Ripaus lämpöistä joulun tunnelmaa

Taisinkin jo aiemmin mainita, että meillä alkaa näyttää jo pikkuisen jouluiselta. Mitään suuria jouluvalmisteluita en ole tehnyt, vaan olen tuonut kotiin hienovaraista jouluista tunnelmaa pienen kuusen, muutamien joulukoristeiden ja kukkasten avulla.

Tänä syksynä on tainut syntyä blogihistoriani ennätys siinä kuinka kauan olohuoneessa on ollut samat koristetyynyt esillä. Ihastuin tuohon tyynykomboon loppukesästä ja samat koristetyynyt ovat siitä lähtien sulostuttaneet meidän olohuonetta. Poikkeuksena tietysti välissä otetut, stailatut kuvat. Rasti seinään!

jouluinen_koti-6108

jouluinen_koti-6096

jouluinen_koti-6064

jouluinen_koti-6102

jouluinen_koti-6077

kubus-5973

kubus-5978

jouluinen_koti-6058

jouluinen_koti-6076

jouluinen_koti-6044

jouluinen_koti-6119

jouluinen_koti-6063

Ihastuin kuvauslainassa olleeseen Hobby Hallin lettimattoon niin kovin, että tilasin sellaisen meillekin. Matto on aavistuksen liian pieni meidän olohuoneeseen, mutta jos sohvamodulit asettaa kiinni toisiinsa, on matto juuri oikean kokoinen sohvaan nähden. Kulmasohvan nurkkaan muodostuu ihana löhöilykohta, kun modulit ovat kiinni toisissaan. Tuosta lempparipaikasta kilpaillaan – kuka ehtii vallata parhaan paikan ensimmäisenä.

Sohvamodulien ollessa kiinni toisissaan, jää sohvan ympärille enemmän tilaa. Se onkin oikein hyvä sitten lähempänä joulua, kun olohuoneeseen laitetaan joulukuusi. Sitä ennen nautitaan pienemmästä kuusesta, jonka laitoin eteisen ja olohuoneen kulmaukseen.

Meidän tyttö oli tehnyt koulussa itse joulukoristeita ja ne ripustin metsästä poimittuun oksaan. Tämän enempää joulukoristeita meillä ei vielä ole esillä, mutta kyllä niiden määrä tästä pikkuhiljaa lisääntyy joulun lähestyessä. Jouluvalotkin pitäisi laittaa esille.

Täytyy myöntää, että ihan vielä en ole päässyt joulun tunnelmaan. Viikolla, töissä ollessa, joulu unohtuu ihan kokonaan ja viikonlopun koittaessa havahtuu siihen, kuinka lähellä se onkaan.


Translation: A hint of Christmas in our home.

Modernin jouluinen kattaus

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Joulunaikaan sisältyy monia juhlahetkiä: pikkujouluja, Itsenäisyyspäivä sekä tietysti jouluaatto, joulupäivä ja uudenvuodenaatto. Sisustusintoilijoille se tarjoaa monta fiilistelyhetkeä niin koristelun kuin kattaustenkin mielessä. Itse panostan eniten jouluaaton herkkupöydän kattaukseen, mutta rennolla otteella kuitenkin. Yhteistyössä Hobby Hallin kanssa lähdin suunnittelemaan melko yksikertaista ja moderniin sisustusmakuun sopivaa kattausta, joka on helppo toteuttaa ja sopii yhtä hyvin niin Itsenäisyyspäivään kuin joulu- tai uudenvuodenaattoon.

hobbyhall-joulu-5217

hobbyhall-joulu-5241

hobbyhall-joulu-5280

Kattaus rakentuu minulle rakkaimman astiasarjan ympärille, joka on Iittalan Teema. Olen kerännyt Teemaa kohta 20 vuotta ja sitä käytetään meillä niin arjessa kuin juhlassakin. Yhdistin kattauksessa mustia ja valkoisia Teema-sarjan astioita. Myös juomalaseissa luotan Iittalaan: kattaukseen valitsin Essence-valkoviinilasit sekä Kastehelmi-sarjan juomalasit. Valitsin eri värisiä Kastehelmi-laseja kattaukseen, sillä rakastan niiden himmeitä värisävyjä. Ruokajuoma tarjoillaan Sagaformin tyylikkäästä Oval-karahvista.

hobbyhall-joulu-5260

hobbyhall-joulu-5312

hobbyhall-joulu-5207

Pöydän kruunaa Hobby Hallin modernit kuusenmalliset koristekartiot. Näiden ympärille voisi halutessaan kiepsutella vaikka valosarjaa tai havuja. Kynttilät loistavat Iittalan Nappuloissa ja Lantern-lyhdyssä. Joulukauden yhdet kauniimmista kukkasista, jouluruusut, koristavat ajattomassa Aalto-maljakossa, joka on kyllä suomalaisten kotien must have -tuote.

hobbyhall-joulu-5285

hobbyhall-joulu-5292

Pöytäliinassa luotan pellavaan. Suosin luonnonmateriaaleja ja pellava onkin yksi suosikeistani niin lakanoissa kuin pöytäliinoissa. Muutama ryppy ei haittaa. Ihastuin Martinexin Basic-pellavapöytäliinan kauniiseen harmaaseen sävyyn; harmaa liina sopii monenlaisiin juhliin. Lautasliinarenkaina käytin Hobby Hallin timantin muotoisia, metallisia joulukuusenkoristeita.

hobbyhall-joulu-5228

Tätä kattauspohjaa on helppo soveltaa joulun eri juhliin. Lisäämällä sekaan jokaiseen juhlapäivään muutaman erilaisen koristeen tai tarjoiluastian, saa kattaukseen helposti vaihtelua. Tässä esimerkkejä:

hobbyhall_kattaukseenItsenäisyyspäivänä kattaukseen voisi lisätä lisää suomalaista osaamista Aarikan Nuppu-maljakoiden muodossa. Sekaan sopisi myös ripaus sinistä.

Joulun pyhinä, perinteitä kunnoittaen lisäisin kattaukseen mieluusti jotakin punaista. Myös Teemasta löytyy punaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi tarjoiluvadit, samoin kuin Kastehelmi-sarjasta, esim. jälkiruokakulhot. Koristeeksi vielä muutama punainen Kivi-tuikku.

Uudenvuodenaattoon sopii sopivassa määrin kimallusta ja säihkettä. Sitä kattaukseen toisivat Marimekon kullansävyinen Vuorilaakso-kaitaliina sekä juhlavat Sukat makkaralla -viinilasit. Tunnelmaa lisää Star edge -valosarja.

Astiat ovat myös mitä loistavin joululahja. Vaikka olen jo vuosia keräillyt eri astiasarjoja, kaipaavat ne aika ajoin täydennystä, sillä vuosien varrella osia menee rikki. Lisäksi olemassa olevaa sarjaa on kiva maustaa saman sarjan eri värisillä astioilla tai muilla pienillä tehosteilla.

Kaupallisessa yhteistyössä // My styling in co-operation with:

hobbyhall_logo

Lue myös: Ensiaskeleet joulun tunnelmaan (Hobby Hall-stailaus)

Tämän joulukauden hyasinttiasetelma

hyasintit-6031

hyasintit-6042

hyasintit-6074-2

hyasintit-6046

hyasintit-6069

hyasintit-6033

Hyasintit kuuluvat perinteisesti meidänkin jouluun. Lapsuudesta muistan erityisesti hyasinttien tuoksun ja sen kuinka joistakin lajikkeista sain allergisen reaktion. Iän myötä olen alkanut sietää hyasintteja paremmin ja joka vuosi haluan liittää ne osaksi meidän kodin joulutunnelmaa.

Viime viikonloppuna ostin tämän vuoden ensimmäiset hyasintit ja asettelin yhden satsin Marimekon suuren Urna-vaasin* sisälle. Huomasin, että myös ruotsalaisen Elle Decoration -lehden bloggaaja Daniella Witte oli keksinyt saman jutun. Ainakin tässä vaiheessa, kun hyasintit ovat vielä nupuillaan (ja minusta kauneimmillaan) toimii Urna-vaasi hienosti tässä tarkoituksessa.

Huomasin myös, että olen aika monena vuonna postaillut hyasinteista: ne ovat olleet sylinterimaljakossa, tuikkukupeissa, Kubus-kulhossa ja jopa ylösalaisin. On hauska keksiä erilaisia tapoja kukka-asetelmille.

Lue myös: Näin hoidat hyasinttia / meillakotona.fi


Translation: This year I placed hyacinths into my Urna vase from Marimekko*. Then I noticed that one of my favourite bloggers Daniella Witte had done the same. What a nice coincidence!

*maljakko saatu blogiyhteistyön myötä / the vase is a gift from Marimekko