Vahva suositus rahka-omenapiiraalle

omenapiiras_kasvihormoni-fi-1

Jos joku voi olla herkullista, hyvää ja helppoa valmistaa, se on tämä omenapiirakka. Valmistusohje voisi olla pelkkä ”älä näe liikaa vaivaa”, niin yksinkertainen se on. Raaka-aineita on vain muutama ja niistä halutessaan voi jättää myös munan pois. Tästä kaikesta huolimatta piiraassa on makua enemmän kuin monessa muussa!

”Parasta tässä on tuo raaste päällä”, totesi meidän juniori. Hän ei yleensä välitä omenapiiraasta, joten se oli suuri kunnianosoitus tälle omenaohjeelle.

omenapiiras_kasvihormoni-fi-3

Omenapiiras vailla vertaa

Pohja

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk rahkaa
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 muna
  • 1 rkl vaniljasokeria

Päälle

  • 2-5 hapanta omenaa
  • n. 1 dl fariinisokeria (omenien happamuudesta riippuen)
  • kanelia

Valmistus

  1. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä syntynyt murotaikina piirakkavuoan tai paistinpannun pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada syntynyt täyte pohjan päälle.
  3. Raasta omenat. Sekoita raasteeseen fariinisokeria tarpeen mukaan ja levitä täytteen päälle. Ripottele päälle kanelia.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.

malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-13

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *