Häiritseekö puutarhapeili lintuja?

peili_kasvihormoni.fi-2Ripustin tänä kesänä puutarhaan peilin. Se on kasvimaan kupeessa, puutarhavajan seinässä ja sen tehtävänä on toistaa omppupuun runkoa pitkin kiipeävän kärhön kauneutta.

peili_kasvihormoni.fi-3Mietin pitkään, haluanko laittaa pihalle pikkulintujen kuolemanvaaraan aiheuttavaa peiliä, mutta rohkaistuin, sillä olen haaveillut peiliefektistä pitkään.

Ajattelin, että jos peiliin törmää lintuja, poistan sen ja tyydyn siihen, mitä pihalta näkyy ilman peiliä. Peili on ollut paikoillaan nyt kolme kuukautta ja se ei ole aiheuttanut mitään haittatilanteita.

Onko sinulla kokemusta peilin käytöstä puutarhassa? Aiheuttaako peili ongelmia pikkulinnuille?

peili_kasvihormoni.fi-4

Mirror on a garden wall – a nice decoration or a death trap to birds? So far, ours has proved to be the first one. Do you have other kind of experience?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  Piivi sanoo

  Keväällä Saksassa katsottiin, kun sinitintti kävi ärhentelemässä peilikuvalleen, traktorin peilin edessä! Luuli reppana kilpailijan olevan tontillaan. Lopulta isäntä kävi peittämässä kuvajaisen häiritsemästä.. Samoin joskus omassa pihassa on västäräkki ollut pörhistelemässä auton peilin edessä. Mutta ei ne niihin törmäile, en usko.

  • 1.1

   sanoo

   Haha! Pitääpä pitää kevään korvalla silmällä tuota peiliä tuossakin mielessä. Mutta juu, voihan sen ottaa pois myös väliaikaisesti.

  • 2.1

   sanoo

   Tämä kärhö on ollut tänä vuonna ihan käsittämättömän upea kukkaloistossaan. Jos pakkasia ei ole tulossa, kukinta jatkuu huikeana vielä pitkään! Omput sen sijaan alkavat olla enemmän maan kuin puun koristeena.

 2. 3

  sanoo

  Ei ole puutarhapeiliä, mutta joskus olen sellaisesta haaveillut, sillä kukkiahan ei voi olla liikaa;)

 3. 4

  sanoo

  En usko että noin pienestä peilistä on haittaa, isompi voisi hämätä lintuja luulemaan että siitä voi lentää. Kiva idea ja kaunis näkymä! 🙂

 4. 5

  Malla Helander sanoo

  Meillä on käynyt sinitiaisen kans juuri kuin yllä.
  Vasta myöhemmin kesällä voidaan nostaa peili paikoilleen.
  Kahtena keväänä sama kummallinen episodi.

 5. 6

  Katja sanoo

  Meillä sinitiainen kävi monena päivänä seurustelemassa auton sivupeilistä heijastuvan peilikuvansa kanssa. Se oli hauskaa seurattavaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *