Ei niin iloisia kitkentäylläreitä

Rikkaruohot_peltokorte_Kasvihormoni.fi-1Huh, nyt on kaksipäiväinen kitkentäurakka takana! Loputuloksena on hanan teräväreunaista ja hyvin artikuloitua kukkamaata (sekä muutama keskeneräinen projekti), kun pihasta poistui viitisen kottikärryllistä pääasiassa peltokortetta. Käsittämätön kasvi!

Kuten eilen kerroin, työ on pääasiassa nautittavaa ja työn tulos kannustaa jatkamaan. Muttä yäks! Ihan kaikki vastaan tulevat yllärit eivät ole positiivisia, kuten tämä paritteluun valmistuva liljakukkopariskunta:

Liljakukot_kasvihormoni.fi-1Toisaalta positiivista on se, että nämä uudistulokkaat eivät ehtineet vauva-armeijan luontiin ennen kuolemaansa. Kuten eivät nekään neljä lehtokotiloa, jotka poimin armollisesti etikkapurkkiin.

Merkittäköön aikakirjoihin, että armon vuonna 2016 meidän nurkilla oli paitsi kirvainvaasio, myös Kauheiden Valloittajien ensihyökkäykset.

When weeding, not all things found are pleasant. I hope slugs and bugs I killed were just first and last settlers of it’s kind and the newcomers decide that this is a permanent reservation for my family, no point of coming here. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minäkin löysin alkukesästä yhden liljakukon liljastani. Pitää pitää silmät tulevaisuudessakin tarkkana ja katsella kasvustoja vähän väliä, että huomaa mahdollisimman äkkiä, jos lisää alkaa näkymään niitä.

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • 1.1

   sanoo

   Liljakukot on siitä positiivisia veijareita, että ne varoittavat läsnäolostaan tuolla räikeän punaisella värillään. Kotilot ovat toista maata yrittäessään piiloutua multamaaston joukkoon.

  • 2.1

   sanoo

   Hienoa! Talvituhoista kasvien kohdalla on puhuttu paljon mutta olisiko niin, että myös nilviäiset ovat kokeneet yhtäkkisen vähentymisen monin paikoin? Meillä kasvituhot olivat yllättävän vähäisiä, joten noiden kotiloidenkin pitää yllättää jollain tavalla – kuten vaikka ilmestymällä ensimmäistä kertaa meille.

 2. 3

  sanoo

  Voi tiedän tunteen lehtokotiloiden, liljakukkojen ja kortteen suhteen, joskin meillä eri rikkaruohot ja voitat kyllä kolmella kottarillisella 🙂 Jään odottelemaan kuvia siististä pihasta. Tiedetäänköhän siellä Viherpihan toimituksessa, miten hienoja kuvia otat, kun lehden kuvat eivät aina silmää hivele…

  • 3.1

   sanoo

   Kuvia siististä pihasta, voi kääks! Saankohan niitä tänne blogiin saakka? Ja kiitos ihana ehkä parhaista kuvakehuista ikinä, joskin minä olen ollut aika lailla tyytyväinen lehden kuviin 🙂

 3. 4

  Meri sanoo

  Kirvainvaasio täälläkin hedelmäpuissa, aivan käsittämätön määrä ja mikään ei tunnu auttavan! Yäks!

  • 4.1

   sanoo

   Apua, jos mikään ei auta! Pitääkö siirtyä tiukempiin aineisiin – tosin hedelmäpuissa se voi olla melko kyseenalaista.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *