Syyssahramit nupullaan

Istutin syksyllä ’Conqueror’-syyssahramin sipuleita penkkiin. Istutus jäi lokakuun puolelle, vaikka syksyllä kukkivan lajin sipulit kannattaisi peitellä maahan jo  alkusyksyllä. Sipuleissa oli istutushetkellä 10.10. jo pitkät piipat.

sysah7

Peittelin kukkapenkkiin harvakseltaan tusinan verran sipuleita. Lajin pitäisi levitä sivusipuleista. Sen sijaan kylväytymisestä ei ole toivoa.

Nyt syysahramit (Crocus speciosus) ovat vihdoin valmiina avaamaan nuppunsa.

ssahr5

Conqueror-lajikkeen nuppujen väri vaihtuu kalpeasta valkoisesta hienostuneeseen  liilaan.

Nuput ovat ihastuttavia tötteröitä, mutta ensi viikolla on luvassa kylmää säätä.

sysahr1

Huomasin neljän kukkavarren katkenneen. Sahramin vaaleat varret  tuntuvat niin haurailta ja hennoilta, että ne voisivat rapsahtaa poikki lähes itsestään. Lähes.

ssahr3

Nuout saavat avautua sisällä maljakossa.

Syy katkenneisiin kukkiin selvisi, kun menin seuraavan kerran pihalle. Pörröhäntäinen syypää oli selvästi matkalla sahramien luokse, mutta kipusikin omenapuuhun.

Pihassa kasvaa iso tammi, jonka terhojen piilottelussa on valtava urakka. Sahramien istutuspaikassa on puolestaan pehmeää multaa, jonne  terhot uppoavat melko vähällä vaivalla. Tai niin ainakin luulen. Tosin toisen urakkaa luulee usein helpommaksi kuin se onkaan.

ssahr4

Orava oli rohkea veijari eikä pelännyt minua. Se olikin aivan oikeassa: kuinka olisinkaan voinut olla vihainen moiselle söpöliinille?

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *