Takka – kodin lämmin sydän

Kaupallinen yhteistyö: Contura

Ehkä olen saattanut aloittaa syksyn fiilistelyn jo melko aikaisin tänä vuonna. Toiset sanovat, että kesää on vielä jäljellä, mutta minä olen ihan valmis siirtymään syyskauteen. Yksi suuri syy syysinnostukseeni on meidän ihana takka, jonka hankimme viime keväänä. Se on niin mukava sytyttää sadepäivinä ja istahtaa alas nauttimaan takan tuomasta tunnelmasta.

Olimme haaveilleet Conturan käännettävästä takasta ihan rakennusajasta saakka (reilu kuusi vuotta sitten). Vuosien varrella katselimme muitakin kiertoilmatakkoja, mutta mikään muu takkamalli ei sävähdyttänyt samalla tavalla. Minulle yksi tärkeimmistä kriteereistä oli se, että takkaa voi kääntää moneen eri suuntaan. Tästä kirjoittelinkin jo aiemmin keväällä postauksessa ”Takka”. Nyt kolmisen kuukautta takan saapumisen jälkeen voimme todeta, että juuri tämä Conturan 596 Style oli täysin oikea valinta meille.

contura-1134

contura-1120

contura-1106

contura-1085

contura-1098

contura-1069

contura-1079

contura-0993

contura-1009

contura-0999

contura-1011

contura-1029

contura-1047

contura-1059

contura-1019

contura-1138

Nyt tuntuu ihan hassulta ajatella, että olimme niin monta vuotta ilman takkaa. Takkatuli tuo niin paljon tunnelmaa kotiin! Palavan puun tuoksu tuo mieleen kesämökin ja mikäpä on sen rentouttavampaa kuin tuijotella takkatuleen ja kuunnella palavien puiden rätinää. Ja mikä parasta, se onnistuu myös peiton alta, sillä sijoitimme takan niin, että sen voi kääntää näkymään myös makuuhuoneeseen päin.

Tämä takka oli juuri se elementti, joka kodistamme puuttui. Se sopii paikalleen täydellisesti ja totesimmekin heti asennuksen jälkeen, että tuntuu kuin takka olisi aina ollut tuossa.

Contura 596 Style -takkamallissa tulipesä on normaalia korkeammalla, joten myös sen ansiosta takkatulta on helpompi ihailla monesta paikasta. Meidän olohuoneessa tulipesä ei jää sohvien taakse piiloon, vaan tuli palaa juuri sopivalla korkeudella. Olemme myös todenneet, että takka on paljon mukavampi sytyttää, kun tulipesä on korkeammalla – ei tarvitse kyykistellä.

596 Style kiertoilmatakka on moderni ja tyylikäs; laadukkuus tulee esiin takan viimeistelyssä ja yksityiskohdissa. 596 Style -takan alaosassa on luukku ja hyllykkö, jonka sisälle saa kätevästi esim. sytytyspalat säilöön. Takan luukku aukeaa pehmeästi ja takka tuntuu tukevalta, erittäin laadukkaalta. Takan luukussa on pysäytin, joka pitää luukun turvallisesti avattuna, kun tulta kohennetaan tai takkaa puhdistetaan. Sekin on todettu oikein käteväksi seikaksi.

Toki takan hankinnassa painottuivat visuaalisuuden lisäksi lämmöntuotanto. Kiertoilmatakan etuna on se, että se alkaa heti tuottaa lämpöä ympäristöön ja ilmanvaihto kierrättää lämpöä ympäri kotia. Lämmönluovutus on tasaista ja lämpö jakautuu laajalle alueelle, talon rakenteet ja myös lattiapinnat lämpenevät. Contura 596 Style mallin takka lämmittää jopa 120 m2 suuruista pinta-alaa, mikä on meidän 155 m2 taloon oikein sopiva ala.

Kuinka odotankaan jo joulun aikaa ja jouluateriaa ruokapöydässä takkatulen loimussa! Ja sitä kuinka mukavaa on sytyttää takka, kun ulkona paukkuu pakkanen…

Takasta on tullut meidän kodin lämmin sydän, joka luo rentouttavaa tunnelmaa arkiseenkin iltaan.

Etukoodi Valkoisen Harmajan lukijoille

Haluan vielä muistuttaa etukoodista, josta vinkkasin jo keväällä. Tämän yhteistyön myötä saan tarjota lukijoilleni ammattilaisen ilmaisen takkakonsultaation. Jos kiinnostuit, niin käy Conturan nettisivuilta etsimässä oman alueesi Contura-jälleenmyyjä, jolta voit koodilla ”Valkoinen Harmaja” pyytää ilmaisen kotikäynnin. Kotikäynnillä ammattilainen opastaa kaikissa takan ja piipun hankintaan liittyvissä asioissa, katsoo sopivan paikan, auttaa lupa-asioissa ja antaa hinta-arvion. Etu on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

Lisätietoa Contura-takoista löytyy myös heidän esitteestään, jonka voi tilata kotiin tai selata sähköisesti.

Kaupallisessa yhteistyössä / In co-operation with:

contura-logo

*takasta saatu alennusta kaupallisen yhteistyön myötä

Pihlajanmarjat

Sade on täällä ropissut kattoon viime päivät ja minä olen fiilistellyt näitä syksyisiä päiviä aivan hyvillä mielin. Kun viimeksi hankitut leikkokukat kuihtuivat, sujautin maljakkoon pihlajanmarjanoksia. Mankku kävi niitä minulle hakemassa sillä välin, kun siivosin. Pihlajanmarjaoksat ja kynttilät oikein korostavat syksyistä fiilistä – parempi se on nautiskella sadepäivistä kuin murehtia kesän loppumista.

pihlajanmarjat-1004

pihlajanmarjat-1157

pihlajanmarjat-1152

pihlajanmarjat-1144

pihlajanmarjat-1001

Olohuone odottelee vielä uutta mattoa (kun Asko Mixed matto muutti saunatupaan), mutta onhan minulla tämä tummanruskea Annon matto. Se on vain melkoisen epäkäytännöllinen, sillä tummassa matossa näkyy tosi helposti kaikki roskat ja lisäksi tämä matto on niin ohut, että se menee helposti ruttuun. Mutta uusi matto on siis jo tilattu, eikä se olekaan mikään niistä matoista, joita aiemmin esittelin ”Uusi matto olohuoneeseen?” postauksessa. Mutta kerronpa tuosta matosta sitten lisää, kun se kotiutuu meille.

Mukavaa viikkoa!


Translation: There’s no point in complaining that the summer is over; it is better to enjoy this time of the year. The sound of rain drops falling on the roof, rowan branches in a vase and lot’s of candles on the coffee table. Have a nice week!

Sisustusuutiset 33/2016

Meillä on ollut tosi mukava viikonloppu! Eilinen päivä vierähti PowerParkissa, enkä sitten päivitellytkään blogia, vaikka tarkoitus oli. No mutta, nyt sitten sisustusuutisten pariin. Ja tällä viikolla on vuorossa taas bloginosto.

ikea_svartan

ikea_kuvasto_2017

Photos: Ikea

Kuluneen viikon kuumin puheenaihe blogeissa taisi olla Ikean uuden kuvaston lanseeraus. Uusi IKEA-kuvasto kannustaa tarttumaan sisustusideoihin, jotka tekevät omasta kodista entistä toimivamman ja viihtyisämmän – enemmän omannäköisen. Uuden kuvaston myötä IKEA Suomi myös juhlistaa 20-vuotista taivaltaan Suomessa. Kuvastoa pääsee selaamaan TÄSTÄ.

– ”IKEA-arvot ja -valikoima perustuvat ajatukseen, ettei ole olemassa vain yhtä tapaa sisustaa. Meidän mielestämme sisustusratkaisujen ja -tuotteiden tulisi olla yhtä muuntautuvia ja yksilöllisiä kuin ihmistenkin. Kodin pitäisi olla omannäköinen paikka rentoutumiselle ja yhdessäololle. Haluamme, että suomalaisista olisi ihanaa olla kotona”, toteaa IKEA Suomen viestintäjohtaja Kirsi Gotthardt.

Kuvaston lanseerauksen yhteydessä esiteltiin tarkemmin myös SVÄRTAN-erikoismallisto (vinkkasin mallistosta sisustusuutisissa 2/2016). Muotisuunnittelija Martin Bergströmin ja delhiläisten muotoiluopiskelijoiden yhteistyönä syntyneen malliston tuotteissa toistuvat mustavalkoiset sävyt ja abstraktit kuosit. Bergströmin ja intialaisopiskelijoiden yhteisissä työpajoissa syntyi yli 2000 maalausta ja piirrosta, joista viisitoista päätyi osaksi lopullista kokoelmaa. Lopputuloksena syntyi tummanpuhuva SVÄRTAN-erikoismallisto.

Mallistoon kuuluu erilaisia sisustusesineitä, huonekaluja, tekstiilejä, mattoja ja paperitavaroita. Kaikki kokoelman tuotteet valmistetaan Intiassa, ja niissä on käytetty monia paikallista käsityöperinnettä henkiviä tekniikoita ja materiaaleja: kangasta, paperia, lasia, keramiikkaa, puuta ja metallia. SVÄRTAN-erikoismalliston tuotteet tulevat myyntiin kaikkiin Suomen IKEA-tavarataloihin 9. syyskuuta. Ne ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

arabia_muumimukit

Photo: Arabia

Arabian Muumien Talviseikkailu-sarja täydentyy uusilla astioilla ja aterimilla. Kuvitus jatkaa aiempien vuosien talviastioiden tyyliä: harmaan sävyjen ja ohuen viivan käytön ansiosta ilme on graafinen ja ajaton.

“Muumifanien pyynnöstä toteutamme sesonkiastioissa rauhallisempaa värien käyttöä,” kertoo Arabian Muumituotteiden tuote- ja markkinointipäällikkö Nora Haatainen. Haatainen kertoo, että fanit antavat runsaasti palautetta sekä toiveita ja että niihin pyritään vastaamaan.

Sesonkiastiat ovat saatavilla 3.10.2016 alkaen. Tuoteperhe koostuu mukista, syvästä lautasesta ja kahvilusikoista sekä minimukeista, joita voi käyttää sisustuselementteinä. Kuvituksen on luonut Tove Slotte hyödyntäen alkuperäisiä Tove Janssonin kuvituksia.

bylassen_uutuudet

Photos: by Lassen

Tanskalainen by Lassen uudistaa kokoelmaansa ”My Own Chair” nojatuolilla ja ”Anoon” tarjoiluvaunulla. Myös Twin-pöydästä lanseerataan uusi cool grey väri ja ”Liinus” tapetista sininen väri.

”Anoon” on by Lassenin uusi tarjoiluvaunu, joka perustuu arkkitehti Flemming Lassenin alkuperäiseen piirustukseen. Tarjoiluvaunu suunniteltiin alunperin vuoden 1943 kesällä osana yksityistä sisustussuunnitelmaa. Vaunun alkuperäinen koivupuinen runko on päivitetty nykyaikaan kromilla ja teräksellä. Anoon-kärryn hyllyt on lakattu mustiksi ja mudanharmaiksi. Rei’itetty tarjotin antaa vanhoille teevaunuille kevyen teollisen ilmeen.

Nyt, lähes 80 vuotta nojatuolin suunnittelemisen jälkeen, by Lassen on lanseerannut ”My Own Chair” tuolista täydellisen jäljennöksen, joka noudattelee täysin alkuperäisen tuolin muotoiluperiaatteita. My Own Chair -nojatuolin yhteydessä julkaistaan myös by Lassenin suunnittelema rahi, joka tekee täydellisestä rentoutumisesta vielä mukavampaa.

Nyt lanseeratun cool grey -rungon ansiosta uuden Twin-pöydän ilme on kevyempi ja pehmeämpi kuin perinteisten tummien pöytien.

D_L_01_196

Photo: Design Letters

Design Letters lanseeraa uuden, Arne Jacobsenin kukkakuoseihin perustuvan astiasarjan.

Viikon bloginosto: Pihkala

pastaperjantai2_800

Photo: Pihkala

Viikon bloginostoon valitsin tällä kertaa iki-ihanan Pihkala-blogin. Maija on miehensä kanssa remontoimassa uutta kotia, josta tulee aivan mahtavan upea! Remontti alkaa olla loppusuoralla ja kohta pääsemme seuraamaan miten uusi koti saa kauniin sisustuksen sisustusarkkitehti-Maijan hyppysissä. Eli jos tämä blogi ei vielä ole lukulistallasi, nyt viimeistään se kannattaa sinne lisätä.

Maijan blogi tuli erityisesti mieleen kun muistin, että pian varmaan julkistetaan The Blog Awards Finland 2016 -ehdokkaat. Toivon todella, että Pihkala on valittu ehdolle sisustuskategoriaan! Maijan blogista huokuu paitsi huikean taitava visuaalinen taito, mutta myös intohimo bloggaamiseen. Olen seurannut Maijan blogia jo useamman vuoden ja ihaillut kauniita kuvia ja soljuvaa tekstiä. Vaikka Maija on sisustusarkkitehti, ei blogi ole pelkästään referenssisivusto omista töistä, vaan rento ja aidosti sydämmellä tuotettu blogi. <3


Translation: Interior design news of the week 33. Ikea’s new catalogue and SVÄRTAN special collection. / Arabia’s new additions to the Moomin series. / Novelties from by Lassen and Design Letters. / This week’s blog recommendation is Pihkala. Such a beautiful blog!