Visiitti anopille kukkapuiden aikaan

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-3

Kesäkuun toisen viikon tietämillä tiedän, mitä teen. Siihen liittyvät kamera, auringonpaiste, polkupyöräretki ja anopin vaaleanpunainen talo – sekä erittäin vahvasti nämä kuvat.

Silloin kukkivat anopin tulppaanien lisäksi kukkapuut. Ah.

anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-7

Viimekertaisessa anopin pihan postauksessa kuvasin pääasiassa näitä yläkuvan tulppaanimaisemia, mutta nyt kuvauskohteena on tuo taustan huikentelevan mahtava ’Hopa’ koristeomenapuu. Paitsi että se on käsittämättömän täynnä kukkia (ihan kuin japanilaiset kirsikkapuut!), se sopii anopin pihan kokonaisuuteen just eikä melkein.

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-1Puulla on taustallaan tumma sembramäntyrivi ja vierellään tummalehtisiä ja hopeanhohtoisia kasveja. Romanttisuudessaan se toistaa piparkakkutalon piirteitä ja komppaa lähistön tulppaanimeriä. Ai äm in lööv.

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-5

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-7

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-6

Vasemmalla koristeomenapuu ’Hopa’, taustalla valkoisia kukkiaan avaavat norjanangervot ja oikealla hurmehappomarja.

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-9

Harva asia sykähdyttää yhtä paljon kuin tämän puun kukinta. Joitain asioita kannattaa olla ihan vaan siksi, että siitä saa nauttia viikon tai kaksi vuodessa. Viime kesänä kuvatut suklaapikkuleivätkin (ohje täällä) jäivät ihan kakkoseksi tämän puun rinnalla, tosin parasta oli varmaan se, että pikkuleipiä pystyi syömään kesäkuun viileydessä sisällä ja ruokatilan ikkunasta näkyi tämä puu. Sillä on kukinnan lisäksi ihan täydellinen sijainti.

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-4

Viime viikon postaus anopin pihasta löytyy täältä.

This beauty resides at my Mom-in-law’s garden. Incredible bloom matching the home perfectly.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  `Hopa`on kyllä ihana! Meillä se on vielä vähän pienempi.
  Teidänkin pihan koristeomenapuu on kyllä upean värinen, mietin minne meille sellainen mahtuisi.

  • 3.1

   sanoo

   Meille purppuraomenapuu ’Royalty’ sopii paremmin kuin tämä ’Hopa’, vaikka täytyy myöntää, että anopin kolmekymmenvuotias puu on paljon näyttävämpi kuin meidän kolmevuotiaat lapsokaiset. Mutta kai ikä ja aika parantavat tässä tapauksessa tilannetta?

 2. 4

  sanoo

  Vaaleanpunainen, hopea ja tumma lila ovat upea yhdistelmä. Happomarjann keltaiset pikkukukat ovat vielä hauska lisä väreihin.

  • 4.1

   sanoo

   Olen itsekin ihastuntu tuohon yhdistelmään ja viime kesänä ajattelin, että happomarjan kukat on ehdottomasti pienenä terävyytenä loistava piste iin päälle.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *