Valkosipulia versoksi

Ystäväni kasvattaa valkosipulia monivuotisena. Kynsilaukka saa hänen puutarhassaan rehottaa omassa penkissään kasvihuoneen seinustalla. Hän korjaa satoa sitä mukaa, kun sille on käyttöä keittiössä. Harvennus tekee kasvustolle hyvää, sillä valkosipuli lisääntyy uutterasti. Sain mättään valkosipulia matkaani, kun pistäydyin hänen puutarhassaan viime vuoden toukokuussa.

vs

Valkosipulituppaan nosto toukokuussa 2014.

Istutin sipulit penkkiin puolivarjoisaan paikkaan ja multavaan maahan. Annan sipulien levitä vapaasti, mutta jossain vaiheessa poistan kukintoja, jos kasvusto leviää ylettömästi. Lisäksi kasvatan talvivalkosipulia kasvimaalla penkissä tavanomaiseen tapaan, sillä haluan myös muhkeita sipuleita.

Valkosipulin versokasvatuksen etu on aikainen kasvuunlähtö. Lisäksi versot ovat todella hyviä!  Kiinansipulit vasta pilkistävät esiin, vaikka ne kasvavat valkosipuleita aurinkoisemmassa paikassa.

 

vs2

Valkosipulitupas huhtikuussa 2015.

 

Tänä keväänä nappaan vain muutaman lehden maistiaisiksi! Luultavasti jo ensi keväänä  silppuan ruokaan kokonaisia kasveja.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ai, mikä ajatus! Minäkin voin siis huoletta jättää mansikkamaan keskeltä puskevat (vanhat) valkosipulin versot kasvamaan paikoilleen ja antaa puskittua vuosien varrella? Vau!

  • 1.1

   outitynys sanoo

   Jos kasvusto kukkii ja tekee paljon itusilmuja, leviämistä voi rajoittaa. Mulla yksi tunnistamaton sipulilaji pääsi leviämään aika paljon itusilmuista. Se muistuttaa vähän valkosipulia, mutta lehdet ovat karheat, heinämäiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *