Juhannussauna

Suloinen kesäsade ropisee kattoon. Kävin juuri siivoamassa meidän saunan ja kylppärin juhannusta varten. Vaikka saunatuvan puolella onkin kaaos sen pikkurempan takia, sain onneksi laitettua saunaan ja kylppärin ihan kivasti juhannustunnelmaa.

juhannussauna-8573

juhannussauna-8647

juhannussauna-8601

Meillä ei ole kummassakaan kylpyhuoneessa mitään erillistä säilytystilaa shampoopulloille ja purnukoille, joten toin Turun reissultani tämän Mayn korin Sisustuksen Koodista. Kauniissa korissa säilyttää mieluusti purkkeja ja purnukoita, eikä vesi jää seisomaan tähän ritiläkoriin. Ihanat Patykan luonnonkosmetiikkatuotteet olen pian jo käyttänyt loppuun.

juhannussauna-8596

juhannussauna-8615

Kesävarpaatkin ovat kuosissa, sillä kävin eilen jalkahoidossa luonnonkosmetiikkaan keskittyvässä Kauneushoitola Alexandrassa. Ihanaa, kun on kauniit kynnet ja sileät jalanpohjat! Blogini lukijat saavat muuten Alexandrasta -10% alennuksen jalkahoidoista heinäkuun loppuun saakka. Minä valitsin varpaankynsiin Kure Bazaarin luonnonmukaisesta kynsilakasta syvän tummanpunaisen sävyn, lähes mustan. Tykkään kovasti!

juhannussauna-8572

juhannussauna-8656

juhannussauna-8648

juhannussauna-8626

juhannussauna-8653

Mayn korin lisäksi hurahdin Koodissa ihan täysin Linumin uutuustuotteisiin. Olen jo pitkään miettinyt, että meidän pyyhevalikoima pitäisi uudistaa, joten nyt aloitin uudistaminen hankkimalla Linumin pehmoiset hamam-pyyhkeet. Pyyhkeet ovat todella ihanan tuntuiset, sillä ne ovat toiselta puolelta froteeta. Juhannuksena päästään testaamaan kuivaustehoa.  Kylpypyyhkeitä täydentää kaksi Linumin beigen väristä frotee-käsipyyhettä. Ihanan pehmoisia nekin!

juhannussauna-8602

juhannussauna-8631

juhannussauna-8638

juhannussauna-8666

juhannussauna-8640

Juhannusjuomaksi ostin Kanes-vadelma-sitruunalimsaa. Myönnän, että visuaaliset syyt vaikuttivat ostopäätökseeni. Näyttäväthän nämä pullot paljon kauniimmilta kuin perinteiset, muoviset limpparipullot.

Saunavihdankin nappasin lähikaupasta. Se on kuivatettu malli, jota pitää liottaa vedessä ennen käyttöä. Ehkä haemme vielä tuoreet koivuvihdat.

Mutta sanoisin, että juhannussaunan osalta alkaa valmistelut olla jo tehty. Vielä vähän siivousta ja kaupassa käynti, niin voidaan rauhoittua juhannuksen viettoon.

Rentouttavaa juhannusta kaikille!


Translation: Our sauna is ready for traditional midsummer festivities. I love my new Linum towels and natural cosmetic products.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Saunatuvan remontti etenee

Ajatukset ovat viime aikoina pyörineet meidän saunatuvassa. Saunatuvan pieni pintaremontti on aloitettu ja lautaseinä on purettu huoneen päädystä. Tänään hahmottelimme Mankun kanssa paperille miten seinään voitaisiin rakentaa integroitu hyllykkö. Koko seinämä tulee siis olemaan hyllykköä jotenkin tähän tapaan:

hyllyseinä

IMG_5984

Tällä hetkellä saunatuvalla näyttää melko karulta, kuten yllä näkyvä kännykkäräpsy todistaa. Ei taida juhannukseksi ehtiä meidän saunatupa valmiiksi, mutta eipähän tule vapaapäivinä tekemisen puutetta.

Suunnitelmat saunatuvan muutoksesta kokivat jonkin verran muutoksia tässä matkan varrella. Seinähyllykkö saadaan onneksi toteutettua, mutta huonekalujen sijoittelu menee uusiksi. Sisustus toteutetaan nyt äänentoiston ehdoilla, sillä kyseessä on isännän valtakunta, heh. Hankaluutta on tuottanut myös oikean harmaan sävyn löytäminen, mutta nyt on maalipurkki hankittu ja voidaan alkaa kunnolla hommiin.


Translation: We are renovating the ”living room” in our sauna house. We are going to build shelves onto one wall of the room and everything will be painted in dark grey. I hope it will look as good as in my imagination…

Sisustusuutiset 24/2016

Hyvää Luonnonkukkien päivää! Sellaista kuulemma tänään vietetään. Mutta ennen kuin kirmataan uutta kukkakimppua hakemaan tienvarsilta, niin kurkataanpa läpi tämän viikon sisustusuuutiset.

mayn_youme6LPhoto: Zinoti – Mayn

Kotimaisen Zinotin Oy:n Mayn-tuotemerkin valikoima laajenee monille tutuista säilytyskoreista ja saippuoista uuteen ”You, Me & This moment” -tuotesarjaan. Tuotesarjan Suomessa valmistetut käyttöesineet muistuttavat arjen kauneudesta ja hetken tärkeydestä. Sarjaan kuuluvat tyynyliinat, alustat ja julisteet. Tyynyliinat painetaan myrkyttömin värein, ja ne voi pestä 60 asteessa pesukoneessa. Alustat on tehty suomalaisesta koivusta ja julisteet painettu Suomessa.

– ”Filosofiamme on tuoda kauneutta ja iloa arkeen kekseliäiden käyttötuotteiden avulla. You, Me & This moment -konseptissa tärkeää on yhdessä oleminen ja hetkestä nauttiminen. Tämän viestin halusimme tuoda esille käytännöllisten ja muunneltavissa olevien tuotteiden avulla. Tuotteita voi käyttää erikseen tai korostaa sanomaa yhdistämällä niitä, rajana vain oma mielikuvitus”, kertoo toimitusjohtaja Susanna Wiljanen.

Artek_Neighbours_StorePhoto: Artek

Artekin Helsingin myymälässä avattiin tällä viikolla ”Naapurit” -myyntinäyttely, joka esittelee ja myy kesän ajan tuotteita naapureiltamme – naapurimaista, naapurikaduilta ja naapurikaupunginosista. Näyttelyyn valitut tuotteet välittävät modernilla tavalla paikallista kulttuuriperimää ja kuviomaailmaa.

Naapurit-näyttelyn on kuratoinut mm. Varpunen-blogista tuttu stylisti Susanna Vento, joka tutustui vähemmälle huomiolle jääneisiin, mutta laadukasta ja tyylikästä tuotevalikoimaa tarjoaviin Baltian maihin sekä saamelaisalueisiin. Myyntinäyttelyyn valikoiduissa tuotteissa on painotettu käsityötaitoja, aitoja ja kestäviä luonnonmateriaaleja sekä laatua.

Naapurit/Neighbours/Grannar-myyntinäyttely on avoinna Artekin Helsingin myymälässä 13.6.-28.8. ma-pe klo 10-19 ja la 10-18.

Anno_kesa_2016_18_2

Photo: Anttila

Kodin Ykkösissä ja Anttiloissa myytävä Anno-mallisto on päivittynyt kesäuutuuksilla. Kesäuutuudet näyttäytyvät syvänsinisen, punaisen ja sinivihreän sävyinä, luonnon omia sävyjä unohtamatta. Kesän tunnelmaa luovat rouheat luonnonpellavat, juutti, puuvilla ja raikkaat printtikuviot. Annon digikuvastosta voit kurkata tarkemmin.

granit_01-640x959

Photo: Granit

Ruotsalainen Granit on myös julkaissut kuvia uutuustuotteistaan, jotka saapuvat syksyllä myymälöihin. Luvassa on tuttua Granit-tyyliä erilaisten säilytystavaroiden, valaisimien ja puisten pienhuonekalujen muodossa. Lisää kuvia voit kurkata esim. Inredningshjälpen-blogista tai Trendspanarna-blogista.

caravaggio-read-table-installation-27839

Photo: Lightyears

Monelle sisustusintoilijalle taitaa Cecilie Manzin suunnittelemat Caravaggio-kattovalaisimet olla tuttuja. Syksyllä valaisinvalmistaja Lightyears on julkaisemassa pöytämallin Caravaggio-valaisimesta. Himmentimellä varustettua valaisinta saa mustana, valkoisena ja harmaana.

Viikon bloginosto: Muoti mielessä

1raidoissa4

Tämän viikon bloginostoksi valitsin siskoni Muoti mielessä -blogin. Jatkoin nimittäin perjantaina Helsingistä matkaa Turkuun siskoni luo. Kuinka inspiroivaa olikaan vaihtaa ajatuksia sisustamisesta, bloggaamisesta ja kaikesta muusta kerrankin kasvotusten (vaikka soittelemmekin tosi usein). Siskoni liikkeessä, Sisustuksen Koodissakin, piipahdin tottakai ja pääsin livenä ihastelemaan tuotteita ja sisustuksia, joita siskoni blogissa usein vilahtelee. Oli ihana palata takaisin kotiin mieli täynnä inspiraatiota!


Translation: Interior design news of the week 24. Finnish brand Mayn has released a new collection called ”You, Me & This moment”, which includes pillow covers, trays and posters. / Artek’s Helsinki store has opened an exhibition called Neighbours, which features products from our neighbouring countries, streets and districts. Finnish stylist and blogger Susanna Vento has selected the products. / A new catalogue of Finnish Anno product line (sold in Anttila and Kodin Ykkönen stores) has been released. / Swedish Granit has released pictures their novelties for autumn. / Lightyears Caravaggio table lamp will hit the stores in August. / This week’s blog recommendation is Muoti mielessä, which is my sister’s blog. Go and check it out!