Omenoiden ylenpalttista kukintaa

Omenapuut_Kasvihormoni.fi-8

Hehku ja helistys sentään, nyt kukkii! Vaikka meidän piha on nuori, alle kymmenvuotias, ja puut pieniä, niin niihin totta tosiaankin mahtuu kukkia!Omenapuut_Kasvihormoni.fi-4Kävelin aikoinaan taimistolle ostoslista kourassa. Siinä oli tarkka luettelo siitä, mitä hankin: pilvikirsikka, purppuratuomi, koristeomenapuu ’Hopa’, kirsikkaluumu, kaksi kääpiöivää omenapuuta ja yksi isoksi kasvava perhepäärynä. Mutta ostoslista sai kyytiä, kun näin tämän punalehtisen ’Royalty’ koristeomenapuun. Niitä nostettiin kärryyn kaksin kappalein ja niillä korvautuivat hieman vaaleammin kukkivat ’Hopat’.

Omenapuut_Kasvihormoni.fi-7Nyt meillä onkin sitten pihassa kolme punalehtistä puuta, sillä purppuratuomi vaihtaa kesän edetessä lehtensä keväisen vihreästä violetinpunaiseksi pilveksi. Ainakaan vielä kolmen purppuraisen puun lehvästö ei ole ollut liikaa, saa nähdä mitä silmä sanoo, kunhan puut kasvavat isoiksi.

Omenapuut_Kasvihormoni.fi-2Koristeomenapuiden juurelle olen istuttanut kärhöjä. Viime kesänä hieman kauhistutti, miten käy, kun tämä voimakkaasti kasvava alppi- tai siperiankärhö kiipeilee toista puuta vasten. (Voi nimilaput, miksi ette voi pysyä tallessa?) Toisen puun juurelta on puolestaan hävinnyt jo viisi jalokärhöä, joten se taitaa saada kasvaa ihan itsekseen: jos kolmas kerta kertoo toden, viisi on ihan selkeä merkki myös tällaiselle puupäätarhurille. Omenapuut_Kasvihormoni.fi-9Omenapuut ovat nyt kaksi- ja kolmevuotiata, joten tänä vuonna taidan uskaltaa antaa niille mahdollisuuden tuottaa satoa. Kukkia ainakin riittää, toivottavasti kimalaiset ovat ehtineet käydä pölyttämässä niitä rittävästi.Omenapuut_Kasvihormoni.fi-6Vielä yksi hehkutuskuva anopin pihasta, tällaista ’Hopaa’ menin aikoinaan ostamaan:
Koristeomenapuu_Hopa_Kasvihormoni.fi-1The fruit and berry trees are in bloom and boy, what a show that is!Koristeomenapuu_Hopa_Kasvihormoni.fi-2

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *