Flos 2097-30

Tässä se nyt on. Vihdoin. Meidän ruokailutilan uusi valaisin: Flos 2079-30. Juuri se valaisin, josta kirjoittelin jonkin aikaa sitten Tykkään-sarjani Moderni kattokruunu -postauksessa, vaan en arvannut silloin, että tämä valaisin päätyisi näinkin nopeasti kotiimme. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa: se on niin upea!

flos 2097_30_close

flos 2097_30

flos 2097_30_k_rt

flos_rt_2

Mistään uutuusvalaisimestahan ei tokikaan ole kyse, sillä Gino Sarfatti suunnitteli tämän valaisinklassikon jo vuonna 1958. Ja se on edelleen tuotannossa. Valasinta saa myös messinkisenä ja kuparisena (rajoitettu erikoiserä), mutta minusta tämä teräs on ajattomin vaihtoehto. Teräsmalli sopii meidän kotiimme parhaiten, kun ruokapöydän tuoleissa, keittiössä ja olohuoneen huonekaluissa on myös terästä. Tilasin omani tietysti Sisustuksen Koodista.

flos 2097_30_oh_rt

flos_rt_vino

flos_rt_oh

Valaisin on todella ylellinen ja luokin siksi kivan kontrastin muuten aika rentoon sisustukseemme, kuten siskoni osuvasti kuvaili. Valaisin antaa tehokkaan yleisvalon, mutta se on myös himmennettävä, joten tunnelmaa saa helposti luotua tilanteen mukaan. Polttimot ovat oikeasti jääkaapin valoja, eli niitä saa kätevästi hankittua, kun palavat loppuun.

flos_kirjahylly

flos_eames

flos_ruokailutila

Valaisimen johto on aika pitkä emmekä vielä uskaltaneet sitä katkaista, sillä aiomme jättää johtoon jonkin verran pituusvaraa. Ihan siitä syystä, että tämä on pitkäikäinen hankinta ja ennakoimme sitä mahdollisuutta, että tämä valaisin saattaa joskus tulevaisuudessa roikkua jossain toisessa kodissamme, jossa on korkeammat huoneet. Toki ylimääräinen johto pitää vielä kierittää piiloon, mutta hätähousuminä en jaksanut sitä odottaa, vaan kuvat oli nyt napattava.

Nyt tuntuu siltä, että olohuone-ruokailutilan sisustus on viimeistelty. Kruunattu sanoisin.

Translation: My new lamp: Flos 2079-30. I absolutely love it! This space is now perfect!

 

Kommentit
 1. 2

  Nimetön sanoo

  Aivan ihana ja sopii täydellisesti paikkaansa! Ja ehdottomasti paras ratkaisu oli ottaa teräksinen, jolle läytyy vastapareja muualta sisustuksesta ns. pysyvimmistä elementeistä. Valaiseeko se hyvin vai onko enemmänkin tunnelman luoja?

  Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Teräksinen tuntui heti omalta, eikä minun tarvinut sitä edes harkita. Vaikka pidän toki niistä muistakin versioista, tiedän että terästä meidän kotoa tulee löytymään aina.

   Tämä valaisee todella tehokkaasti, mutta onneksi valoa voi myös himmentää. 🙂

   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!

  • 4.1

   sanoo

   Niinpä. Olen haaveillut tästä valaisimesta jo vuosia. Olen aina Koodissa tätä ihaillut ja nyt meillä on se vihdoin! 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Juuri niin. Ja minähän uskon siihen, että jokainen voi saavuttaa unelmansa, oli se sitten millainen tahansa.

 2. 10

  sanoo

  Voi vitsit miten täydellinen tuo on teille! Niin upea klassikkovalasin, en keksi mihin se sopisi paremmin kuin tuohon. <3

  • 10.1

   sanoo

   Eikös vain sikko! On kyllä niin ihana! Ja just hyvä meille, kun meillä ei muuten ole silleen ”hianoo”. ;D

 3. 11

  Auringonkukka sanoo

  Mielestäni valaisin luo jotenkin levottoman tunnelman. Kartellin valaisin oli ehdottomasti parempi, ajattomampi ja rauhallisempi. Pääasia on kuitenkin, että olet itse tyytyväinen!

  • 11.1

   sanoo

   Ok. Se on sinun mielipiteesi. Minusta tätä ei voi edes verrata Kartellin muovivalaisimeen. Toki Kartellkin oli omalla tavallaan kaunis. Hyvin eleetön ja yksinkertainen, mutta nyt saatiin vähän potkua. ;D

 4. 12

  Sari sanoo

  Valaisin on upea, mutta minunkin mielestäni Kartellin valaisin sopi ruokapöydän päälle jotenkin paremmin, todella hyvin ja tämä on ehkä vähän levottoman näköinen…ehkä silmä tottuu ja pääasia tietysti, mikä siellä paikan päällä tuntuu itsestä parhaimmalta:) Onnea uudelle ihanuudelle!

  • 12.1

   sanoo

   Kartellin F/LY on sellainen turvallinen valinta. Ihan ok. Mutta tämä oli unelmavalaisimeni, enkä edes kuvitellut että olisin sen voinut vielä hankkia. Minusta se viimeistelee koko tilan. 🙂

 5. 14

  Astrantia sanoo

  Onnittelut kauniista klassikosta! Oletteko kokeilleet laskea valaisinta lähemmäs pöytää? Vaikea kuviata sanoa, mutta nyt valaisin tuntuu jäävän liian ylös.

  • 14.1

   sanoo

   Kiitti! 🙂
   Yleensähän suositellaan, että kattovalaisin olisi n. 70 cm ruokapöydän pinnasta. Pienemmät valaisimet saisivat olla alempana, n. 60 cm:ssä. Mutta kun tämä on aika suuri ja näytävä valaisin, niin se saa olla vähän korkeammalla. Itsehän en korkeutta edes mitannut, vaan laitettiin se siihen missä se minun silmästäni näytti hyvältä. Nyt kun katson kuvia, niin näyttää tosiaan siltä, että valaisin voisi olla alempana, mutta livenä taas näyttää siltä, että se on hyvällä korkeudella. 🙂 Ehkä se johtuu kuvakulmasta, kun otan kuvat aina vähän alempaa; en koskaan niin, että seison suorana ja räpsin kuvat.

 6. 17

  Ellu sanoo

  Hyvä, että olet tyytyväinen! Pääasiahan on, että itse tykkää oman kodin jutuista. Mutta kun mielipiteensä on sanonut hyvässäkin, niin sanonpa nyt tästäkin. Ekaa kertaa mikä sinusta on hieno, ei minusta todellakaan ole. Minun silmään tuo näyttää viimeistelemättömältä monimutkaiselta häkkyrältä! Ja etenkin kun on nuo taulut tuolla taustalla, niin näistä kuvista tunnelma vaikuttaa epäilyttävän sekavalta. Ehdottomasti liputan yksinkertaisuuden nimeen tuon kohdan valaisimessa, entinen oli parempi. Meinaa ittelle tulla paha mieli kun kirjoittaa poikkeavan kannan, mutta toivottavasti olet tottunut siihen, että mielipiteet jakaantuu. Ja onneksi se on vain valo, ei sisustus ole niin vakavaa! 🙂

  • 17.1

   sanoo

   Juu, itsellehän ja omalle perheelle sitä kotia sisustetaan. 🙂 Tauluasetelma tulee luonnollisesti kokemaan muutosta tämän valaisimen myötä. En vain malttanut olla ottamatta jo kuvia. 🙂

   Blogin kommentoinnissa kannattaa noudattaa samaa linjaa kuin elämässä yleensäkin. Sanoa kommentissa se mitä voisi sanoa toiselle kasvotusten. Näin ei tule itselle eikä toisellekaan yleensä paha mieli. Eli jos vaikka kaveri on saanut uudet farkut ja on niistä iloinen ja innoissaan, niin sanoisiko sitten että ”No kyllä ne vanhat oli paremmat”. Eri asia tietysti jos kaveri kysyisi mielipidettä. 🙂 Mutta ymmärrän, että netissä on helpompi olla kärkkäämpi kuin muuten, kun kommunikoidaan anonyymisti.

   • 17.1.1

    sanoo

    Tarkoitatko todella mitä sanot? Että toivot blogin kommenteissa vain myötäsukaisia kommentteja? Eikö blogia kirjoiteta juuri siksi, että syntyy keskustelua? Minusta juuri tylsintä on lukea miten ihmiset ovat samaa mieltä, sellaisenhan voisi oikeastaan jättää sanomatta, koska se ei tuo keskusteluun mitään uutta.

    • 17.1.1.1

     sanoo

     Ja sanon vielä sen, että minusta tuo valaisin on oikein nätti tuossa tilassa, mutta hämmästyttää ynseä suhtautumisesi eriäviin mielipiteisiin.

     • 17.1.1.1.1

      sanoo

      Tottahan toki saa olla eri mieltä, kuten tuossa joillekin jo kommentoin. Ymmärrän täysin, että kaikki eivät pidä samoista jutuista. Se olikin ihan tylsää. Mutta vastasin tässä Ellulle siihen, kun hän pohti, että tulee melkein paha mieli toisen suuntaisen kommentin jättämisestä. Eli silloin kun kommentoi niin kuin livenäkin tekisi, niin harvemmin tulee paha mieli kellekään.

      Myönnän, että minusta oli tämän postauksen kommenteissa vähän ikävää se, että kun olin iloinen uudesta hankinnasta, niin osa lyttäsikin sen. Minusta kannattaa kuitenkin miettiä yhteyttä, missä ilmaisee eriävän mielipiteen. Mutta blogatessa on kyllä saanut tottua siihen, että silloin kun kysyy mielipiteitä, ei niitä paljon saa ja sitten toisaalta niitä tuleekin sellaiseen juttuun, mihin ei olisi odottanut. 🙂 Ei erivän mielipiteen jättämisessä ole mitään pahaa (varsinkaan jos ei ilkeile), mutta en kuitenkaan haluaisi, että kukaan (kommentin jättäjäkään) pahottaisi mielensä.

 7. 18

  sanoo

  Mun täytyy tunnustaa, etten ole aiemmin pitänyt kyseisestä valaisimesta. MUTTA. Nyt tajusin että en ole ennen nähnyt sitä oikeassa ympäristössä. Aiemmin olen nähnyt sen hyvinkin valkoisissa sisustuksissa, mutta teillä se saa tukea muista pienistä mustista yksityiskohdista. TYKKÄÄN! 🙂 Minusta valaisin on himpun verran liian ylhäällä, mutta saattaa johtua kuvakulmastakin. Joka tapauksessa valaisin sopii teille todella hyvin ja kuvat tuli ihailtua monta kertaa. 🙂

  • 18.1

   sanoo

   Onpa kiva kuulla! Minusta tämä sopii kivasti juuri siksi meille, että ruokailutila on muuten suht. arkinen, niin tuo valaisin tuo sinne jännää kontrastia. Kuvissa näyttää tosiaan siltä, että valaisin saisi olla vähän alempana, mutta sitten tsuumailin sitä tässä kotona, niin se näytti ihan hyvältä noin. Varmaan se on juuri se kuvakulma, mikä tekee tuon vaikutelman…

 8. 19

  sanoo

  Mulla kesti pitkään ennenkuin tykästyin tuohon valaisimeen (vaikka töissä olen tuijottellut sitä lähes päivittäin jo viimeisen 3 vuoden ajan) ja täytyy sanoa että on upea!!! 🙂 Itsekin voisin haluta messinkisen version jonnekin vanhaan Jugend taloon, mutta tähän meidän kotiin se ei sovi. Itsekin laskisin valaisinta hieman alemmas, jo 20cm tekee ihmeitä! 🙂 Onnea uudesta tulokkaasta!

  • 19.1

   sanoo

   Kiitti! 🙂 Voi minä olen ihaillut tätä valaisinta niin kauan kuin näitä on Koodissa ollut esillä. Ajattelin aina, että ”jonain päivänä meillä on tuollainen”. 🙂

   Minusta taas tämä valaisin saa olla vähän ylempänä, kun se on niin suuri ja näyttävä.

 9. 20

  Cartsa sanoo

  Kaunis, onnea uudelle hankinnalle, josta varmasti on iloa pitkäksi aikaa. Korkeuttahan voi helposti viilata, jos niin haluaa ja tauluseinän päivitys toisi ehkä peräänkuulutettua tilaa, joskin kyllähän nämä asiat sulla lienee hyppysessä ilman kommentointiakin? Jokatapauksessa upea valaisin!

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos. Tästä on kyllä varmasti iloa vuosiksi vuosiksi eteenpäin. Korkeutta on helppo viilata ja tauluasetelman olinkin ajatellut miettiä uusiksi. 🙂

 10. 21

  anna-liisa sanoo

  Onnea, hyvä, jos olet itse tyytyväinen, iso ostos kuitenkin.
  Itse olen samaa mieltä muutaman aiemmin kommentoineen kanssa; pidin paljon enemmän siitä Kartellista tuolla paikalla, ajattelin jo kerrottuasi uuden lampun hankkimisesta, että nyt menee (MUN MIELESTÄ) vikaan ja kuvat vaan todistavat sen.
  Toisaalta munsta on jollain hassulla lailla kivakin huomata, että vaikka jolla kulla on ”hyvä maku” = tykkää samoista asioista kuin itsekin, ihan kaikessa mielipide ei sitten olekaan ollenkaan sama.

  • 21.1

   sanoo

   Juu, ei tarvitse olla samaa mieltä. Ja kysyn kyllä teidän neuvoja tarvittaessa. 🙂 Sieltä tuntuu löytyvän asiantuntevaa väkeä. 😉

 11. 22

  Tuuli sanoo

  Voi miten ihana lamppu – ja täydellinen tuossa paikassa! Tuo tosiaan kivaa kontrastia. Minusta paljon parempi kuin entinen – tosin itse en erityisemmin pidä Kartellin lampuista.

  • 22.1

   sanoo

   Noin minäkin ajattelen. 🙂 Mutta ymmärrän toki, että kaikki eivät ole samaa mieltä. Eikä tarvitsekaan. Meidän kotihan tämä kuitenkin on ja oman maun mukaan sisustetaan. Kiva vaan jos joku muukin tykkää ja jakaa saman intohimon sisustukseen ja designklassikoihin. 🙂

   Minulla on vähän mennyt maku Kartelliin…

 12. 23

  Helen sanoo

  Upea valaisin, mutta sekä teidän aikaisempi että tämä valaisin on molemmat asennettu liian korkealle. Himpun matalammalle ja takaseinä tyhjäksi (tai selkeäksi) niin koru pääsee oikeuksiinsa! Upea klassikko ja oikea valinta ottaa teille tuo kromi!

  Mukavaa talven jatkoa!

  t.Helen

  • 23.1

   sanoo

   Kuvissa valaisimen korkeus näyttää varmasti eriltä kuin livenä, sillä otan aina kuvat vähän alempaa, polvillani. En koskaan seisaalleen. Takaseinä tulee varmasti kokemaan myös muutosta, mutta nyt halusin vain äkkiä napata kuvat tästä uudesta tulokkaasta. 🙂

   Mukavaa talven jatkoa sinullekin! 🙂

 13. 24

  Jonna sanoo

  Jos valaisin olisi aavistuksen alempana ja taulujen kehykset taustalla valkoiset, voisi kokonaisuus näyttää paremmalta.

 14. 25

  Sanni sanoo

  Todella kaunis lamppu! Löytyy omaltakin haavelistalta. Mielestäni lamppu sopii sisustukseenne, mutta tuolla paikalla kaipaa kyllä taustan yksinkertaistamista: tyhjä seinä tai yksi iso taulu. Nyt lampun kauniit kiemurtelevat muodot sekoittuvat mustiin taulujen kehyksiin. Minä myöskin laskisin lamppua alemmaksi. Tuon alle on kyllä varmasti ihana kerääntyä syömään 🙂

  • 25.1

   sanoo

   Kiva kuulla. 🙂 Kuten jo aiemmin kommentoinkin, tauluseinä tulee muuttumaan, mutta minusta se ei ole yhtään huono näinkään. Kuvissa vaan toimisi paremmin niin, että valaisimen takana ei olisi tauluja. Mutta kun sisustan kotia kuitenkin muusta näkökulmasta kuin valokuvakulmasta. 🙂

 15. 26

  Rousku sanoo

  Hei,

  Muistan kun kerroit haaveilevasi tästä ”kattokruunusta”. Minusta se sopii paremmin kuin etukäteen ajattelin. Blogistasi tekee kiinnostavan nimenomaan se, ettet seuraile muiden bloggaajien tyyliä, vaan muut seuraavat sinua. Persoonallinen, erilainen ja kiinnostava ratkaisu! 🙂

  • 26.1

   sanoo

   Olipa kivasti sanottu! Kiitos. 🙂 Sisustan kotia ihan vaan omasta näkökulmasta ja toki saan vaikutteita sisustuslehdistä ja -blogeista. Tiedän yleensä heti mistä pidän ja mistä en. Ja siihen pitää luottaa. Esim. en alunperin pitänyt Bourgie-valaisimesta, mutta sitten päädyin sen kuitenkin hankkimaan, kunnes nyt viimein myin sen pois. Olisi pitänyt luottaa omaan vaistoon siinäkin. Tähän Flosin valaisimeen ihastuin jo vuosia sitten, mutta ajattelin aina, että ”sitten jonain päivänä”. Ja nyt se päivä koitti. 🙂

 16. 28

  Tiina sanoo

  Aivan upea valinta. Teillä on niin kaunis koti. 🙂

  Jotenkin tuntuu, että olet muita bloggaajia ”edellä”. Monesti olen huomannut, että alkuperäiset ideat ovat sinulta peräisin ja muut tulevat perässä jäljitellen.

  • 28.1

   sanoo

   Kiitos mukavista sanoistasi. 🙂
   Huh, enpä tiedä tuosta edellä olemisesta. Pidän silmät auki ja luotan omaan makuuni. Ei kai silloin voi mennä kovin pahasti pieleen, ainakaan omasta näkökulmasta. 😉

 17. 29

  Nimetön sanoo

  Tykkäsin aiemmasta Kartellin valaisimesta enemmän tässä tilassa. Minusta Flos kaipaa enemmän tilaa ympärilleen. Meille valaistussuunnittelija ehdotti Flosia kuusi metriä korkeaan eteiseemme. Vielä en ole aivan vakuuttunut, että haluan sen.

  • 29.1

   sanoo

   Niinkö. Minä olen ihan eri mieltä. Minusta on nimenomaan jännää, että tämä Flosin valaisin on meidän kodikkaassa ympäristössä verrattuna esim. pressikuvien suuriin kivitaloihin ja huippukorkeisiin huoneisiin. Tätä valaisinta saa kahdessa koossa, meillä on se pienempi ja sopii mittasuhteiltaan minusta aivan täydellisesti tähän. 🙂

   • 29.1.1

    Hellu sanoo

    Moi! Jännä (moderni, ”vanha”, kruunumainen, ei mikään anteeksipyytelevä) valaisin, teille isoon ja avaraan kotiinne sopii varmasti. Hauskaa, että jokseenkin eteerisen valkoisiin sisustuksiin valitsitte juuri tuon, sillä helposti kaipaa sitä potkua pelkistettyyn sisustukseen. Okei, ei teillä liian eteeristä ole, ei huolta!;) Tsekkasin netistä juuri valaisimen eri vaihtehtoja ja jäin pikaisen selailun jälkeen just miettimään, oliko näitä eri kokojakin; vastaushan tuli tuossa. Kun niitä hintojakin oli erilaisia, lähemmäs kahta tonnia siis isompi ja yli tonnin tuo teidän. Näyttävä valaisin! On mahtavaa, että annat kaikkien kukkien kukkia, eli nekin saavat sanoa mielipiteensä, jos ovat eri mieltä. Sopiihan sen silloinkin perustella hyvin, niin voi keskustella. Blogin pitäjänä itsekin olen sitä mieltä, että ken leikkiin ryhtyy, leikin kestäköön:)

    • 29.1.1.1

     sanoo

     On oikeastaan ihan mielenkiintoista keskustella tästä, vaikka ensin ajattelinkin että onpa ikäviä kommentteja (ne joissa kritisoitiin). Tulee itsekin nyt ehkä perusteltua normaalia tarkemmin miksi juuri tämä valaisin ja miksi juuri tähän kohtaan. Muuten se olisi jäänyt tekemättä ja avaamatta lukijoille. Helposti sitä vaan ensin pahoittaa mielensä…mutta onneksi lepyn nopeasti. ;D

 18. 30

  Jenni sanoo

  Minun kysymys ei nyt liity valaisimeen lainkaan, vaan tuohon polka dot -tyynynpäälliseen. Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa ja kolunnut nettikaupat, enkä löydä mieleistä. Mistä sinä olet tuon hommannut?

 19. 31

  Mikaela sanoo

  Hei. Minun mielestä tuo ei sovi lainkaan keittiön pöydän yläpuolelle. Taustalla on paljon tyylikkäitä tauluja ja sisustus vaikuttaa nyt hätiköidyltä ja rauhattomalta.ennemmin voisin ajatella tuon valaisimen olohuoneeseenne.

  • 31.1

   sanoo

   Minusta taas valaisin olisi liian ”hieno” olohuoneeseen. Ja siellä on nyt Tolomeo Mega, niin sitten se jäisi vaille paikkaa. Tämä sopii minusta kivasti juuri siksi ruokailutilaan, että se tuo sinne jännää kontrastia kun muuten tila on aika rento.

 20. 32

  Sari sanoo

  Minullekin tuli mieleeni, mutta jäi sanomatta, että olkkariin tuo olisi todella kaunis. Vaatii tilaa ympärilleen ja huonekalut sopisivat siihen paremmin.

 21. 35

  Heli sanoo

  On se nätti, moderni kruunu. Sopii hyvin tuohon tilaan ja tekee ruokailutilasta oman ryhmän.

 22. 36

  Nimetön sanoo

  Minä en tykkää 🙁 … mutta onneksi makuja on monia, olisihan se tylsää jos kaikki samasta pitäisivät. Jotain yksinkertaisempaa odotin. Kontrastia valaisin todellakin tuo, mutta omaan makuuni liikaa ja korostuu täten muuten rauhallisesta sisustuksesta. Korkea, eleetön tila olisi tämäntyyppiselle valaisimelle omiaan, mutta tuossa kohtaa ei toimi. Ja nämähän ovat vain ja ainoastaan makuasioita, eikä niistä sovi kiistellä. Minusta on kuitenkin kiva, että ihmiset tohtivat sanoa mielipiteensä vaikkei aina mene yksiin. Monella kuulostaa olevan sama maku kuin sinulla/teillä, aivan kuten minullakin, tämä oli siihen nähden erikoinen valinta.

  • 36.1

   sanoo

   Aika jännä kuulla, että sinun mielestäsi tämä oli erikoinen valinta. 🙂 Ei tokikaan kaikkien tarvitse tykätä samoista jutuista. Minusta yksi syy miksi tämä valaisin on juuri sopiva meille on se, että meillä ei ole sellainen hieno ja ”tyhjä” sisusutus kuten esim. Flosin pressikuvissa, vaan tämä tuo kontrastia rentoon kotiimme. Jos kaikki on hyvin eleetöntä ja sopii liian täydellisesti yhteen, tulee minusta liian tylsä sisustus. Mitäänsanomaton. Tykkään kontrasteista, mutta samalla myös pelkistetystä muotoilusta ja harmoniasta. Niitä pitää vaan olla sopivassa suhteessa.

 23. 37

  Heli sanoo

  Mäkin alkuun mietin, että passaako noin kruunumainen valaisin teille, mutta en mieti enää… passaa, passaa ja passaa todella hyvin. Tuo musta valaisimessa tekee siitä samalla tyylikkään ja tilaanne oikein hyvin sopivan. Joten onnea onnistuneesta valinnasta! 🙂

  • 37.1

   sanoo

   Kiitos. 🙂 Tämä on kuitenkin modernin tyylinen kattokruunu, joten sen puolesta sopii minusta hyvin kotiimme.

 24. 38

  sanoo

  Onpas täällä kommentit jakautuneet kovin puolesta/vastaan 😀 Mun mielestä valaisin on ihan sopivalla korkeudella, sillä ei noin iso valaisin näyttäisi kivalta liian lähellä ruokailijoiden päitä, ja varmaan muutat tauluseinänkiin sellaiseksi, että valaisimen rakenne pääsee oikeuksiinsa 🙂 Sen sijaan kysyisin, että miten isot polttimot teillä on tuossa, kun joskus laskeskelin, että sähkönkulutus nousisi melkoiseksi, jos kaikissa 30 pikkulampussa on isoimmat mahdolliset tehot. Tietysti himmennysmahdollisuus auttaa siinäkin suhteessa. Joka tapauksessa ihana valaisinostos, ja ehkä meilläkin on vielä joskus sellainen koti, johon tuo unelma sopii!

  • 38.1

   sanoo

   Juu, tauluasetelma tulee varmasti muuttumaan jossain vaiheessa… 🙂
   Minun pitää tarkistaa tuo polttimoiden teho, en muista sitä ulkoa. Mieskin kuittaili siitä, että tämä valaisin vie sähköä. 😉 Mutta juuri himmennin on ratkaiseva ominaisuus: minusta valaisin on kirkkaimmalla tehollaan aivan liian kirkas emmekä ihan niin paljon valoa tarvitse, joten useimmiten tulemme käyttämään tätä vähän himmennettynä. En kyllä tiedä kuinka paljon se vaikuttaa sähkönkulutukseen…

   • 38.1.1

    sanoo

    Tarkistin, polttimot ovat 15 W ja niitä on 30 kpl. Mutta kuten sanoin, ei valaisinta poroteta täydellä teholla. Onneksi on himmennin! 🙂

    • 38.1.1.1

     sanoo

     No tuollaista vähän muistelinkin kulutuksen suhteen. Toisaalta noidenkin polttimoiden tilalle kehitetään varmaan jossakin vaiheessa vaihtoehto, joka ei kuluta juuri mitään, joten jatkan haaveilua sitä odotellessa 🙂

 25. 39

  Saaranen sanoo

  Joku kommentoikin jo edellä ja minä komppaan: tässä on mielenkiintoisinta se, että sisustuksessa teillä on paljon sellaista jota voisin silmänräpäyksessä valita omaankin kotiini, mutta sitten tulee tällaisia yllätyksiä, joita on pakko pohdiskella pitkään! Saa vähän haastaa itseään 🙂

  Monesti tiedän heti jonkun tuotteen nähdessäni, että tykkään siitä, mutta toisinaan menee pitkään kypsytellessä. Sitten jonakin päivänä saatan tulla siihen tulokseen, että jokin juttu on tosi hieno. Harkitseminen monesti kannattaa!

  Pointtini oli siis se, että tykkään melko paljon teidän sisustuksesta ja nyt sain uuden pohdiskelun aiheen uudesta valaisimestanne. Kiitos inspiraatiosta 🙂

 26. 40

  Anne sanoo

  Kovasti ovat mielipiteet jakautuneet. Mun silmiin lamppu on todella kaunis (etenkin kuparisena), mutta ruokapöydän valaisin se ei mielestäni ole. Tai ainakin muun ympäristön pitäisi olla ’prameampi’. Lamppu vaatisi ympärilleen muuta kuin perinteisen puuruokapöydän ja muovituolit! Kokeile ihmeessä olohuoneeseen, pääsisi lamppu arvoiseensa ympäristöön.

  Ihan saman vinkin voisin antaa myös ihan naamatusten 🙂

  • 40.1

   sanoo

   Kuten aiemmin kommentoinkin, minusta tämä valaisin on juuri siksi hyvä tähän, että se tuo kontrastia rentoon ruokailutilaan. Ymmärrän, että kaikki eivät sitä pointtia näe tai allekirjoita. Ei siinä mitään. En vain omasta kodistani halua tehdä liian hienoa ja ylellistä, joten siksi juuri ruokailutila on minusta hyvä paikka tälle Flosille. Ja nuo Arne Jacobsenin seiskatuolit eivät suinkaan ole muovia, mutta taisitkin tarkoittaa Masters-tuoleja. 🙂

   • 40.1.1

    Anne sanoo

    Mastersseja tarkoitin, kuten varmaan ymmärsit. Vai oliko tarkoituksesi yrittää näpäyttää, etten tunnistaisi noita arkisia jokapaikan huonekaluja?

    • 40.1.1.1

     sanoo

     Eikun oikeasti hämmennyin, että mitkä muovituolit. Ehdin jo julkaistakin kommentin, kunnes hoksasin, että tarkoitit Mastersseja ja kävin sitten lisäämässä sen tuohon kommentin loppuun. Mastersit on meidän terassituolit ja väliaikaisesti vain sisällä, joten en siksi heti ymmärtänyt, että tarkoitit niitä…

  • 41.1

   sanoo

   Nuo polttimot tulivat valaisimen mukana ja kuuluvat siihen. Pari polttimoa oli kuitenkin rikki ja kun mies kävi niitä ostamassa, niin selvisi, että ne ovat jääkaapin valaisimen polttimoita. 🙂 Osti ensin uunilamppuja, mutta ne oli erilaisia.

 27. 42

  Jasmin sanoo

  Olin aluksi myös sitä mieltä, ettei valaisin sovi tuohon. Mutta nyt kun katsoo tarkkaan, ei se oikeastaan ole yhtään hullumpi! Aika hauska, että nuo ovat jääkaapin valaisimen polttimoita 🙂

  Mielestäni siis nappivalinta! Täytyy osata katsoa oikein 😀

  • 42.1

   sanoo

   Kiva kuulla. 🙂 Ehkä tämä on sellainen valaisin, johon pitää vähän aikaa totutella jos on entuudestaan tuntematon tuote…

 28. 43

  arleena sanoo

  Kylläpä on tullut kommentteja valaisimesta. Suomalaiset eivät satsaa valaisimiin noin yleisesti ottaen. Kodeissa näkee ns rautakauppa-valaisimia, jotka ovat edullisia ja usein selviä kopioita laadukkaista designvalaisimista.
  Makunsa kullakin, sen huomaa kommenteista.
  Kartellin Flos-valaisin on suosittu, siinä minua häiritsee materiaali ja sen muotokieli korostaa vielä lisää muovisuutta.

  • 43.1

   arleena sanoo

   Tarkoitin Kartellin Fly-valaisin ( Flos on taas tässä postauksessa olevan Kattokruunun valmistaja)

   • 43.1.1

    Nimetön sanoo

    On minusta eri asia pitää / ei pitää valaisimesta, ja toisaalta pitää / ei pitää sen sijoituspaikasta. Osan kommenteisa lukeneena olin huomaavinani, että aika monet ”negatiivista” palautetta antaneista kyllä pitivät valaisimesta, mutta olivat sitä mieltä ettei se pääse oikeuksiinsa sijoituspaikassaan.

  • 43.2

   anna-liisa sanoo

   Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Materiaalilla on isosti merkitystä, itse en myöskään muovista ostaisi, mutta Kartellin Fly:n muotikieli (=selkeys, yksinkertaisuus) taas ovat mieleeni.

   • 43.2.1

    sanoo

    Minustqkin F/LY on muotoilultaan oikein kaunis. Miinusta vain materiaalista. Enkä kyllä lähtisi niitä kahta valaisinta vertailemaankaan keskenään, mutta luonnollisesti nyt tehdään niin, kun se FLY oli aiemmin tässä tilassa.

 29. 44

  whyowhy sanoo

  U-p-e-a valaisin, kerta kaikkiaan!

  House of Philian Petralla on ollut muistaakseni tämän tyyliset jouluvalaisimetkin ikkunoilla, ja tykkään niistäkin. 😉

  Mutta tosiaan, ruokailuryhmänne on kyllä vähän.. vaatimattoman oloinen tämän kruunun pariksi..vaikka sinällään kaunis yksinkertaisuudessaan onkin. Monesti olen nähnyt valaisinta yhdistetyn antiikkituolehin ja -pöytään, kontrasti on mahtava.

  Muutoin teidän kodissa jokikinen kohta on sellainen jonka ottaisin ilosta kiljuen omaanikin.

  • 44.1

   sanoo

   Ai, olisipa kiva nähdä mitä jouluvalaisimia tarkoitat. Pitää varmaan vähän käydä tutkimassa… 🙂

   Minusta on vähän sääli etteivät kaikki näe sitä, että juju piilee juuri siinä kontrastissa, jonka valaisin tuo meidän ympäristöön. Vaan luotetaan siihen tavanomaiseen yhdistelmään, että tämän valaisimen pitäisi olla jossain ylellisessä ympäristössä. Mutta ei siinä mitäään, makuasioista harvoin pääsee yhteisymmärrykseen.

   • 44.1.1

    whyowhy sanoo

    12. joulukuuta tulleessa postauksessa joulukynttelikkö näkyy monessa lähikuvassa. 🙂

    Petran vanhemmilla muuten Flosin kruunu näyttäisi sijaitsevan kaksikerroksisen ullakkoasunnon portaikossa tai jossain muussa kahden kerroksen korkuisessa avoimessa kohdassa, suurten ikkunoiden edessä, aivan ässä paikka noin huikealle valaisimelle. 🙂 Itse ihastelen aina vanhempien asuntoa Petran sinällään suloisen huvilan sijaan; vanhempien kaupunkiasunto on täynnä toinen toistaan kauniimpia designklassikoita!

 30. 45

  Brit sanoo

  Hei,

  makuja on monenlaisia. Itselläni on sama valaisin. On hämmentävää, että olet saanut kommentteja, kuinka Kartellin Fly sopi paremmin tilaan. Ei valaisimia voi edes verrata keskenään, koska ovat eri materiaalia ja kokoluokkaa.

  Tähän Flosin kyseiseen valaisimeen en ole Suomessa juuri törmännyt blogeissa, sisustuslehdissä tai kodeissa. Muualla Skandinaviassa valaisin on todella suosittu tällä hetkellä, joten ehkä se on tänne tulossa myöhemmin.

  Ruokailutilani ja olohuoneeni on avointa tilaa ja vinon katon korkein kohta on n. 4 m. Siitä huolimatta päädyin laittamaan myös oman Flosini ruokapöydän yläpuolelle (2,8m),koska halusin kontrastia. Olisin voinut laskea valaisintani hitusen alemmas, mutta koska se on massiivinen/leveä, on se myös ihan ok hieman korkeammalla. Kun otin kuvia, näytti kuvakulma siltä, että valaisin on aivan väärällä korkeudella. Luonnossa taas näyttää olevan silmämääräisesti oikealla korkeudella.

  Valaisin sopii teille tuohon tilaan täydellisesti. En allekirjoita alkuunkaan, että valaisin vaatii fiinin tai 6 m korkean tilan. Kivaa kevättä sinulle ja onnittelut vielä uudesta kauniista valaisimesta!

  • 45.1

   sanoo

   Kiitos mukavasta kommentista ja uudesta näkökulmasta tähän keskusteluun. 🙂

   Tätä Flosia verrataan herkästi nyt FLY-valaisimeen, joka meillä aiemmin oli tässä tilassa. Minustakaan niitä kahta ei oikein voi verrata keskenään.

   Eli sinäkin huomasit saman kuin minä, että kuvissa valaisin näyttää olevan korkeammalla kuin todellisuudessa. Muutenkin kuvissa valaisin sulautuu tiiviimmin takana olevaan tauluryhmään, kun taas livenä se näyttää pikkaisen erilaiselta. Ja tuo juuri kivasti sitä kontrastia, mitä mainitsitkin.

 31. 46

  Anni sanoo

  Mielestäni valaisin sopii tuohon tilaan ihan törkeän hyvin! 10+ Täydellisimmiltä tuntuvat sisustukset vaativat rohkeutta.

 32. 47

  Helmi sanoo

  Pakko jättää kommentti että mielestäni valaisin on levottoman näköinen ja itse en kyllä hankkisi valaisinta 🙂 mutta näinhän se on että ei tosiaan kaikki voi miellyttää kaikkia. Onnea silti uudesta valaisimesta 🙂

  • 47.1

   sanoo

   Ok, se on sinun mielipiteesi. Minä iloitsen hankinnastani ja ihailen tätä valasinta joka päivä. 🙂

 33. 48

  Sanna sanoo

  Jännintä tässä kommenttikeskustelussa on mielestäni se, että kukaan ei kommentoi sanallakaan sivulausettasi, jossa viittaat tulevaan uuteen kotiin jossa on korkeammat huoneet..? 😉

  • 48.1

   sanoo

   Heheee, ei siihen kannatakaan tarttua. 🙂 Mutta sellainen seikkakin täytyy huomioida, sillä tämä valaisin hankittiin valaisemaan kotiamme moniksi kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Eikä ole mitenkään poissuljettu ajatus, että vielä rakentaisimme joskus kolmannen talon….

 34. 49

  Aurora sanoo

  Hei, ihana valaisin ja kauniita kuvia! Haluan kommentoida polttimoasiaa, Airamilla on nimittäin jo olemassa tähän polttimoon lediversio Airam mini LED, 2,5 W. Itse käytän sitä Block-valaisimessa. En tosin tiedä, onko se himmennettävissä.

 35. 51

  Misty sanoo

  Wow! En ollut kuullutkaan tästä valaisimesta ennen kuin näin sen blogissasi ja hurahdin siihen samantien. Niin jotenkin oudolla tavalla ihana, erikoinen ja koukuttava 🙂 Haluaisin nyt myös meille tämän valaisimen, mutta on todella vaikeaa miettiä ostaisinko pienemmän vai isomman ja riiteleekö se muiden valaisinten kanssa. Sijoittaisin sen ehkä olohuoneeseemme ison Lokin paikalle, mutta mihin sitten laitan sen poloisen…Valaisin on yli 40 vuotta vanha ja olen saanut sen lainaksi vanhemmiltani 🙂 Ruokailupöydän päälläkin se olisi oiva, mutta lähellä on musta Tord Boontjen Garland ja mietin riiteleekö se sen kanssa liikaa.
  Onnittelut vielä upeasta valaisimesta!

 36. 52

  Wictoria sanoo

  Hi, I just got the same lamp, your blog was the one convincing me to get it. Looks fantastic! I live in New Zealand (but am Swedish, well 1/2 Finnish too:) and ordered it from the UK.

  Was it hard to assemble?

  • 52.1

   suvi m sanoo

   Nice to hear from you! 🙂 The lamp was quite easy to assemble, no problems.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *