Sisustusuutiset 21/2017

Mukavaa sunnuntaipäivää! Pitkä viikonloppu alkaa olla lopuillaan ja huomenna alkaa taas arki. Tänään olemme testailleet maalisävyjä lastenhuoneisiin (Instagramin Stories-osuudestani ja Snäpistä löytyy videopätkiä) ja nyt kun miesväki katselee formulaa, päätin tulla naputtelemaan sisustusuutiset kasaan.

marimekko_170833

marimekko_170930

Photos: Marimekko

Marimekko ja Microsoft tuovat vuonna 2017 Marimekko-kuvioituja lisätarvikkeita Microsoft Surface -tuotteille. Marimekko for Microsoft Surface -malliston ensimmäiset osat, neljä Marimekko-suojakalvoa, tulevat markkinoille toukokuussa, ja valikoima laajenee syksyllä kahdella kankaisella kotelolla.

Marimekko for Microsoft Surface -tuotteissa nähdään Marimekon ikonisimpia kuvioita sekä moderneja klassikkoja. Suojakalvo on saatavana Maija Isolan Unikko- ja Kaivo- sekä Maija Louekarin Räsymatto- ja Siirtolapuutarha-kuvioisina. Kankaisten koteloiden kuvioina ihastuttavat Unikko ja Räsymatto.

Mallisto on saatavana Microsoftin verkkokaupasta sekä myymälöistä ympäri maailman.

Eurokangas_Marimekko

Photo: Eurokangas

Marimekon kankaat tulevat myyntiin Eurokankaaseen. Marimekon kankaat saapuvat kesän aikana Eurokankaan Vantaan Tammiston ja Helsingin keskustan myymälöihin rakennettaviin shop-in-shopeihin sekä eurokangas.fi-verkkokauppaan. Marimekon kankaita voi ostaa shop-in-shop-myymälöistä metreittäin tai mittojen mukaan ommeltavina kodin tekstiileinä kuten verhoina, pöytäliinoina ja tyynynpäällisinä. Eurokankaan verkkokaupasta Marimekon kankaita voi tilata joko metreittäin tai mittojen mukaan ommeltuina verhoina.

Lisäksi Eurokankaalle tulee myyntiin paloturvallisten Marimekko-kankaiden mallisto, joka koostuu aluksi seitsemästä eri kuosista ja niiden värivariaatioista. Paloturvalliset kankaat on valittu julkitilojen asiakastarpeet huomioiden.

2555271495433888116

Photo: Fiskars

Fiskarsin 50-vuotiaita klassikkosaksia juhlitaan taidenäyttelyllä syksyllä. Fiskarsin ja Designmuseon yhdessä tuottama Our Scissors -näyttely järjestetään Designmuseossa 8.9–29.10.2017 ja se on osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa. Näyttelyyn osallistuu 30 luovaa osaajaa eri puolilta maailmaa saksista inspiroituneilla taideteoksilla. Näyttelyllä juhlitaan Fiskarsin 50 vuotta täyttäviä oranssikahvaisia Classic-saksia, jotka ovat yksi suomalaisen muotoilun tunnistetuimmista tuotteista.

Näyttelyyn Fiskars on kutsunut kansainvälisesti tunnettuja taitelijoita, muotoilijoita ja luovia osaajia tekemään saksille syntymäpäivätervehdyksiä taideteosten muodossa. Mukana näyttelyssä on 30 taiteilijaa monelta eri alalta ympäri maailmaa. Pohjoismaita edustavat muun muassa taidekollaaseja saksilla maalaava Riikka Fransila sekä Tanskassa asuva norjalaistaiteilija Karen Bit Vejle, joka kertoo maagisia tarinoita saksien ja paperin avulla. Mukana ovat myös Minä Perhonen Japanista, Judith+Rolfe sekä Eloisa Corr Danch Yhdysvalloista, Sarah Illenberger Saksasta, amerikkalainen DIY-taiturien verkosto Design Sponge sekä saksalainen Tape That Collective, joka toteuttaa teoksensa paikan päällä syksyn näyttelyssä. Myös muun muassa Klaus Haapaniemi, Heikki Salonen sekä Tuula Pöyhönen ovat luoneet persoonalliset syntymäpäivätervehdyksensä osaksi näyttelyä.

Collage_Stor_Rumsdoft_760x10140p

Photo: Granit

Ruotsalainen Granit täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja julkaisee sen kunniaksi sisustuskirjan nimeltään ”Vardagskonst” sekä uuden huonetuoksun ”The scent of Granit”. Kirja koostuu kotiesittelyistä, jotka ovat olleet vaikuttamassa Granitin mallistoon vuosien varrella.

07.-hm-home-linne-e1495609571573-700x461

Photo: H&M Home

H&M Home julkaisee Premium-mallistoonsa uusia raidallisia ja hillityn värisiä pellavatekstiileitä. Mallistoon kuuluu mm. lakanasettejä, koristetyynyjä sekä keittiötekstiileitä.

Linum_AW17

Photo: Linum

Ruotsalainen Linum on julkaissut ensi syksyn ja talven mallistonsa. Malliston sävyt ovat pääosin tummia: vihreää, sinistä, ruskeaa ja harmaata. Tummia sävyjä kirkastaa kuitenkin puuterisen rosat ja punaiset tekstiilit. Mallisto sisältää myös trendikkäitä raheja. Lisää kuvia löydät Inredninshjälpen blogista.

*

Nyt jatkan sunnuntaipäivän viettoa. Ensi viikosta on tulossa jännittävä, sillä matkustan Norjan Lofooteille blogityömatkalle. Siitä reissusta varmasti luvassa juttua blogiin kunhan kotiudun, mutta voi olla että ensi viikolla on blogissa hiljaisempaa reissuni takia. Mukavaa uutta viikkoa kaikille!


Translation: Interior news of the week 21. Marimekko and Microsoft have unveiled accessories for Microsoft’s Surface devices. The collection kicks off in May, with four Marimekko-patterned skins. The collection will expand in the fall and include two Marimekko-patterned sleeves. The collection will be available at Microsoft webshop and stores worldwide. / Finnish Eurokangas starts selling Marimekko’s textiles. / An exhibtion Our Scissors will be showcased at Design museum during 8.9–29.10.2017. The exhibition celebrates Fiskars iconic scissors that turn 50 years this year. / Granit turns 20 years and releases a room scent called ”The scent of Grani”t and a book called ”Vardagskonst”. /H&M Home have released new linen products in their Premium line. / Linum has released their AW2017 collection.

Olohuoneen kesäisempi ilme

kesainen-olohuone-0725

Helpoin ja kliseisin tapa päivittää olohuoneen sisustusta on tietysti koristetyynyjen vaihtaminen. Sisustusbloggaajaana on minunkin koristetyynyvarastoni karttunut vuosien varrella usealla eri päällisellä. Välillä olen toki myynyt joitakin kirppiksellä ja sitten hankkinut uusia tilalle. Nyt päivittelin olohuoneen ilmettä juurikin koristetyynyjä vaihtamalla. Aikaisempi mustavalkoinen värimaailma vaihtui kasvikuoseihin ja herkullisiin väriyhdistelmiin.

kesainen-olohuone-0721

kesainen-olohuone-0739

kesainen-olohuone-0760

Sain hiljattain Jotexilta yllätyspaketin, jossa oli mm. kuvissa näkyvä korallin värinen samettityynynpäällinen*. Hempeä väri kaipaa minusta potkua rinnalleen, joten yhdistin sen oranssin ja mustavalkoisen koristetyynyn kanssa. En halua luoda olohuoneeseen liian pastellista yleisilmettä, sillä se ei tunnu omalta (ainakaan tällä hetkellä). Kesäistä ilmettä tuo muutama vuosi sitten Koodista ostettu kasviaiheinen koristetyynynpäällinen.

kesainen-olohuone-0837

kesainen-olohuone-0844

kesainen-olohuone-0846

Sohvatkin vaihtuivat taas entisille paikoilleen. Jätin ikkunan edessä olevan sohvan taakse sivupöydän, joka on oivallinen alusta meidän jättisuurelle peikonlehdelle. Sohvan lähellä on kätevä olla laskutaso myös kaukosäätimiä ja satunnaista kahvikupposta varten.

kesainen-olohuone-0853

kesainen-olohuone-0794

kesainen-olohuone-0874

kesainen-olohuone-0807

Toisella sohvalla on vanhoja lempparikoristetyynyjäni. Taidan olla heikkona pilkkuihin, sillä lempparityynyni ovat nimenomaan pilkullisia. Ostin jonkin aikaa sitten myös pienen pilkullisen kipposen, joka näkyy sohvapöydällä.

kesainen-olohuone-0773

kesainen-olohuone-0860

kesainen-olohuone-0848

kesainen-olohuone-0783

Maljakossa komeilevat syreenin oksat, joiden aukeamista odottelen vielä. Sohvapöydän asetelma päivittyi myös Lumin Summer/Suvi-kynttilällä, jonka sain siskolta joululahjaksi. On taas kynttilä, jota poltella juhannuksena sadesäässä, heh (aiemmin minulla oli Skandinaviskin kesäkynttilä).

kesainen-olohuone-0852

kesainen-olohuone-0825

kesainen-olohuone-0860

kesainen-olohuone-0878

Sadesäässä nämäkin kuvat napsaisin tänään. Polteltiin takassa tulta ja lapset pelasivat pelejä. Kohta hipsitään saunatupaan lauantaisaunaan. Kivaa viikonloppua kaikille!


Translation: I updated our living room for summer by changing the cushions to more colourful ones and putting some spring branches into my Marimekko vase. I got a summer candle as a Christmas gift, so now it is time to start burning it. Today was a rainy day – perfect day for decorating and enjoying our fireplace.

*korallin värinen koristetyyny saatu Jotexilta

Tuomen oksat Kosta Bodan klassikkomaljakossa

kosta-boda-0710

Tänään on ollut melkoisen täydellinen lomapäivä. Olemme ehtineet tehdä kaikenlaista ja toisaalta ei yhtään mitään. Sopiva balanssi. Kodin kaunistukseksi kävimme napsimassa muutamat oksat maljakkoon Mankun fammon villiintyneestä puutarhasta. Mukaan tarttui omenapuun, syreenin, tuomen ja koivun oksia. Niitä olen nyt ripotellut ympäri huushollia.

kosta-boda-0685

kosta-boda-0719

Tuomen oksat pääsivät uuteen Kosta Bodalta saamaani maljakkoon*. Tämän Göran Wärffin suunnitteleman maljakon nimi on Limelight ja se tuli alunperin markkinoille 1980-luvulla. Nyt klassikkomaljakko on lanseerattu hivenen uudistuneena versiona Kosta Bodan juhlavuoden kunniaksi: ruotsalainen Kosta Boda täyttää tänä vuonna peräti 275 vuotta.

kosta-boda-0694

kosta-boda-0682

Ihastuin Limelight-maljakon pelkistettyyn muotokieleen sekä viehättäviin yksityiskohtiin. Maljakon paksun lasipohjan viimeistelee pistemäinen lasikuvio, joka heijastelee kauniisti valon osuessa siihen. Limelight on sopivan ylellinen, mutta ei kuitenkaan liian hienosteleva.

Tämä maljakko on muotoilultaan sellainen, johon on sopii monenlaiset kukkaset. Alunperin se on tarkoitettu erityisesti tulppaaneille, kun taas saman sarjan korkempi maljakko on tarkoitettu ruusuille. Mutta olen ihan varma, että meillä maljakkoon eksyy muutakin kuin tulppaaneita; kuten nyt tuomen oksia.

kosta-boda-0708

kosta-boda-0702

kosta-boda-0672

Nyt odottelen, että kaikki ympäri kotia ripottelemani oksani puhkeaisivat kukkaan. Tämä vuodenaika on ihan parasta, kun maljakon koristukset löytyvät helposti pihamaalta. Ja maljakkofriikki on iloinen, kun kauniit maljakot pääsevät tehokäyttöön ja ihailtavaksi ympäri kotia.


Translation: Limelight vase* from Kosta Boda is so lovely! It has timeless design with nice details such as the glass ”dotting” on the bottom. This time of the year is great, because you can pick branches from the garden to put into vases. These brances are from my husband’s late-grandmother’s wild garden.

*Maljakko saatu Kosta Bodalta Sisustuksen Koodin kautta / The vase is a gift from Kosta Boda