Omenapuiden alustalla kukkii

Rouva Ryytimaa pysyttelee edelleen koristekasvien parissa.  Ja siinäkin tarkkailupuolella. Kevät on puutarhassani aikaa, jolloin  sipulikasvit ja perennat kukkivat omenapuiden alustoilla.

Kasvien asettumista ei voi muuta kuin ihmetellä.  Idänsilililjat eli Scillat ovat löytäneet omenapuun juurelta hyvän paikan esitellä kellomaisia kukkiaan. Paikka on mieluisa myös kevätkaihonkukalle.

scil

 

Keltavuokkoa pidetään valkovuokkoa hidaskasvuisempana. Sitä se varmasti onkin, mutta keltavuokkokin pörhistyy nopeasti  tuuheaksi pehkoksi. Siirsin pienen tuppaan keltavuokkoa laikkuköynnöksen juurelle kaksi vuotta sitten. Nyt kukkia on kymmenittäin (kuva alla).

kel

Vanhat torvinarsissit ovat kasvaneet puutarhassa talon entisen omistajan mukaan kymmeniä vuosia. Olen siirtänyt sipuleita muutaman kappalen tuppaiksi sinne tänne.

nars

Onneksi pidän kaikista väreistä ja sekalaisista väriyhdistelmistä. Olen nimittäin nostanut tassut pystyyn kasvien leviämisen suhteen. Tyydyn vain pelastamaan hennoimpia lajeja jaloista  ja lisäämään joukkoon uusia kasveja. Kukkamatto kirjavoituu vuosi vuodelta.

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *