Talon ulkomaalaus osa 1: sävyn valinta

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Talon rakentaminen on aikamoinen urakka, josta ulkomaalaus on vain yksi pieni etappi. Meidän talopaketti toimitettiin harmaaksi pohjamaalattuna, ja maalasimme talon ja saunarakennuksen aika pian kertaalleen valkoiseksi. Tarkoituksena oli maalata koko talo ja saunatupa toiseen kertaan mahdollisimman pian, mutta se urakka jäi aina muiden kiireiden jalkoihin.

Talon yleisilme on siisti, mutta tarkemmin katsottuna näkee selvästi kuinka maalipinta on epätasainen ja kaipaa selkeästi toista maalikerrosta. Olemme asuneet tässä talossa nyt viisi vuotta, joten selvää maalikulumistakin on siinä ajassa ehtinyt tapahtua, varsinkin rimoituksissa. Näistä kuvista sen huomaa helposti. Niinpä kun kuulin Teknoksen uudesta Nordica Matt -talomaalista, ajattelin että nyt ryhdytään toimeen! Mattapintainen, täyshimmeämaali kiinnosti erityisesti.

teknos_nordica_matt-9400

teknos_nordica_matt-9407

teknos_nordica_matt-9410

teknos_nordica_matt-9419

teknos_nordica_matt-9423

Koska talon ensimmäinen maalikerros oli maalattu eri firman maalilla, päätimme tehdä koemaalauksen oikean värisävyn löytämiseksi. Juuri oikean valkoisen värisävyn löytäminen voi olla hankalaa ja jos vain mahdollista kannattaa testata värisävyä paikanpäällä, oikeissa olosuhteissa. Kaupan loisteputkivaloissa sävyt näyttävät ihan erilaisilta.

teknos_nordica_matt-9838

Teknoksen Nordica Matt -talomaali on puupinnoille soveltuva, täyshimmeä akrylaattimaali ja sitä voi sävyttää Teknoksen värikartan mukaan. Me hankimme pienet purkit kahdesta valkoisen sävystä: NCS S0500-N, joka olisi hyvin lähellä talon nykyistä valkoista sävyä sekä perusmaali 1:stä koodilla NCS S0300-N. Snapchat-seuraajani näkivätkin jonkin aikaa sitten, kun tein koemaalauksia meidän julkisivuun. Alla yksi snäpistä talletettu kuva, josta värierot käyvät ilmi:

teknos_savyjentestaus

Tuossa kuvassa ”Sävytetty” valkoinen on NCS S0500-N ja ”Puhdas valkoinen” NCS S0300-N. Maalasin testimaalilla neljä lautariviä nuolien osoittamista kohdista alaspäin. Sävytetty valkoinen NCS S0500-N näyttää aavistuksen kylmemmältä sävyltä, kun taas NCS S0300-N on sävytettyä maalia valkoisempaa ja sulautuu paremmin nykyiseen maalisävyyn. Yllä oleva kuva on otettu juuri maalamisen jälkeen ja maalin kuivuttua sävyero pieneni entisestään. Kuivassa pinnassa maalisävyjen ero oli hiuksen hieno ja me valitsimme lopulta perusmaali 1:n eli sävyn NCS S0300-N (oikeanpuolimmainen).

teknos_nordica_matt-9445

teknos_nordica_matt-9848

Nyt täällä on innokkaasti jo aloitettu talonmaalausurakka ja olemme maalanneet talon ympäri nyt kertaalleen siihen asti mihin omat kädet yltävät. Näytän teille valmista lopputulosta vähän myöhemmin. Erityisen innoissani olen kauniin mattapinnan lisäksi siitä, että tämä maalipinta pysyy paremmin puhtaana, se on erittäin säänkestävää, eikä haalistu niin helposti.

Kaupallisessa yhteistyössä:

teknos_logo

Talo Koskela

Tekee mieli kirjoittaa vielä yksi juttu Seinäjoen asuntomessuista. Kuten aiemmin totesin, kiinnitin messuilla oikeastaan pelkästään huomiota kohteiden sisustuksiin ja talojen yleisilmeeseen. Kannustalon Pohjanmaa-messutalossa ihastutti erityisesti kodikkuus ja se miten Helena Karihtala oli tuonut perinteisiä pohjalaistalojen sisustuksen ominaispiirteitä nykyaikaan sopivalla tavalla. Kannustaloissa on kyllä ihan erityinen kotoinen fiilis.

Mutta toinen kohde, joka teki minuun vahvan vaikutuksen oli talo Koskela. Arkkitehtuuriltaan talo on moderni ja pidin erityisesti julkisivujen pystyrimoituksista. Sisustukselta odotin jo etukäteen paljon, sillä kohteen on sisustuksen on suunnitellut yksi lempisisustajistani Ulla Koskinen. Ei liene mikään yllätys, että molempien lempikohteideni sisustuksesta vastasivat lempparisuunnittelijani. Messuilla totesin, että tämä on ainoa kohde, josta aion tehdä oman postauksen (Kannustalon lisäksi).

asuntomessut2016-9219

asuntomessut2016-9221

asuntomessut2016-9333

asuntomessut2016-9266

asuntomessut2016-9230

asuntomessut2016-9232

asuntomessut2016-9234

asuntomessut2016-9228

asuntomessut2016-9271

asuntomessut2016-9237

asuntomessut2016-9256

asuntomessut2016-9247

asuntomessut2016-9277

asuntomessut2016-9251

asuntomessut2016-9314

asuntomessut2016-9284

asuntomessut2016-9282

asuntomessut2016-9290

asuntomessut2016-9296

asuntomessut2016-9307

asuntomessut2016-9301

asuntomessut2016-9289

asuntomessut2016-9322

asuntomessut2016-9318

asuntomessut2016-9316

Talo Koskelan sisustuksessa yhdistyvät monen kotimaisen brändin, kuten Adean, Nikarin ja Woodnotesin kauniit tuotteet. Sisustus on ajaton ja tyylikäs – ripaus rentoutta siihen tulee varmasti ajan ja asumisen myötä. Väripaletti on hyvin hillitty: vaaleita sävyjä sekä lämmintä puuta. Pienet sisustusasetelmat tuovat kokonaisuuteen mielenkiintoa.

Kuten aiemmin kirjoitin, pidin erityisesti tämän kohteen makuuhuoneesta. Oikeastaan voisin kotiuttaa kaikki tämän kohteen sisustustuotteet meillekin. 😉 Mutta jos tämä olisi oma kotini, olisi olohuoneessa varmasti enemmän sisustustyynyjä ja seinillä olisi isäni tauluja.

Tämä kohde valmistui juuri ennen messuja, joten osa ovista oli vielä kiinni pressipäivänä. Näin ollen minulta jäi kylppäri kokonaan kurkkaamatta, mutta sekin näyttää aivan ihanalta muissa blogeissa julkaistuista kuvista päätellen (kurkkaa esim. Esmeraldan blogista kuvat).

Asuntomessuilla ehtii vielä piipahtaa, mutta tämä taisi olla viimeinen messupostaukseni. Ensi vuonna asuntomessut järjestetään Mikkelissä – jännä nähdä mitä uutta sinne keksitään.


Translation: I loved the interior decoration in this house (called Koskela). It is one of the objects in the Finnish Housing Fair this year. The interior designer is one on my favourites: Ulla Koskinen who is also the chief editor in Finnish Asun magazine. The interior consits of furniture of some of my favourite Finnish brands, such as Woodnotes, Adea and Nikari.

Sisustusuutiset 29/2016

Kylläpäs nämä viikot vierähtävät nopeasti näin lomaillessa! Nyt on taas aika koota tämän viikon sisustusuutiset.

johanna_gullichsen

Photo: Johanna Gullichsen

Kauniista tekstiileistään tunnettu Johanna Gullichsen on valmistanut rajoitetun erän uniikkeja laukkuja ja kukkaroita. Tuotteet on valmistettu Normandie-malliston kankaista. Uniikit laukut ja kukkarot ovat myynnissä rajoitetun ajan ainoastaan Helsingin Fredrikinkadun myymälässä.

swoon-studio-grey_2-640x853

Photo: Swoon

Ahkerimmat blogilukijat ovat jo saattaneet bongata tuon yllä olevan kuvan jostain blogista viime aikoina, niin monessa blogissa tämän brändin kauniit kuvat ovat viime aikoina esiintyneet! Kyseessä on ruotsalaisen Swoonin uusi kylpyhuonekalustesarja, josta minunkin sähköpostiini tupsahti tiedote.

Swoonin kaksi uutta kylpyhuonekalustesarjaa mahdollistavat omat personaaliset ratkaisut, sillä värivalikoima on lähes rajaton. Myös kalustejalkojen väri on valittavissa. Lavuaarit valmistaa italialainen Globo ja niiden suunnittelusta vastaa Claesson Koivisto Rune. Tätä kylpyhuonemallistoa toimitetaan täysin koottuna myös Suomeen.

menu_aw16_640x908

Photo: Menu

Tanskalainen designbrändi Menu on julkaissut syysmallistonsa, johon kuuluu monia uusia valaisinmalleja. Kuvassa näkyvän valaisimen suunnitelusta vastaa Norm Architects – valaisinta saa nyt myös led-versiona. Uutuustuotteisiin kuuluu myös sisustustavaraa sekä sivupöytiä. Lisäkuvia voit kurkata vaikka Inredningshjälpen-blogista.

Viikon bloginosto: Modernisti Kodikas

hakola_web_woody_lempi_cosy-1030x486

Tällä viikolla valitsin bloginostoksi monelle varmasti tutun blogin: Kertun Modernisti Kodikkaan. Kerttu on tällä viikolla kirjoittanut monesta mielenkiintoisesta aiheesta, kuten vaikkapa vierailusta Karlan kodissa, mutta myös eräästä hyvin sisustusuutisteni teemaan sopivasta aiheesta: kotimaisen huonekaluvalmistaja Hakolan reagoinnista Anttilan konkurssiin. Käykääpäs lukemassa tarkemmin Modernisti Kodikas -blogista! Tuo blogi kannattaa muutenkin lisätä lukulistalle ellei se vielä siellä ole – Kertun blogi on kuulunut omaan vakiolukulistaani ihan alusta saakka ja tulee aina kuulumaankin.  <3


Translation: Interior design news of week 29. Finnish textile brand Johanna Gullichsen has released new unique and limited edition of bags and purses. / Swedish Swoon has released new bathroom furniture with very nicely styled pictures. / Danish Menu has released their AW16 collection, which includes lamps and small furniture and accessories. / This week’s blog recommendation is Modernisti Kodikas – go and check it out!