Rehotusta, papuja ja kukkia

Ruusupapu on mahtava kesäköynnös.

Ensinnäkin se kasvaa joutuisasti ja kukkii kauniisti koko kesän.

rp3

Punaisen Prizegewinner-lajike myydään usein vihannesten siementen joukossa. Tänä vuonna kasvatin myös vaaleanpunaista ja valkoista ruusupapua. Kaikki ovat yhtä kauniita, mutta rehevimmin rehottaa punainen.

Parvekkeella papu on huomannut loistavan mahdollisuuden päästä katolle ja kiepauttanut vartensa palotikkaiden ympärille kerran jos toisenkin. Portailla olen viritellyt köynnökselle naruja, joita pitkin voi köynnöstää pihaoven molemmin puolin. Ja yläpuolella. Piti jo tarkistaa siemenpussista kasvin korkeus. Luvattu kaksi metriä saavutettiin  jo heinäkuussa.

rp1

Papujen satoa on voinut kerätä jo viikkoja. Palot näyttävät kovin karheilta, mutta pinta silenee keitettäessä. Keskenkasvuiset palot käytän sellaisenaan.

Vihreät palot pääsevät tosin salakavalasti pullistumaan lehvästön kätköissä.  Jos papuja roikkuu kasvustossa runsaasti, kukinta heikkenee ja osa aluista kuihtuu.

rp8

Pulleat siemenet käytän kasvisruuissa. Pehmeät pavut kypsyvät nopeasti. Prizegewinner-lajikkeen siemenet ovat pinkkejä ja niitä koristaa tumma kuviointi.

rp6

Osan sadosta jätän kypsymään ensi vuoden siemeniksi. Palataan papukipolle, kun siemensato valmistuu!

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Upean näköisiä kasvustoja ja satoa sulla! Mun ruusupapukasvatukset ovat joka kerta päättyneet huonosti, joten ihailen kaikkia, jotka saavat kasvin kasvamaan. Tänä vuonna onnistuin itse asiassa ensimmäisessä papukokeilussani ja kohta olisi härkäpapuja tarjolla. Nyt kun vielä osaisi valmistaa omasta sadosta yhtä hyvää ruokaa kuin niistä kaupan varmoista tölkkipavuista 🙂

  • 1.1

   outitynys sanoo

   Kiitos Sini! Jos joku kasvi viihtyy hyvin, sitä kasvattaa joka vuosi. Minulle ruusupapu on ollut sellainen – ainakin tähän saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *