Miksi ostamisesta tulee hyvä olo?

Kaupallinen yhteistyö: Finnish Design Shop

Vaikka kirjottelinkin aiemmin siitä, että Hygge -terminä herättää minussa hieman humoristisia tunteita, olen mielestäni melko hyvin päässyt sen ytimeen. Hygge tarkoittaa hyvää oloa ja etenkin sellaista, joka on tarkoituksellisesti itselle aiheutettu. Hyggessä on kyse tietoisesta hyvän olon tuottamisesta, kiireettömistä hetkistä ja rentoilusta. Näin syyslomalaisen näkökulmasta ei tunnu lainkaan hullummalta!

Myönnän, että kauniit asiat ympärilläni tuottavat minulle hyvää oloa ja kyllä, välillä myös niiden ostaminen. Vaikka en allekirjoita äärimmäisyyksiin vietyä kulutusjuhlaa ja kannatan paljon kierrätystä, olisi tekopyhää väittää ettenkö joskus ostaisi jotain uutta, ihanaa ja vähän kallista.

Pääsin tilailemaan Finnish Design Shopista jotain ihanaa syksyiseen kotiin ja stailailin olohuoneen lomatunnelmaan sopivaksi kynttilöin ja tekstiilein. Finnish Design Shop on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja esimerkillisestä asiakaspalvelusta. Tuotteet toimitetaan nopeasti ja sivuston chat -palveluun vastataan empimättä. Tuotetieto on vastaajilla erinomaisilla kantimilla ja itse olen toisinaan chatin kautta varmistellut mahdollisia värien paikkaansapitävyyksiä. Tuotekuviin ei välttämättä saa kätkettyä mahdollisia vivahde-eroja, joten näitä on toisinaan hyvä varmistella.

Vaikka sisustustrendeissä näkyy paljon ruskeaa sekä beigeä, en malta olla tykkäämättä puuterisesta roosasta ja siniharmaan eri sävyistä. Pastellit iskee siis edelleen ja syksykodin voi sisustaa kotoisaksi myös puuterisimmilla sävyillä.

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla palvelun laadun tärkeydestä ja ostokokemuksen tunteen tärkeydestä. Ostaminen herättää tunteita ja itseensä sekä kotiin panostamiseen liittyvistä hankinnoista haluaa jäädä  plussalle. Noin niinkuin mielialan puitteissa.

Ehkä ostamisen tuottama hyvä olo johtuu juuri hyggen ytimeen pääsemisestä. Siihen voi riittää parin uuden ihanan sisustustyynynpäällisen ostaminen, kuppi kuumaa teetä, pehmeä viltti ja hyvä fiilis asiakaspalvelusta. Oli se sitten kuinka turhamaista hyvänsä on hygge juuri sitä – panostamista itseensä, jotain vähän turhamaista, itse aiheutettua ja ah niin ihanaa!

 

 

Tuotteet saatu kuvauslainaan Finnish Design Shopista:

HAY dot -sisustustyyny, puuteri

Ferm Living, kelim -sisustustyyny, squares

Marimekko, oiva liekki -kynttilänjalka

Marimekko, oiva loimu -kynttilänjalka

Lapuan Kankurit, eskimo -huopa, beige

Loman tarpeessa

Ajattelin pitää pienen syysloman. Pidennetyn viikonlopun, jota olen odottanut pitkään – jonkin aikaa on tuntunut siltä, että olen todellakin loman tarpeessa. Kesä meni muuttaessa, uutta remontoidessa ja uuteen tottuessa. Viikonloppujen aikana ei ehdi palautua työviikon kiireistä ja aika usein hoidan viikonloppuinakin joitain työasioita.

Loma tarkoittaa minulle oman kodin sisustamista. Se on minulle kuin terapiaa – rakastan sitä, että kuljen olohuoneessa edestakaisin siirrellen tuikkukuppeja paikasta toiseen. Käyn läpi epämääräisiä paperikasoja, siirrän nojatuolin toiseen paikkaan, kaivelen kaapista uusia sisustustyynyjä ja totean, että osan voisi laittaa myyntiin. Varaan kirpputoripöydän, piipahdan lasten kanssa ulos vesisateeseen, päätän leipoa porkkanakakkua ja siinä leivonnan lomassa paineetta kuvata ja kirjoittaa ajatuksia myös tänne.

Tälle lomalle ei tehdä suunnitelmia. Mennään täysin fiiliksen mukaan ja lasten ehdoilla.

Syysloma. Best.

Kokemuksia valkoisesta altaasta ja messinkihanasta

Teiltä tuli toive, että haluaisitte nähdä tarkemmin allasnurkkausta ja hoksasinkin, että en ole sitä vielä täällä esitellyt! Johtunee lienee siitä, että tämä nurkkaus oli jonkin aikaa hieman keskeneräinen.

Samaan syssyyn päätin kirjoittaa hieman kokemuksia myös valkoisesta komposiittialtaasta sekä messinkihanasta.

Keittiön tässä nurkkauksessa on pari rakosta, jotka etenkin näin kuvissa korostuu ikävästi. Toisaalta eivät yleisilmeessä kauheasti häiritse ja nurkka onkin osoittautunut näistä huolimatta vallan toimivaksi. Hanan viereiseen kippikaappiin sujahtaa pesuaineet, tyhjät pullot, ynnämuut joutavat, jotka helposti muuten kertyisi tasolle. Astianpesukone on integroitu altaan oikealle puolelle.

Koska jatkoimme keittiötä pari metriä suuremmaksi vastapäiseltä seinältä, poistui ruokapöydälle tarkoitettu rakonen käytöstä. Tämän vuoksi emme voineet asettaa lyhyempää kalusteseinää aivan seinän reunaan saakka, sillä ruokapöydän tila olisi jäänyt liian ahtaaksi. Tyhjään tilaan jäi kuitenkin hyvä paikka keittiöjakkaralle ja pyyhekoukuille.

Valkoinen komposiittiallas

Valkoista allasta reunustava silikoni on alkanut hieman kellertämään käytössä. En tiedä millainen silikoni siihen on laitettu, mutta se minua itseäni sävyero häiritsee melko paljon. Silikonin vaihtaminen käy kuitenkin helposti myös itse, joten täytyy tehdä se pikapuoliin. Kannattaa siis tarkastaa silikonin sävy ennen, kun sen asentaa etenkin valkoisen tason yhteyteen.

Kuulin, että Stala lopettaa valkoisen komposiittialtaan valmistuksen. Syynä lienee reklamaatiot, joita varmasti valkoisen altaan tiimoilta tulee. Valkoinen on herkkä tahroille, mutta me ollaan pärjätty valkoisen Stala -altaan kanssa ihan peruspuhdistuksella. Vielä en ole kertaakaan käyttänyt taikasientä tms. mutta sillä sitten hätätapauksessa saa irroiteltua pinnasta pinttyneemmät tahrat. Toisaalta, olemme melko peruspuhtaita immeisiä, joten tomaattikastikkeet ei kauhean pitkään lillu altaassa. Laiskemmalle siivoojalle en suosittele.

Hyvän vinkki valkoisen komposiittialtaan puhdistukseen on jättää altaaseen likoamaan yön yli tiskiainetabletti ja huuhdella allas seuraavana päivänä puhtaaksi. Kätevää!

Messinkihana

Tapwellin messinkihana oli yksityiskohta, jonka ehdottomasti halusin keittiöön. Messinki hapettuu ajan myötä osuessaan veteen, joten tämä kannattaa ottaa huomioon jos pohditte messinkisen hanan valintaa. Messingin saa kuitenkin kiillotettua uudenveroiseksi helposti, mutta minua ei tuo hieman rustiikkisempi ulkoasu haittaa ollenkaan. Hana on ehdottomasti vetimien ohella keittiön katseenvangitsia ja hieman yllättävä yllätys, joka ei ensinäkemältä paljastu, sillä on vähän piilossa tuolla nurkkaukseessa.

Yhteenvetona kerrottakoon, että ollaan tyytyväisiä niin valkoisen komposiittialtaaseen kuin myös messinkihanaan. Nämä molemmat ovat tosin sellaisia, joita en välttämättä ensi-istumalta lähtisi suosittelemaan asiakkaalle. Kun tietyt huonot puolet tiedostaa, on sen jälkeen oma valinta päättää, ajatteleeko ensisijaisesti ulkonäköä vai käytettävyyttä. Sisustamisessa onkin melko usein kyse näiden kahden yhdistämisestä ja keskitien löytymisestä.