DIY: silkkipaperipussi LED-kynttilälle

Lupasin teille tarkempia ohjeita LED-kynttilöiden silkkipaperipussukoiden tekemiseen, joten tässäpä tulee kuvasarjan muodossa.

Yritin ensin väkertään pussukoita taittelemalla ”vapaasti”, mutta eihän siitä mitään tullut. Perheen insinööri keksi sitten tämän tavan. 😉 Eli pussukka syntyy helposti siten, että etsii sopivan kokoisen laatikon, jota alkaa paketoida kuin joululahjaa. Esim. puhelimen pakkaus on hyvän kokoinen. Paketoidessa kannattaa laittaa tarpeeksi teippiä sivusaumaan, jotta siihen ei jää reikää. Muuten paketoi sitten samalla tavalla kuin joululahjaa, mutta jätä toinen pääty auki.

Sitten varovasti laatikko pois paketin sisältä. Tämän jälkeen yläreuna taitellaan rennolla otteella. Ei haittaa vaikka pussukka on vähän ryttyinen – sen kuuluukin olla vähän sellainen.

Lopuksi vain LED-kynttilä sisään ja valmista tuli!

Tätä ideaa voisi soveltaa vielä esim. liimaamalla silkkipaperiin pieniä tarroja (vaikkapa pilkkuja) tai käyttämällä erilaisia papereita. LED-kynttilät ovat siinä mielessä kivoja, että tunnelmaa saa luotua semmoisiin paikkoihin, joihin ei tavallisia kynttilöitä voi sijoittaa.

Ei muuta kuin askartelemaan!

Translation: This is a simple DIY of how to make small sacks for LED-candles. Just find a box that is the size you want and then start wrapping it as you would do with Christmas presents. Leave the other end open and slide the box out. Then roll the edges down loosely. Finally place a LED candle inside. Simple!

Kommentit
 1. 4

  Pirjo sanoo

  Kiva postaus ! Kannattaa kiinnittää huomiota siihen että mikä valoteho on sisään laitettavissa ledeissä. Itsellä ekat tuikut mitä ostin olivat aivan onnettoman tehottomia ja valo ei näkynyt juuri ollenkaan pussista ulos. Sinulla näytti olevan lyhtykynttilän kokoinen, varmaan parempi teho.

  • 4.1

   sanoo

   Hyvä huomio! Nuo Konstsmiden LEDien valo kajastaa kyllä läpi silkkipaperista. LEDit vilkkuvat vähän oikeiden kynttilöiden tapaaan. Meilläkin oli ennestään pari sellaista tuikun kokoista LED-kynttilää ja niistä ei kyllä ollut mihinkään…

 2. 5

  Eve sanoo

  Kiitos ihanasta ohjeesta;)hei ja kysäsenpäs tässä samalla.. sulla on huonekuusi istutettuna altakasteluruukkuun. Kasteletko sen alta eli laitat veden putkesta..vai norm.päältä.Kysyin aikasemmin ostamani huonekuusen myyjältä juuri tuota ruukun sopivuutta niin sanoi ettei olisi paras kuuselle tuo altakastelu..ruukku on kuitenkin minunkin silmään ja istutin sen siihen..;) nyt en ole vielä tohtinut kastella kuin päältä!!Kiitos jos ehdit vastata ja mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  • 5.1

   sanoo

   Tuossa Orthexin ruukussa on sellainen reikä ruukun yläosassa, josta voi kaataa vettä säiliöön. Siinä on myös mitta, josta näkee kuinka paljon vettä on säiliössä. Olemme kastelleet huonekuusta vain sen säiliön kautta. Hyvin on vuoden kestänyt. 🙂

 3. 6

  sanoo

  Tosi kiva idea kotiin!

  Taalla nakyy aivan saman nakoisia pussukoita kauppojen nayteikkunoiden somistuksissa mutta isompina versioina.Tosi kivat kylla nama pienemmatkin:)

  • 6.1

   sanoo

   Isot versiot näistä pussukoista olisikin varmasti upeat! Niille isoille ulkoLED-kynttilöille voisi kehitellä sellaiset… 😉

  • 7.1

   sanoo

   Näillä tulee joulupöytä turvallisesti valaistua. Ei kaadu steariinit pöydälle jos kurkottelee laatikoiden perään. 😉

 4. 8

  sanoo

  Todella kauniit paperipussituikut ja kiva tuo selkeä ohje niistä.
  Minulla on mennyt tämä sinun kaunis blogisi ihan ohi, nyt lisäsin sen suosikkilistalleni, jotta löydän tänne useammin. Tykkään tyylistäsi ja blogistasi kovasti!

  • 9.1

   sanoo

   Voi niinkö?! 🙂 Minulla on Canon 5D Mark II ja minulla on siihen muutama eri objektiivi. Valokuvaustaitoni vaativat kyllä vielä harjoittelua. 🙂

 5. 10

  mil sanoo

  Heh, kiitos ohjeesta 🙂 Meidän olohuoneen hyllyllä nököttää juuri tällainen ”vapaasti taiteltu” versio eikä sitä kovin kauniiksi voi kehua 😉

  • 10.1

   sanoo

   Ole hyvä. Kiva jos tästä oli apua. 🙂
   Olitpa vaan nähnyt ne minun ensimmäiset, vapaasti taitellut versiot…ne eivät edes pystyssä pysyneet kunnolla. 😀

 6. 11

  Tanja sanoo

  Hei,
  nuo on aivan ihania ja ajattelin kyllä kopioida idean. Tuommoiset ovat kivoja vaikka lahjaksi kylään mennessä 🙂 Yksi tarkentava kysymys; onko tuo käyttämäsi paperi ihan tavallista silkkipaperia? Ei varmaan tarvitse miettiä mitään paperin paksuutta yms kun lähtee sitä hankkimaan? Kiitos jos ehdit vastailla!

  • 11.1

   sanoo

   Juu, ihan tavallista silkkipaperia ostin Tiimarista. En tiedä kuinka paksua tuo on. Se oli sellaisessa valmiissa paketissa, jossa taisi olla kaksi suurta arkkia taiteltuna.

 7. 12

  _susku sanoo

  Kiva idea! Led-kynttilät ovat mielestäni muuten melko rumia, mutta tällä tavalla voisin niitä ehdottomasti käyttää… olisivat tarpeeksi piilossa 🙂

  • 12.1

   sanoo

   Juu, eivät LED-kynttilät tavallisia kynttilöitä päihitä, mutta niitä voi käyttää sellaisissa paikoissa, joissa ei ole mahdollista käyttää oikeita kynttilöitä. Ja tuunausideoita voi keksiä loputtomiin… 🙂

 8. 13

  Anna-Mari sanoo

  Kiitos ideasta, tämmöset somat kynttiläpussukat lähtee meiltä kerhotädeille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *