Juhannuspetaus

kesalakanat-1920

kesalakanat-1987

Somepäivityksistä päätellen moni on jo hoidellut juhannussiivoukset ja aloittanut pitkän viikonlopun vieton. Meillä on tänä juhannuksena koti hyrskyn myrskyn lastenhuoneiden remontin takia, mutta olenhan minä toki sisustellut niissä kulmissa mihin remonttikaaos ei ulotu. Makuuhuone sai juhannusilmettä kukkalakanoista ja uusista sisustusasetelmista.

kesalakanat-1919

kesalakanat-2090

kesalakanat-2060

kesalakanat-2038

Nämä kukalliset Finlaysonin lakanat sain viime vuonna blogin kautta. Kukkalakanoille on ollut käyttöä pääosin kesällä. Välillä onkin mukavaa vaihtelua pedata sänkyyn erilaisempaa ilmettä. Viime kesänä yhdistelin kuosin kanssa tummanvihreää; nyt vuoron sai hento vaaleanpunainen, jota löytyy vanhoista Lexingtonin tyynyliinoistani sekä sisustusasetelmista.

kesalakanat-1932

kesalakanat-1913

kesalakanat-1921

kesalakanat-1930

Tuttuun tapaani en ole vaivautunut silittämään tai mankeloimaan lakanoita, mutta yritin höyryttää enimpiä ryppyjä höyryttimelläni. Pehmis-kissakin taisi ihmetellä touhujani, kun siirtyi lattialle nukkumaan. Lopulta totesin, että antaa ryppyjen olla; ei sänky ole muutenkaan tikkusuoraan pedattu. Pääsi kissakin takaisin lempipaikalleen.

kesalakanat-1937

kesalakanat-2014

kesalakanat-2047

kesalakanat-1952

Makuuhuoneen kesäilme on selvästi romanttisempi kuin oma tyylini, mutta tämä on hauskaa vaihtelua. Jos viettää juhannusta kotona, on kiva jollain tavalla tuoda kesäjuhlan tunnelmaa kodin sisustukseen. Nyt taidan oikeasti ottaa pienet nokoset – olen tosiaankin loman tarpeessa!

Oikein hyvää juhannusta kaikille!


Translation: Midsummer look in our bedroom. Floral prints are a nice change for a while and they certainly give bedroom a strong summer vibe. Have a nice midsummer!

Oman pihan leikkokukat

omat-tulppaanit-1893

Luonto on minusta nyt parhaimmillaan. Kaikki on heleän vihreää ja kukat ovat puhkeamaisillaan kukkaan. On ollut jännä seurata miten syksyllä maahan kaivamani kukkasipulit ovat nousseet. Tulppaanit lopettelevat kukintaansa meidän pihalla ja päätinkin napsaista muutaman kukkasen maljakkoon ennen kuin tuuli irroittaa viimeisetkin terälehdet. Miten nykyään tuleekin niin kovasti ja niin usein?

omat-tulppaanit-1874

omat-tulppaanit-1853

omat-tulppaanit-1884

omat-tulppaanit-1865

omat-tulppaanit-1842

Tumman lilat, lähes mustat tulppaanit ovat näyttävä näky ja sopivat hienosti yhteen valkoisen, modernin julkisivun kanssa. Jos olisin jättänyt nämä tulppaanit ulos vielä pidemmäksi aikaa, ei niistä olisi ollut iloa enää moneksi päiväksi. Sisällä ne saivat jatkoaikaa ja suojaa tuulelta.

Tämä nurkkaus taitaa olla ainoa siisti kolkka meidän kodissa tällä hetkellä. Some-videoissani olenkin jo kertonut, että olemme aloittaneet pintaremontin pojan huoneessa. Meillä vallitsee siis pienoinen remonttikaaos, kun pojan huoneen huonekalut ja tavarat on sijoitettu väliaikaisesti sinne tänne. Onneksi on muutama nurkkaus, jossa lepuuttaa silmiään ja sulkea kaaoksen ympäriltään.


Translation: Tulips from my own garden.

Sisustusuutiset 24/2017

Me täällä remontoimme parhaillaan pojan huonetta ja tässä välissä, kun maalikerros kuivuu ajattelin tulla kirjoittelemaan tämän viikon sisustusuutiset. Kesälomien lähestyminen on selvästi havaittavissa sisustusuutisten määrässä. Monet brändit ovat kuitenkin jo julkaisseet ensi syksyn ja talven mallistoja, joten siinä mielessä uutisoitavaa riittää vielä näin kesälomien kynnyksellä.

IMG_6986-975x1200

Photo: Ellos

Ellos julkaisee syksyllä vintagemalliston. Syysmallisto pitää sisällään uusia tuotteita, jotka ovat saaneet vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä, etenkin 1960-luvulta. Mallistoon kuuluu huonekaluiden ja valaisimien lisäksi pienesineitä kuten maljakoita ja kynttilänjalkoja. Lisää kauniita kuvia uudesta mallistosta löydät ruotsalaisesta Inredningshjälpen-blogista.

hd_aw17_jf0701_pi_v1

Photo: House Doctor

Tanskalainen House Doctor on julkaissut kuvia syksy-talvi 2017 mallistostaan. Brändi seuraa sisustustrendejä ja aiemmin vallalla ollut teollisuushenkinen tyyli alkaa väistyä ja tilalle on tullut eleganttisempaa tyyliä. Mallisto sisältää edelleen tuttuja ja trendikkäitä materiaaleja kuten marmoria, messinkiä ja raffia keramiikkaa. Värisävyinä vallalla ovat viininpunainen ja harmaan eri sävyt. Lisää kuvia täällä.

ImageHandler.ashx-2-899x1200

Photo: Bloomingville

Myös tanskalainen Bloomingville on julkaissut kuvia syksy-talvi 2017 -mallistostaan. Bloomingville on säilyttänyt brändille ominaisen tyylin, johon kuuluvat pastellisävyt ja metallikehyksiset huonekalut. Syksymalliston sävyt ovat myös Bloomingvillellä tummia: etenkin viininpunainen sametti on vahvasti esillä. Lisää kuvia tästäkin mallistosta löydät Inredningshjälpen-blogista.

image-24-821x1200

Photo: Engblad & Co 

Sisustusguru Ilse Crawford on suunnitellut tapettimalliston Engblad & Co:lle (entinen ECO). Mallistoon kuuluu viisi erilaista kuosia: Line, Brush, Canvas, Knit ja Weft. Kaikki kuosit ovat käsinmaalattuja ja kuvioiden pieni epäsymmetrisyys kuuluu asiaan. Lisää kuvia löydät Engblad & Co:n sivuilta. Mallisto tulee myyntiin elokuussa.

Nyttelynkuva_mailer1.225920

Photo: Artek

Lopuksi menovinkki kesälle: Artek Helsinki -myymälässä on avautunut Tehdasvierailu-näyttely. Näyttelyssä esitetään L-jalan valmistus massiivipuusta valmiiksi tuotteeksi. Myymälään on tuotu tehtaalta Paimio-tuolina tunnetun 41 nojatuolin sekä 45 tuolin käsinojien muotit, joilla tuolien käsinojat edelleen taivutetaan perinteisin menetelmin massiivikoivulamellista.

Näyttelyn ulkoasu, L-jalan valmistuksesta kertova filmi sekä näyttelyyn valmistetut myyntituotteet ovat luova studio Musutan eli kansainvälisesti palkitun elokuvantekijä -ja suunnittelijapariskunta Jopsu ja Timo Ramun käsialaa. Kesänäyttely on avoinna 2.9.2017 asti arkisin klo 10-19 ja lauantaisin 10-18. Myymälässä tullaan kesän aikana järjestämään viikoittain kaikille avoimia opastettuja kierroksia.

*

Nyt sisustusuutiset jäävät kesätauolle ja palaavat syksymmällä uudella konseptilla. Kerron siitä sitten tarkemmin. Kesällä otetaan rennosti ja kaipaan lomaa sisustusuutisista. Koko blogi ei kuitenkaan ole jäämässä kesätauolle, vaan postailen kesällä fiiliksen mukaan. Aurinkoisia päiviä!


Translation: Interior news of the week 24/2017. Summer is finally here and fewer and fewer press releases pop into my mailbox. However, several brands have released their AW2017 collections; for example, House Doctor and Bloomingville. / Ellos releases a vintage collection in the autumn. / Ilse Crawford has designed a tapestry collection for Engblad & Co. / Lastly, a tip for the summer: Artek Helsinki has opened an exhibition showcasing the manufacturing of the L-shaped leg. The exhibition is open until 2.9.2017 in the Artek Helsinki store. / Now my interior news start a summer vacation. The news will be back in the autumn in a little different concept.