös omaan kotiin. Työpisteet kiinnostavat myös. Kävin viimeksi Kuopion asuntomessuilla joten olisi taas aika lähteä messuille 🙂

 109. 187

  Riina Antila sanoo

  En ole koskaan ollut messuilla, joten odotan ihan kaikkea 🙂 Erityisesti katson ympärilleni lapsiperheen äidin näkökulmasta sekä sisällä että ulkona.

 110. 195

  Minde80 sanoo

  Terassi- ja pihaideoita sekä tietysti uusia vinkkejä kodin sisustamiseen!

 111. 196

  Jassu sanoo

  Haaveissa olisi se ikioma koti, joten ihan kaikenlaisia ideoita lähden sinne katsastamaan, rakenteista sisustukseen 🙂

 112. 198

  Lensku sanoo

  Odotan sisustusideoita ja kauniiden kotien stailausten ihailua. Myös piharatkaisut kiinnostavat.

 113. 200

  MiiaL sanoo

  Pihat, terassien kalustus, isompien lasten huoneet, keittiöratkaisut, eteissäilytys ja sisustuksen viimeisimmät villitykset kiinnostavat! 🙂

 114. 201

  Katariina Nikkilä sanoo

  Odotan ideoita sisustukseen, pihoihin ja talojen tilaratkaisuihin!

 115. 203

  Salla sanoo

  En ole ajatellut vierailla mutta jos liput voitan niin ohi mennessä täytyy käydä. Enemmän ehkä kiinnostaa Seinäjoen uusi kaupunginkirjasto.

 116. 204

  Hanna sanoo

  Mielenkiintoista nähdä v. 2016 tyylisuuntaa ja saada käytännön vinkkejä meneillään olevaan oman kodin rakentamiseen.

 117. 207

  elluellu sanoo

  Ihan oikeastaan lähde mieli avoinna, en ole koskaan päässyt käymään messuilla eli ekoja messuja ja niiden tunnelmaa odotan kovasti. -EK

 118. 210

  Tiina P sanoo

  Voi vaikka mitä! Pihaistutusideoita, valaisinihastuksia, mattolöytöjä, upeita kokonaisuuksia… 🙂

 119. 212

  Johanna sanoo

  Uutta ja ennennäkemätöntä sekä sisustamisen että pihasuunnittelun saralla! Asuntomessuilta saa aina inspiraatiota, mutta jostain syystä uskon että etenkin tänä vuonna Kurkistukset mm kannustaloon lupaavat hyvää!

 120. 214

  Marjo Mäkelä sanoo

  Istutukset ja pihat kiinnostavat erityisesti, mutta myös pienet älykkäät ja uudet keksinnöt sisustuksessa

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *