Flamingonkukka kukkii vuoden ympäri

Huomasin tällä viikolla, että kotona on aika vähän varsinaisia viherkasveja. Monet kasveistani ovat kukkivia lajeja, jotka ovat kauniita ja lehteviä ilman kukkiakin.

Sitkeimmin kukkiva laji on flamingonkukka (Anthurium).  Välillä puikuloita on vain pari, välillä kymmenkunta. Pitkän kukinnan syynä ovat suojuslehdet, jotka säilyvät hehkuvan punaisina jopa läpi talven.

flam2

Sain flamingonkukan aluen ystävältäni. Hänellä oli valtavan kokoinen kasvi, jolle ei ollut sopivaa paikkaa muuton jälkeen. En itsekään keksinyt paikkaa leveälle ja lehtevälle kasville, joten otinkin flamingonkukasta vain pienen alun. Se kadutti myöhemmin, sillä iso kasvi olisi ollut upea. Flamingonkukka on myös melko hidaskasvuinen.

Sopiva paikka kasville löytyi perheenjäsenen työpöydältä  länsi-ikkunalta. Istutimme flamingonkukan korkeaan ruukkuun ja nostimme sen korokkeen päälle. Näin kasvi vie vähän tilaa pöydältä.

Laitoimme korkean ruukun pohjalle kevytsoraa ja sekoitimme kukkamultaan perliittiä. Se pidentää mullanvaihtoväliä. Nyt kasvualusta on jo menettänyt rakenteensa, sillä vesi solahtaa lautaselle saman tien. Kasvin juuristo on herkkä, joten multa pitää vaihtaa hellästi juuria runtelematta.

flam4

On hauskaa seurata uusien kukkien kasvua. Kukka voi kasvaa jokaisesta lehtihangasta.

flam1

Flamingonkukka on helppohoitoinen. Multa saa kuivahtaa kastelujen välillä. Kukkivan kasvin lannoitepuikot ovat huolehtineet ravinnetarpeesta.

flam7

Flamingonkukkaan liittyy jo paljon muistoja sen pienestä koosta huolimatta. Se muistuttaa ystävästä ja hänen yllättäen kuolleesta äidistään. Ehkäpä  oma tyttäreni ottaa kasvista alun, kun hän joskus muuttaa omaan kotiin.  Tai ehkäpä jakotaimi jääkin äidin ikkunalle!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *