Aarikka koristaa kodin

Mainitsinkin jo ohimennen, että vierailin taannoisella Helsingin reissullani myös kaikkien tunteman suomalaisen designyrityksen, Aarikan, showroomissa ja tehtaanmyymälässä. Kävin siellä tutustumassa Aarikan historiaan sekä tämän kevään uutuustuotteisiin, ja sain kuvauslainaan Aarikan sisustustuotteita blogiyhteistyön merkeissä.

Aarikka juhlistaa tänä vuonna 60 vuotista taivaltaan! Aarikan tarina alkoi yhdestä kauniista napista, jonka Kaija Aarikka ompeli itsesuunnittelemaansa pukuun opiskellessaan taideteollisessa oppilaitoksessa. Napin kaunis muoto ihastutti monia ja Kaija Aarikka alkoi suunnitella myös puukoruja ja lopulta mallisto laajeni kodin sisustustavaroihin.

Vaikka Aarikka täyttää jo 60 vuotta, haluaa yritys seurata myös aikaa ja uudistuakin. Juhlavuoden kunniaksi Aarikka on lanseerannut Aarrekaappi-sarjan, johon kuuluu mm. keittiöpyyhkeitä, tarjotin ja tiskirättejä. Kevään uutuus on myös Lintu-sarja, joka sisältää kukkatelineitä, patsaita sekä kynttilänjalkoja. Sain pukea kotimme näillä Aarikan upeilla tuotteilla ja innostuin ripottelemaan sekaan myös Aarikan klassikkoa: Keisarinna-sarjaa, joka on lähtöisin 1960-luvun lopulta.

aarikka_keittio

aarikka_keittio_tee

aarikka_pyyhe

aarikka_keittiopyyhkeet_dots

aarikka_keittiopyyhkeet

aarikka_keittioratit

aarikka_keittio_2

Aarrekaappi-tuotesarjan tarina on kiehtova: ”Juhlavuoden valmisteluissa arkiston kätköistä paljastui inspiroiva Aarrekaappi-kuvitus, joka kertoo tarinaamme vuosien varrelta. Aarrekaapin hyllyiltä löytyy iloisia koruja, tunnelmallisia kynttilänjalkoja ja valloittavia eläinveistoksia. Nyt nämä rakastetuimmat klassikot ilahduttavat uudessa kuosissamme.” kerrotaan Aarikan verkkosivuilla.

Ihastuin heti ensinäkemältä Aarrekaapin kuvitukseen, sillä pidän paljon piirroksista, joissa on vahva viiva ja tykkään itsekin sellaisia piirrellä. Aarrekaappi-piirrosta voi ihastella niin graafisen mustavalkoisena kuin harmaana Aarikan juhlavuoden tuotteissa.

Aarrekaappi-sarjan tuotteiden lisäksi toin keittiöömme uutta Lintu-sarjaa sekä myös klassista Keisarinna-sarjaa. Keittiönkin voi somistaa kauniiksi erilaisin asetelmin.

aarikka_keittiossa

aarikka_keisarinna_tarjotin

aarikka_keisarinnat_keittio

Pirteän vihreät Keisarinna-tuikkukupit tuovat raikasta, keväistä ilmettä keittiöön. Myös Lintu-sarjan tuotteita saa tuossa samassa pirteän vihreässä sävyssä. Vihreä sävy toistuu sattumalta myös Keisarinna-tarjottimelle asettelimissani viinirypäleissä. Keisarinna-tarjoiluvadilla tulevat herkut näyttävästi esille ja mikä parasta, tarjoiluvati soveltuu niin arkeen kuin juhlaakin: yhtä hyvin kakkujen ja pikkuleipien esillepanoon kuin myös arkisemmin vaikkapa hedelmien säilytykseen. Kauniita astioita ei kannata säilöä kaapissa!

aarikka_ruokap_asetelma

aarikka_ruokapoydalla

Uuden Lintu-sarjan hauskoja patsaita ja kynttilänjalkoja voi hyvin yhdistää Keisarinna-sarjaan ja luoda näyttäviä asetelmia. Asettelin Keisarinna-kynttiläjalkoihin harmaita, betonilta näyttäviä kynttilöitä. Pelkkiä kynttilöitä vaihtamalla saa helposti muutettua asetelman ilmettä. Joulun aikaan punaiset kynttilät näyttäisivät upeilta näissä kynttilänjaloissa!

aarikka_yopoydalla

aarikka_yopoydalla2

Keisarinna-sarjan näyttävät kynttilänjalat sopivat myös makuuhuoneen tunnelmanluojiksi. Kynttilänjalkoja on saatavilla monessa herkullisessa värissä. Lintu-sarjan Kukkuu-veistos (yllä olevasa kuvassa oikealla) sopii piristämään monenlaiseen tilaan ja asetelmaan.

aarikka_linnut_hylly

Aarikan leikkisä olemus tulee selvästi esiin uudessa Lintu-sarjassa, joka sisältää patsaiden ja kynttilänjalkojen lisäksi kasveille tarkoitettuja alustoja. Viherkasvit ovat palanneet jälleen sisustrendien aallonharjalle ja näiden jalustojen avulla kasvit tulevat näyttävästi esille.

Lintu-sarjan on suunnitellut Marianne Siponmaa ja jokainen lintu on nimetty erikseen: sieltä löytyy Tviit, Kvaak ja Kukkuu. Ja onpa linnuille mietitty myös omat luonteensa. Kuka sanoo, ettei muotoilu voisi olla leikkisää.

aarikka_sohvapoydalla

aarikka_olohuone

aarikka_sivupoydalla

aarikka_linnut2

aarikka_linnut_oh

aarikka_kirjahyllyssa

Keisarinna-kynttilänjalat ovat näyttäviä jo sellaisenaan, joten niitä säilyttää mielellään näkyvillä myös silloin kun kynttilöitä ei polteta. Minä asettelin Keisarinnat olohuoneemme kirjahyllyyn Lintu-sarjan seuraksi.

aarikka_kirjahyllyssa2

aarikka_kirjahyllyssa4

Kevät on tunnetusti erilaisten valmistujaisjuhlien aikaa ja Aarikan ajattomat tuotteet ovatkin oivallinen valmistujaislahja! Kauniit tuotteet kestävät aikaa ja sopivat monenlaiseen kotiin. Tuotteita on saatavilla monessa värissä, mutta meidän kotiimme valitsin pääasiassa valkoisia ja puunvärisiä tuotteita muutaman pirteän vihreän kynttilänjalan lisäksi.

ARVONTA

Aarikan juhlavuoden kunniaksi haluamme ilahduttaa lukijoita arvonnalla. Palkinnoksi arvotaan Aarikan uutuustuotteita: voittaja saa valita joko Tviit-jalustan (valkoisena tai vihreänä) tai vaihtoehtoisesti Aarrekaappi-setin (sis. mustavalkoinen keittiöpyyhe, tarjotin sekä tiskirätti).

aarikka_palkinto

NÄIN OSALLISTUT AARIKKA-ARVONTAAN
Vastaa kommenttiboxissa johonkin seuraavista kysymyksistä:

Mikä on sinun suosikkisi Aarikan tuotteista?
Tai onko mielessäsi jokin Aarikan tuote, jonka toivoisit palaavan valikoimaan?

Millaisia Aarikan sisustustuotteita toivoisit kauppoihin?
(Pakko vastata tähän, että itse toivoisin esim. Aarikalle tyypillisiä pyöreitä ripustuskoukkuja naulakoksi.)
Lisää tuotteita löydät Aarikan verkkokaupasta.

Arvontaan on mahdollista osallistua sunnuntaihin 23.3.21014 klo 23.59 saakka.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

ARPAONNEA!

Aarikka Oy on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa design-tuotteita arkeen ja juhlaan. Aarikan tuotteiden pyöreä muoto on on yrityksen yksi tunnusominaisuus kautta historian ja innostaa Aarikan suunnittelijoita edelleen. Omaperäisyys, värikkyys, kodikkuus, luonnon huomioonottaminen, käsillä tekeminen sekä hyväntuulisuus ovat olennainen osa Aarikka-tuotteita.

Suurimmalle osalle Aarikka-tuotteita on myönnetty Avainlippumerkki osoituksena kotimaisuudesta. Tuotteet kootaan käsityönä työkeskuksissa, joissa työllistetään vajaakuntoisia henkilöitä. Tuotteet valmistetaan lähellä, joten kuljetusmatkat ovat lyhyitä. Aarikka toteuttaa ekologisuutta myös välttämällä tarpeettomia pakkauksia sekä suosimalla puuta materiaalina. 

Löydät Aarikan myös Facebookista. Suosittelen tutustumaan myös Aarikan historiaan Aarikan verkkosivuilla.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

aarikka_logo


Translation: My styling with new products from Finnish design company Aarikka (co-operation).

Kommentit
 1. 2

  mariusu sanoo

  kyllä kynttilänjalat ovat kauniit, erityisesti Keisarinna, samoin joulukoristeet.

 2. 3

  Tiiu sanoo

  Uusi Aarrekaappi-sarja on kaunis! Vanhoista Aarikka-ikoneista ykköseksi nousee tontut.

 3. 7

  Kaisu sanoo

  Aarikalla on paljon kivoja tuotteita. Haluaisin kauppoihin Aarikan puuleluja. Joskus kirpparilla on näkynyt vanhoja leluja, ois kiva saada uutena niitä.

 4. 8

  Nina sanoo

  Aarikan puuhelmet ovat suosikkini! Sisustustuotteista pidän eniten Aarikan raitapeltipurkeista, niitä olen metsästänyt kirppareilta laihoin tuloksin. Ne palauttaisin myyntiin! Ihana myös tuo uusi Aarrekaappi-sarja.

 5. 10

  Johanna sanoo

  Suosikkejani ovat kaikki keisarinnat, aivan ihanan viehättävä on myös uusi Aarrekaappi-sarja. Toivoisin enemmän ja myös vanhempia Aarikka-koruja saataville.

 6. 12

  minna sanoo

  Keisarinnat on upeita en tiedä mikä olisi upein lampunjalka, kynttilänjalka vai kakkuvati! Kaikki on niin upeita, valkoinen on ykkös väri!! Mahtava arvonta!

 7. 14

  Sipe sanoo

  Minulle kolahtaa nuo Aarrekaappi-tuotteet eniten, mustavalkoisuus, graafisuus ja modernius miellyttää silmää.

 8. 16

  nimima sanoo

  Aarrekaappisetti on ihana ja sen tahtoisin mielelläni kotiini. Aarikkatuotteita tulisi varmasti hankittua useamminkin, esim. lahjaksi jos niiden saatavuus olisi parempi.

 9. 17

  Johkis sanoo

  Aarikan korut, varsinkin kaulakorut ovat suosikkeja. Ensimmäiset Aarikan korut sain jo alle kouluikäisenä ja ne ovat edelleen tallessa näin noin 30 vuotta myöhemmin 🙂 Varsinkin pitkät kaulakorut tuovat kivaa vaihtelua esimerkiksi työpukeutumiseen. Tämä uusi Aarrekaappi-sarja herätti kiinnostuksen myös, pitää käydä katsomassa paikan päällä!

 10. 18

  Kirsti sanoo

  Minulle tärkeitä ovat Aarikan joulujutut ja myös mustat pässit.
  Jos arpaonni suosii, niin Tviit valkoisena olisi ihana.

 11. 19

  Viktoriina sanoo

  Saunatonttua, sellaista halkaistua jonka saa saunanoveen olen kaipaillut. Ennen vanhaan niitä valmistettiin. Mutta ihania nuo uutuudetkin. Raikkaita!

 12. 20

  valma sanoo

  Tuo aarrekaappi-setti kelpaisi kyllä! Ja keisarinna on ihan suosikki! Sitä pitäis kyllä saada, ehkä viimeistään jouluksi:D

 13. 22

  anna-liisa sanoo

  Aarrekaappi-setti on kiva!
  Suosikkejani ovat tontut, erityisesti ne pienet simppelit kuuseen ripustettavat tontut. Tykkään myös pässeistä, punatulkuista (vuosikymmenten takaa) ja isoista tähti-mobileista.

 14. 24

  Mertsi sanoo

  Klassiset puuhelmet on mun suosikki. Näistä vaihtoehdoista ottaisin aarrekaappi-setin.

 15. 25

  Saija sanoo

  Aarikka-suosikkeja ovat mm. Keisarinna-kynttilänjalka ja pässit. Ja nyt pääsiäisen lähestyessä ottaisin meille mielellään koristeeksi muutamia Aarikan pääsiäispupuja.

 16. 26

  M sanoo

  Keisarinna tuotteista pidän valkoisena sekä puunvärisenä.
  Arpaonnea itselleni 🙂

 17. 27

  Anni sanoo

  Keisarinna-sarjan tuotteet ovat ihanimpia, niissä on kaunis ja omaperäinen muotoilu. 🙂

 18. 28

  Monica sanoo

  Ehdoton suosikkini on meillä kotona lapsuudessa olleet pienet punaiset peltiset lautaset, joissa valkoinen kukka <3 En saa tuotteen nimeä nyt mieleeni, mutta lapsuus tulee mieleen ja samat lautaset on nyt lapsilla keittiöleikeissä 🙂

 19. 29

  Hanna sanoo

  Keisarinna kynttilänjalat ovat suosikeitani, ja kotoa löytyykin jo yksi sininen. Myös Pässi mustana tai värikkäänä olisi upea.

 20. 30

  Maarit sanoo

  Lintu-sarja on kyllä ihana, pirteä uutuus! Myös Tontut ja Keisarinnat miellyttävät aina vaan.

 21. 31

  Katriina sanoo

  Hei!

  Aarikan kaulakoruja käytän jatkuvasti eli ovat suosikkejani. Myös tuo keisarinna on suosikki, mutta siitä toistaiseksi voin vain haaveilla…
  Haluaisin ehdottomasti takaisin Aarikan rannekellot, joissa oli puhelimista tehdyt rannekkeet! Vuosia sitten, köyhänä opiskelijana, keräsin kelloon rahaa ja kun rahat olivat koossa, ei kelloja enää saanutkaan. 🙁 Niinpä elän edelleen ilman rannekelloa, koska mikään muu malli ei ole tuntunut omalta.

 22. 33

  sanoo

  Tää oli kyllä tosi kiva postaus – Aarikka siirtyi tälle vuosituhannelle minun mielikuvissani kuvia katsellessa. Noi linnut on niin hauskan suloisia. Mä olen ihan myyty!

 23. 34

  Marjut sanoo

  Aina välistä tupsahdan ihastelemaan kivoja postauksiasi! Täytyy sanoa että ainakin sinun kuviesi perusteella tuo Kukkuu-veistos osui ja uppos,miten söpö! 🙂 Aarrekaappi sarjasta tykkään myös tosi paljon!

 24. 35

  Hanna sanoo

  Voi, niin monet Aarikan tuotteet ovat suosikkejani! Vaikea valita. Aarikan koruja olen käyttänyt jo pitkään. Suosikki on lahjaksi saamani pitkät, violetit helmet. Sisustustuotteista nuo linnut ovat tosi veikeät. Hauskan ja silti tyylikkään näköinen esim. viherkasvin jalustana.

 25. 36

  Minttu sanoo

  Aarikan korut on ihania! Tykkään niiden yksinkertaisuudesta, joka tekee niistä valloittavan kauniita. Tuo aarrekaappi sarja on valloittava! Tahdon ehdottomasti mukaan arvontaan! 🙂

 26. 37

  Heidi sanoo

  Ehdoton suosikki on Keisarinna. Jouluna tosin haluan aina laittaa Aarikan puiset tontut esille. Ja nuo uutuudet ovat todella ihania.

 27. 38

  elisa sanoo

  Keisarinna tarjotin olisi ihana kahvipöydän kruunu! Arvonnassa tahtoisin Aarrekaappi- setin. 🙂

 28. 39

  Ulla Tammi sanoo

  Valkoinen Keisarinna ja Ruustinna kynttilänjalat ovat ehdottomasti suosikkejani.
  Arvonnassa valitsisin Tviit jalustan.

 29. 40

  Vm sanoo

  Suosikkini on keisarinna. En tiedä valmistetaanko enää niitä puisia palloukkeleita, jotka laitetaan vaunuihin vauvoille viihdykkeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *