Marimekko toi kesän terassille (+arvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

Talvella sain kunnian sisustaa meidän kotia Marimekon iki-ihanilla uutuustuotteilla (”Marimekon upea kevätmallisto meillä kotona”) ja ilokseni voin kertoa, että yhteistyö jatkuu. Tällä kertaa vien teidät meidän terassille, joka vielä jonkin aikaa sitten oli melkoisen pelkistetty ja väritön. Vaan eipä ole enää! Marimekon kesäuutuudet puhalsivat sinne eloa pirteine ”Karuselli”-kuoseineen ja kirkkaine väreineen.

marimekko_spring2016-7271

marimekko_spring2016-7240

marimekko_spring2016-7449

Meidän perheelle on aivan vaivihkaa muodostunut tavaksi viettää kesällä lettukestejä terassilla. Letut mielessäni loihdin tämän kattauksen Marimekon uusilla ”Karuselli”-kuviollisilla Oiva-astioilla (Karuselli-mukit ja -lautaset) ja tarjottimilla (Karuselli-tarjotin halk. 46 cm ja Pieni karuselli -tarjotin 20×27 cm). Mankun tehtäväksi jäi lettujen paisto – ihan hyvä työnjako minusta, hah.

marimekko_spring2016-7297

marimekko_spring2016-7227

marimekko_spring2016-7328

marimekko_spring2016-7275

marimekko_spring2016-7447

Juomatarjoiluun valitsin Oiva-mukien lisäksi ”Sukat makkaralla” -sarjan lasit ja kannun. Näyttävän omenapuun oksan laitoin ihanaan ”Ming”-vaasiin, josta on tullut yksi lempimaljakoistani. Innostuin myös kokeilemaan ”Pieni Karuselli”-kuviollista kangasta pöytäliinaksi terassipöydälle.

marimekko_spring2016-7396

marimekko_spring2016-7439

”Karuselli” on japanilaisen Katsuji Wakisakan suunnittelema rohkea ja maalauksellinen kuvio vuodelta 1973. Kuviosta on kaksi eri variaatiota; vihreällä pohjavärillä sekä valkoisella pohjavärillä.

marimekko_spring2016-7404

marimekko_spring2016-7414

Näyttävä ”Pieni Karuselli” -pöytäliina muuttaa terassin ilmettä huomattavasti. Se heilui suloisesti alkukesän tuulenvireessä ja minä mietin kuinka helposti pelkistettyyn sisustukseen onkaan helppo tuoda vaihtelua. Muutama upea tekstiili riittää. Värikkäiden kuvioiden kontrastiksi yhdistin terassisisustukseen Marimekon mustavalkoisia kuoseja (”Tiiliskivi”, ”Kivet”, ”Pirput parput” ja ”Varvunraita”). Mustavalkoiset tekstiilit tasapainottavat kokonaisuutta.

marimekko_spring2016-7218

marimekko_spring2016-7376

marimekko_spring2016-7305

Terassisohva päivittyi minulla jo ennestään olevien Marimekko-koristetyynynpäällisten sekä nyt kuvauslainaan saatujen ”Karuselli-” ja ”Tiiliskivi”-tyynynpäällisten avulla. Sohvalla on vihreäpohjainen ”Karuselli”-tyynynpäällinen. Vihreä pohjaväri tuo ripauksen trendikästä 70-luvun fiilistä kuosiin.

marimekko_spring2016-7369

Saunatuvalta hain vielä ompelijalla teettämämme Marimekko-jättityynyt täydentämään sohvaryhmää. Näin saadaan lisäistumapaikkoja sohvaryhmän ympärille. Tekstiilit eivät kuitenkaan ole ulkokäyttöön tarkoitettuja, joten niitä ei kannata jättää sateeseen.

Ihanat Marimekon maljakotkin, ”Urnan” ja ”Flowerin” hain sisältä koristamaan terassia lettukestien ajaksi. Innolla odotan jo syksyn uutuusvärejä näistä maljakoista.

marimekko_spring2016-7299

Lettukestien lisäksi yksi kesän lempipuuhistani on riippukeinussa löhöily. Niinpä nappasin tyynyt kainaloon ja sisustin itselleni mukavan pesän riippukeinuun. Kyllä siinä kelpaa ottaa vaikka nokoset, kun masu on täynnä lettuja.

marimekko_spring2016-7348

marimekko_spring2016-7358

marimekko_spring2016-7367

Marimekko-arvonta

Tällä kertaa saan ilahduttaa lukijoitani ihastuttavalla Marimekko-arvonnalla! Palkintona on 1 kpl ”Karuselli” ja 1 kpl ”Pienet kivet” -sarjan tyynynpäällisiä.

voita_marimekko

Näin osallistut arvontaan:

Kirjoita kommenttiboxiin mikä on sinun lempparisi Marimekon sisustusmallistosta.
Aikaa on 5.6. klo 23.59 saakka, jonka jälkeen arvon yhden onnellisen voittajan.

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

Kaupallisessa yhteistyössä:

marimekko_logo


Translation: My styling sponsored by Marimekko

Verhoihastus

Verhojen suhteen olen ollut aikamoisen minimalisti. Meillä on koko talossa yksikertaiset rullakaihtimet (makkareissa pimentävät versiot). Ainoastaan vanhempien makuuhuoneessa on ollut pitkät valkoiset silkkiverhot, mutta maalausurakan jälkeen nekin ovat olleet säilössä. Nyt kuitenkin haikailen verhojen perään. Hillityllä linjalla kuitenkin.

alvhem_valkoiset_verhot3

ff_valkoiset_verhot

alvhem_valkoiset_verhot

alexwhite_verhot_ruokailutilah-2

alvhem_valkoiset_verhot2

alexwhite_verhot_ruokailutila2-2

alexwhite_verhot_ruokailutila-2

alvhem_jattineule

Verhoihastukseni yltyi kesän lähestyessä. Kepeät, valkoiset pellavaverhot tuntuvat raikkailta ja kesäisiltä. Makkariin sellaiset olisi helppo laittaa, sillä siellä on jo verhokiskot katossa. Täytyisi asentaa olohuoneeseenkin verhokiskot. Yhdet pitkät pellavaverhot minulla saattaisi ollakin jossain kaapin uumenissa…

Ja eikös ole aivan ihana myös tuo jättineulepeitto viimeisessä kuvassa?


Translation: Lovely white linen curtains. We only have basic blinds in our home, because I am really not a ”curtain person”. But these simple linen curtains look very nice.

Pictures: Fantastic Frank / Alvhem / Alexander White

Kannustalo Pohjanmaasta tehtiin Koti

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Heti alkuun on pakko hihkaista, että Kannustalo teki sen taas! Tämän vuoden asuntomessutalo Pohjanmaa on aivan i-h-a-n-a! Olen päässyt seuraamaan talon valmistumista viime syksystä asti ja tietysti olen mielessäni kuvitellut koko ajan millainen valmis kohde tulee olemaan, mutta kun viime torstaina pääsin katsomaan lähes valmista sisustusta en voinut muuta kuin huokailla ihastuksesta. Sisustus on todella upea! Helena Karihtalan varmaan tyyliin toteutettu, rento ja tyylikäs samaan aikaan.

Minusta Kannustalon asuntomessutalot ovat aina poikenneet muista kohteista etenkin siinä mielessä, että ne tuntuvat huomattavasti kodikkaammilta kuin moni muu asuntomessukohde. Pääsin torstaina seuraamaan kuinka Helena viimeisteli kohteen sisustusta ja loihti juuri sitä kodinomaista tunnelmaa, mistä Kannustalon kohteet tunnetaan.

Kannustalo-Pohjanmaa-7694

Kannustalo-Pohjanmaa-7506Helena asetteli leikkokukkia maljakoihin, kun kalusteasentaja teki vielä viimeisiä säätöjä kaapistoihin

Kannustalo-Pohjanmaa-7488

Kannustalo-Pohjanmaa-7809

Tämä kynttelikkö on ollut esillä kaikissa Kannustalon asuntomessukohteissa – täältä se löysi paikkansa olohuoneen pöydältä

Kannustalo-Pohjanmaa-7937

Kannustalo-Pohjanmaa-7620

Kannustalo-Pohjanmaa-7824

Kodikkuus asuntomessutaloon syntyy pienistä yksityiskohdista, joka kodissa tarvittavista tykötarpeista, purkeista ja purnukoista, kirjoista, viherkasveista, leikkokukista ja asetelmista. Myös taide on tärkeässä osassa tunnelman viimeistelyssä; tässä kohteessa esillä on Matti Hintikan ja Kuutti Lavosen taiteen lisäksi oman isäni, Juhani Melenderin maalauksia. Asetelmista löytyy myös Päivi Rintaniemen keramiikkateoksia.

Keittiö

Tekisi mieli esitellä koko ihastuttava Pohjanmaa-talo teille jo nyt, mutta tässä postauksessa keskityn tarkemmin Pohjanmaa-talon keittiöön ja kiintokalusteisiin. Keittiö sijoittuu suuren, yhtenäisen tuvan toiseen reunaan. Olohuone rajautuu keittiöstä kotoisan saarekkeen avulla. Tuvan päätyyn, portaikon toiselle puolelle jää tunnelmallinen ruokailutila.

Kannustalo-Pohjanmaa-7751Saareke on tuunattu Creannon alunperin valkoisesta mallista ja puuseppä on valmistanut siihen leikkuulaudan mittojen mukaan

Kannustalo-Pohjanmaa-7781Keittiön tasot ovat osittain puristekivitasoa (Dekton ”Keon Tech”) ja rosteria

Kannustalo-Pohjanmaa-7794

Kannustalo-Pohjanmaa-7804

Kannustalo-Pohjanmaa-7951

Kannustalo-Pohjanmaa-7819

Kannustalo-Pohjanmaa-7945Suloiset salusiiniverhot luovat perinteikästä tunnelmaa

Kannustalo-Pohjanmaa-7799

Pohjanmaa-talon keittiökaapistot ovat Topi-keittiön mallistosta. Tämän Helena Karihtalan suunnitteleman ovimallin nimi on ”Lato”. Ovien sävy on pehmeän harmaa Tikkurilan Deco Grey 1909. Keittiössä ei ole kiinteitä yläkaappeja ollenkaan. Säilytystilaa löytyy kuitenkin runsaasti eteisen vastaiselta seinältä, joka kaapistoa lattiasta kattoon saakka. Myös kylmälaitteet on integroitu tälle seinälle.

Keittiön musta päätyseinä jatkaa talon mustaa väriteemaa. 20 x 20 cm kokoiset seinälaatat ovat Pukkilan ”Via Emilia Nero” sarjaa. Pukkilan Res-Cover laatalla laatoitettua lattiaa pehmentää kodikas räsymatto. Räsymattoja on käytetty Pohjanmaa-talossa monessa tilassa, jopa olohuoneessa.

U-mallinen keittiö vaikuttaa tosi toimivalta ja voin kuvitella kuinka kiva erillisen saarekkeen ympärille on kokoontua kokkailemaan koko perheen kesken. Toisaalta tila on taipuu monenlaisiin ratkaisuihin: saarekkeen paikalle mahtuisi myös ruokapöytä ja näin ollen tuvan päätyyn voisi halutessaan tehdä ylimääräisen huoneen.

Lauantaina asuntomessualueella vietettiin bloggareiden päivää, joten lisäkuvia tästäkin kohteesta saatatte bongailla sisustusblogeista lähipäivinä. Minä esittelen valmiin Pohjanmaa-talon tarkemmin heinäkuussa, asuntomessujen kynnyksellä. Ennen sitä, kesäkuussa, kurkistetaan tarkemmin vielä Pohjanmaatalon pihapiiriin.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.