Pienet siivouksen piristäjät

On ollut hauska huomata mitä sitä tuleekaan tehtyä, kun viettää pääosan syyslomasta kotona ilman mitään erityisiä suunnitelmia. Jostain kumman syystä olen siivoillut loman aikana aika paljon. Ostin jonkin aikaa sitten muutaman siivoustuotteen, joista ajattelin vinkata teillekin. Ihanat siivousvälineet ja puhdistusaineet tekevät siivouksesta piirun verran hauskempaa.

siivoustuotteet-8057

siivoustuotteet-8067

Imuroitava huonetuoksu. Kaikki eivät pidä tuoksuista, mutta minusta tarpeeksi miedot ja raikkaat tuoksut ovat miellyttäviä. Joskus olen imuroidessani ripotellut lattialle vaniljasokeria ja imuroinut sen, jolloin hyvä tuoksu leviää ympäri kotia. Silloin tällöin olen ostanut myös puuterimaisia huonetuoksuja, jotka on nimenomaan tarkoitettu imuroitaviksi. Tämä Le Pere Pelletierin raikkaan puuvillainen tuoksu on oikein miellyttävä ja pienestäkin ripauksesta riittää tuoksua pitkään – sitä ei siis välttämättä tarvitse lisätä jokaisella imurointikerralla.

siivoustuotteet-8052-2

siivoustuotteet-8056

Pyykkietikka. Olen myös innostunut kokeilemaan pyykkietikkaa. Oletteko te jo kokeilleet sitä? Tämäkin on miedosti puuvillan tuoksuista ja tuote on itse asiassa samaa Le Pere Pelletier sarjaa tuoksupuuterin kanssa. Olen ehtinyt lorauttaa pyykkietikkaa jo aika moneen koneelliseen, mutta merkittäviä eroja en ole vielä havainnut. Pyykkietikanhan korvaa huuhteluaineen ja sen luvataan poistavan hajuja ja pesuainejäämiä sekä kirkastaa värejä ja pitää valkoiset tekstiilit kirkkaina. Pyykkietikkaa voi käyttää myös yleispesuaineena – pitääpäs kokeilla sitä seuraavaksi siihen tarkoitukseen.

Täytyy vielä mainita kuvassa näkyvä pyykkikori. Se on tanskalaisen HAY:n mallistosta ja ostin sen jonkin aikaa sitten itselleni motivoimaan minua lajittelemaan puhtaat pyykit useammin. Arkikiireessä meillä jää usein puhtaiden pyykkien vuoret kodinhoitohuoneen tasolle ja vuoren kasvaessa onkin lajittelu-urakka entistä suurempi.

Tänään olikin erityinen syy siivota, sillä lapsuudenystäväni perheineen on tulossa meille kyläilemään viikonlopuksi. Nyt vielä jääkaappiin täytettä, niin voidaan rauhoittua viikonlopun viettoon!


Translation: Small things to make cleaning more fun: scented powder to be vaccuumed in order to spread a lovely scent all over the home and the other one is vinegar for linen from the same brand, Le Pere Pelletier. I also love my laundry basket from HAY.

Uudet samettiverhot

Täällä on sujunut syysloma oikein mukavissa merkeissä – alkupäivien lepo on vaihtunut leppoisaan puuhasteluun kotosalla. Tänä aamuna leivoimme jo ensimmäiset joulutortut lasten toiveesta. Sain tänään myös kauan odottamani paketin – meille tuli nimittäin uudet samettiverhot.

linum-samettiverhot-8003

linum-samettiverhot-8025

linum-samettiverhot-8042

linum-samettiverhot-7996

Päätin jo kesällä tilata Linumin samettiverhot, mutta tässä oli monenlaista mutkaa matkassa. Valitsemani sävy Light Beige ehdittiin jo välissä myydä loppuun Koodista ja nyt en enää malttanut odottaa, vaan tilasin kermaisemman beigen sävyiset verhot (joita oli heti saatavilla) kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Tässä kävikin oikein hyvin, sillä minusta kermainen sävy on aivan ihana ja tuo sopivan lempeää kontrastia meidän olohuoneen harmaansävyiseen värimaailmaan.

Ripustin molemmat verhot vierekkäin, sillä jotenkin vierastan perinteistä tapaa, jossa tilan molemmissa nurkissa on verho. Meillä  verhot ovat keskellä olohuoneen ikkunarivistöä rajaten takkanurkkauksen omaksi osakseen olohuoneesta.

linum-samettiverhot-8013-2

linum-samettiverhot-8032

linum-samettiverhot-7999

linum-samettiverhot-8027

linum-samettiverhot-8047

linum-samettiverhot-9959

Laadukkaissa verhoissa huomaa kyllä eron edullisempiin verhoihin verrattuna. Linumin samettiverhot on vuorattu ja rypytysnauhan ansiosta verhot voi kiinnittää joko nipsuilla tai verhotangon voi sujauttaa verhon läpi. Ja ne laskeutuvat niin kauniisti!

Olen aivan ihastunut beigen, harmaiden ja kermaisten sävyjen yhdistelmään, joka meidän olohuoneessa tällä hetkellä vallitsee. Sävyt sopivat oivallisesti loppusyksyyn, mutta jos sekaan lisää muutaman kudotun tekstiilin ja havuja, muuttuu ilme sopivasti lähentyvään joulukauteen – mutta eipäs mennä vielä niin pitkälle.


Translation: I got new velvet curtains today! Love them so much! The curtains are from Linum and the colour is called Creamy Beige. The soft beige, grey and creamy colours that we have right now in our living room look so nice in my opinion.

Syysloma

loman-kahvihetki-7980

loman-kahvihetki-7978

loman-kahvihetki-7976

Tämä lauantaiaamu on alkanut hitaasti. Keittelin kahvit ja sulattelin pakastimesta muutaman Mankun leipoman korvapuustin. Sytyttelin kynttilöitä ja käperryin nauttimaan hitaasta kahvihetkestä. Minulla ja lapsilla alkoi nyt syysloma – sitä on kyllä odotettu! Mitään suuria suunnitelmia ei ole, vaan aiomme ottaa mahdollisimman rennosti. Minun tavoitteeni on ensin levätä kunnolla ja ehkä sen jälkeen puuhastella jotakin. Tekemistä kyllä riittäisi, mutta lepo ja yhteinen aika perheen kanssa menee nyt kaiken ”pakollisen” edelle. Blogissakin saattaa olla hiljaisempaa lomani aikana.

Ulkona on hämärää ja sade piiskaa kattoa. Nytkö se pimeä kausi jo alkaa? Kuvaamisen kannalta alkaa haastavat kuukaudet, mutta on tässä vuodenajassa omat hyvätkin puolensa: nautitaan kynttilänvalosta ja hämyisestä tunnelmasta.

lovethismoment_musta


Translation: We started our autumn holiday today and the plan is just to relax.