Ihanan helppo sekoitettava mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka_kasvihormoni.fi-2Kesäleivonnassa on mielestäni parasta sen helppous. Käteen vaan poimuri ja lähikuusen alta hakemaan täysi kipollinen marjoja, sen jälkeen loppu on vain sekottelua, levittelyä ja odotusta. Tämä marjapiirakka on juuri sellainen: nopea valmistaa ja taatusti herkullinen. Sitä syntyy samalla koko pellillinen, ja jos herkkusuita on paikalla rajallinen määrä, saattaa osan saada myös pakastimeen vierasvaraksi tai tuliaisviemisiksi. Ohje on sovellus maailman parhaista mustikkamuffineista, joten jos haluat ulkonäköön variaatioita, klikkaa itsesi tähän ohjeeseen.

Piirakka on niin i-ha-naa, että kaveriksi et tarvitse kuin pari ystävää sitä nauttimaan, mutta ainakin me saatiin nautittua piirakan kyljessä myös purkillinen vaniljakastiketta. Nam!

Mustikkapiirakka_kasvihormoni.fi-1

Pellillinen parasta mustikkapiirakkaa

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 175 g sulaa margariinia
  • 2 munaa
  • noin 2 dl vaaleaa mehua

päälle

  • 8 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja

pintamurut

  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

valmistus

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
  2. Laita isoon mitta-astiaan sula margariini ja riko sekaan munat. Kaada tämän jälkeen mittaan vaaleaa mehua (esim. omenamehu) niin paljon, että nestettä on yhteensä viisi desiä.
  3. Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille ohueksi kerrokseksi.
  4. Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään ja levitä mustikat pohjataikinan päälle.
  5. Sekoita kaikki pintamurujen aineet keskenään. Mikäli käytät huoneenlämpöistä margariinia, saat tasaisen taikinan ja mikäli margariini on jääkaappikylmää, saat nypittyä taikinasta pienirakeisen, murumaisen taikinan. Levitä murutaikina mustikoiden päälle.Mustikkapiirakka_kasvihormoni.fi-3
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.
  7. Tarjoile lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kera tai syö jäähtyneenä sellaisenaan.
Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *