Kylpyhuoneen pienet päivitykset

Kerroinkin jo aiemmin, että sain joululahjaksi kauan toivomiani Lundia System -säilytysboxeja. Kahdelle pienimmälle mallille olin miettinyt käyttötarkoituksen valmiiksi jo aikoja sitten. Vihreä, keskikokoinen boxi päätyi meidän aikuisten käytössä olevaan kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone päivittyi myös uudella pehmoisella pampulamatolla, jonka löysin aivan hiljattain Kodin Terrasta.

lundia-system-7330-2

lundia-system-7324-2

lundia-system-7340-2

lundia-system-7328-2

lundia-system-7353-3

lundia-system-7318-2

Lundian boxin sisään kätkin hammasharjat ja -tahnan, kirkuvan värisen hammaskiskorasian ja hankalan ylisuuren vartalovoidepullon. Ihanaa, kun nämä usein käytössä olevat tavarat ovat käden ulottuvilla, mutta tyylikkäästi piilossa.

Ja tuo pehmoinen matto on ollut melkoinen hitti meidän taloudessa! Lapset makoilevat sen päällä aamuisin unenpöpperössä ja jaksavat ihmetellä sen pehmeyttä. Tyttö pyysi, että jos voisi saada samanlaisen maton omaan huoneeseen. Myös meidän nuorempi kisu tykkää köllötellä maton päällä – vanhempi puolestaan ei edes uskalla astua maton päälle.

Yksi päivitys pitäisi vielä tehdä. Kuten kuvasta näkyy, on wc-istuimen painike mennyt rikki. Täytyisi tilata uusi…


Translation: Small updates in our bathroom. I got Lundia storage boxes for Christmas and I put one in our bathroom to hide toothbrushes and other stuff that needs to be hidden but used every day. The bathroom rug is also new: it is supersoft!

Sisustusuutiset 2/2017

Huh, tällä viikolla julkaistiin paljon sisustusuutisia! Taidan säästää osan (ulkomaisista uutisista) ensi viikolle ettei tule liian raskas postaus. Aloitetaan kuitenkin täältä meiltä Suomesta.

Finlayson-Aalto-klassikko-pinkki-pussilakana-fiiliskuva

Photo: Finlayson

Kodintekstiilivalmistaja Finlayson laajentaa Kiinaan! Finlayson on solminut laajan lisenssisopimuksen hongkongilaisen tekstiiliyrityksen A-Fontane Ltd:n kanssa ja yhteistyön myötä Hong Kongiin ja manner-Kiinaan avautuu lähivuosina vähintään 41 Finlayson-konseptimyymälää ja 21 shop-in-shopia. Yhteistyö avaa Finlaysonin tuotteille ovet myös satoihin muihin myymälöihin. Nyt solmittu yhteistyö on kokoluokaltaan yksi merkittävimmistä suomalaisten design-alan yhtiöiden viime vuosina solmimista.

Finlayson ja A-Fontane suunnittelevat yhdessä Kiinassa myytävät mallistot. Myymälöiden ilme konseptoidaan yhteneväiseksi Finlaysonin Pohjoismaissa käyttämän myymäläilmeen kanssa.

”Tämä on meille erittäin merkittävä avaus Aasian markkinoille. Vientistragiamme mukaisesti pystymme kasvattamaan brändimme tunnettuutta yhdessä arvostetun paikallisen kumppanin kanssa. Finlaysonin pohjoismainen ilme ja brändi tulevat näkymään vahvasti uusissa myymälöissä”, kertoo Finlaysonin viennistä vastaava johtaja Risto Voutilainen.

DAYNIGHT_GoodDesign

Photo: Tapio Anttila Collection

Tapio Anttila Collection -tuotekokoelman Day&Night -vuodesohva on palkittu kansainvälisellä GOOD DESIGN® Award 2016 -palkinnolla. GOOD DESIGN® Award on maailman vanhin ja korkealle arvostettu muotoilupalkinto, joka jaettiin nyt 66. kerran. GOOD DESIGN Awardin perustivat Chicagossa vuonna 1950 arkkitehdit Eero Saarinen, Charles ja Ray Eames sekä Edgar Kaufmann, Jr.  Palkinto jaetaan vuosittain uusille eri kategorioiden parhaimmille tuotteille. Tunnustus nostaa esiin korkeatasoista, omaperäistä muotoilua ja innovatiivisia tuotekonsepteja.

Day & Night -vuodesohva on funktionaalinen vuodesohva yövieraille. Päivisin vuodesohva toimii lounge sohvana ja yöksi se voidaan muuntaa helposti kahdeksi erilliseksi sängyksi tai yhdeksi parivuoteeksi. Kaikki tarvittavat vuodevaatteet löytyvät sohvan selkänoja tyynyistä (kaksi sijauspatjat, kaksi peittoa ja neljä tyynyä), joten erillistä säilytystilaa vuodevaatteille ei tarvita. Vuodesohvan runko on massiivitammea ja patjoissa on lämpömuovautuva vaahtomuovikerros. 

 pentik_vihrea_omenapuu_700x560px

Photo: Pentik

Pentikin kevätuutuudet on lanseerattu. Lasse Kovasen suunnittelema kevätkokoelma Omenankukka on maalattu vesiväreillä rennoin ottein. Kuosin aiheena ovat kukkivat puut ja väriyhdistelmiä on kolme: alkuperäisteoksen valkoinen sekä vihreä ja  vaaleanpunainen. Pentikin kevätkuvaston pääset selaamaan tästä.

ikea_ss17

Photos: IKEA

Ikea julkaisee uusia tuotteita ja erikoismallistoja tämän tästä ja nyt ovat vuorossa mm. nämä kuvissa näkyvät ihastuttavat uutuudet. EKET-hyllysarja on joustava ja ehkä hivenen eksklusiivisemman oloinen kuin Ikean hyllysarjat yleensä. Suuri BERÄKNA-maljakko puolestaan heijastelee hyvin myös tämän hetkisiä trendejä. Lisäksi uutuuksiin kuuluu kaksi uutta keittiökaapistosarjaa: vaalea ASKERSUND ja tumma KUNGSBACKA. Lisää kuvia mm. näissä blogeissa: Elisabeth Heier ja Trendspanarna.

49481-BRAND_Jotex-PRICE_149_pslakanset-CUSTOMER_Jotex-COLOR_White-PRODUCT_Bedlinen

Photo: Jotex

Ruotsalainen Jotex on myös julkaissut kuvia kevätmallistostaan. Mallistossa on paljon vihreää, kasvikuoseja sekä kasvien muotoisia astioita. Uutuuksia löytyy niin vuode- ja sisustustekstiileistä, valaisimista, nojatuoleista kuin sisustusesineistä.

norternlighting_ss17

Photo: Northern Lighting

Norjalainen Northern Lighting on julkaissut viisi uutta valaisinta: Balancer, Circle, Above (2 kokoa) ja Say My Name (uusi harmaa väri). Kuvassa näkyvässä Balancer-valaisimessa on erityinen ominaisuus: rungon nuppia säätämällä pyöreä valaisin osa kääntää suuntaansa ylös- tai alaspäin.

byLassen_Conekt_ML42_Line_Lifestyle_High Res

Photo: By Lassen

Tanskalainen By Lassen on julkaissut uuden Conekt-pöytämallin sekä uusia värivaihtoehtoja jo olemassa olevista tuotteista. Mogens Lassen suunnitteli Conekt-pöydän vuonna 1975 ja nyt se on otettu tuotantoon. Conekt valmistetaan Tanskassa perinteisenä käsityönä. Materiaali on savustettua tammiviilua tai mustaksipetsattua saarniviilua. Metalliosiin on valittavissa messinki, ruostumaton teräs tai lakattu teräs. Pöydän koko on 190 cm x 80 cm x 75 cm.

Uutuuksia ovat myös Kubus 8  -kynttelikkö nikkelisävyssä, Frame-säilytysjärjestelmä sinisessä värissä, Mingle-sohva ja Tired Man -nojatuoli samettiverhoiltuna sekä Mesh-torkkupeitto harmaassa värissä.

String_IMG_3294-640x854

Photo: String

String-järjestelmäkin uudistuu. Muotoilijat Anna von Schewen ja Björn Dahlström ovat kehitelleet String-system sarjaan uusia toiminnallisuuksia. Vaihtoehdot täydentyvät esim. keittiöön sopivilla rei’itetyillä ja reunallisilla hyllyillä, kenkätelineillä ja lehtisäilyttimillä. Lisäksi String Pocket -hyllyn värivalikoima laajenee hiekan, viininpunaisen ja sinapinkeltaisiin väreihin. Lisää kuvia Inredningshjälpen -blogissa (stailaus Lotta Agaton).

Lisää uutisia sitten ensi viikon sunnuntaina. Nyt pitää mennä hämmentämään siskonmakkarakeittoa!


Translation: Interior news of the week 2/2017. Finnish brand Finlayson expands to China by opening 41 Finlayson concept stores and 21 shop-in-shops in the next few years. / Day&Night sofa bed by Tapio Anttila Collection won GOOD DESIGN® Award 2016. / Finnish brand Pentik has released their spring collection called Omenankukka. / IKEA has released a large collection of new products. / Jotex also has released their spring 2017 collection. / Northern Lighting have released five new lamps. / By Lassen has released a new table called Conekt. / New parts for the String system will be relased shortly in addition to new colours of String Pocket shelves. — There were so many news that I had to save some for next week.

Ihana kukkakimppu!

kukkakimppu

kukkakimppu-pehmis

kukkakimppu-7364

Tänään olen ihaillut tätä kaunista kukkakimppua. Eilen näin Instagramista, että meidän paikalliseen pikkuputiikkiin, Legeraan, oli saapunut todella kauniita kukkasia ja niin sitä piti heti lähteä hakemaan omaa kimppua.

Valitsin kimppuun eucalyptyksen oksia, leinikeitä ja noita mustakeskustaisia kukkasia, joiden nimen olen tietysti unohtanut. Olen ihaillut noita kukkia usein, mutta en ole nähnyt niitä aiemmin täällä meidän kukkakaupoissa.

Tänään olen sitten haahuillut pyjamassa pitkälle yli puolen päivän, juonut monta kuppia kahvia ja ihaillut tuota kimppua. Mielessä olisi aloittaa lastenhuoneiden tavaroiden karsimisoperaatio, mutta enpä tiedä aloitetaanko tänään…


Translation: I love this flower bouquet from a lovely local shop Legera!