Kun blogi muuttuu ihmiseksi

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-1Voi sitä iloa ja oivallusta, mikä syntyy, kun tapaa seuraamansa blogin pitäjän. Hetkessä blogi muuttuu ihmiseksi, tuosta noin vaan muitta mutkitta, sillä hyvänen aika: näitä blogejahan pitävät ihan oikeat ihmiset ja ne ovat yleensä aina bloginpitäjänsä näköisiä.

bloggaajatapaaminen-kasvihormoni.fi-1Ja saanko esitellä, tässä niitä on, blogeja tai bloggareita, ihan kummin päin tahansa. Siinä on Suvikumpu, Vaalean vihreää, Hernepensaita pariin kertaan, Versoja Vaahteramäeltä ja Orvan(kesä)pesä. Mukana oli myös meitä monta muuta, koko kööri löytyy mm. täältä Instan kuvasta.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-8Puhuimme päivän ajan meidän yhteistä kieltä, puutarhaa, kuten Suvikummun Marja niin osuvasti asian ilmaisee. Yksi puutarhaharrastajien kehutuimmista piirteistä on se, kuinka puutarhablogeissa on yleensä aina kannustava ilmapiiri, mikä on nykyisessä maailmanajassa ja vapaasti vallattavassa netissä erityinen piirre.

Toisia ei haukuta, harvemmin edes kritioidaan ratkaisuita tai moititaan toisen kasvivalintoja. Kaikki tuntuvat ymmärtävän, että puutarhassa on kyse enemmästäkin kuin vain omasta ilosta. Puutarha on Maan monimuotoisuutta ja yhteisiä resurssejamme lisäävä mahdollisuus ja vain harvoin puutarharatkaisut rasittavat ympäristöä niin, että meillä on oikeasti perusteltua asiaa kauhistella toistemme valintoja.

Makuasioista ja trampoista voi kiistellä, mutta puutarhan tuomasta elämänilosta olemme yhtä mieltä. Ei ole minulta pois, jos naapurissa kasvatetaan porkkanoita ja minä pidän kukista. Paikallaan lojuvat risukotkin lisäävät öttiäisten elinmahdollisuuksia, joten naapurien meidän rytöläjätkin saavat harrastajien silmissä synninpäästön.

Aika armollinen harrastus.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-5

Rahapuu Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan viileämmässä huoneessa. Toisin kuin nimestä voisi luulla, tämä puu on alan harrastajien mukaan finanssimielessä tuottamaton investointi, mutta voi kuinka meistä lähes kaikki olisivat silti valmiita investoimaan siihen saman tien. Ja kuusi kertaa uudelleen.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-9Pikaisen gallupin perusteella päivän pakomatka vihreään puutarhakeitaaseen pelastaa mielenterveyttä samassa määrin kuin lentokoneella tehty matka Auringon paahtamaan maailmanosaan. Ja on taatusti ekologisempi vaihtoehto!

Jyväskylässä asuvana yksilönä en voi ymmärtää, miksi kaupunki ei ymmärrä, kuinka hyvä investointi kasvitieteellinen puutarha olisi. Mielenterevyden ylläpidon kuistannuksissa vapaana pulputtava lummelampi on taatusti pienempi kuluerä kuin muutama laitoshoitopaikka. Puutarhatapaamisessa me harrastajat kinastelemme, kenen lottorivi saa voittaa, jotta sellaisen saisi rakentaa, mutta yhteisönä sellaisia onneksi löytyy Helsingin lisäksi myös esimerkiksi niinkin pohjoisesta kuin Oulusta ja Joensuusta. Onnekkaat te!

Jos minulla alkaa mielenterveys reistailla, paras buuttausasema löytyy tällaisesta viherkeitaasta. Tämä mainittakoon vinkkinä lähipiirimme sosiaalisista suhteista vastaaville yhteyshenkilöille. Hyvin se toimii jo nyt kevätkaipuun paikka-aineena: muutama tunti tropiikin kosteudessa ja olen valmis palaamaan auringonpaisteeseen ja keväthangille. Ne hohtavat taas pienen lumisateen jälkeen eivätkä tunnu läheskään niin suurilta esteiltä kevään tiellä kuin ennen puutarhavierailua.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-10Niin kiihkeästi, kun kuvaankin kaiken vihreän joko muistoiksi tai muistikortin kuviksi, kaikkea en saa raahattua kotiin saakka. Yksi sellaisista on tämä Kaisaniemen kasvitieteellisen kasvihuoneen käsittämättömän kauniiksi patinoitunut vihersävyinen seinä. Meidän seiniä ei kuulemma saa päästää vihertymään, joten tyydyn näihin upeisiin sävyihin pelkkinä kuvina. Tässä teillekin annos kauneutta.vihreaseina-kasvihormoni.fi-1

Garden blogger meeting was held last weekend in Helsinki Kaisaniemi Botanic Garden. Enjoy the feeling.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  Eeviregina sanoo

  Onhan teillä siellä se Viherlandia, kai sieltäkin vähän ensiapua saa… Kasvitieteellinen on todella ihana, pitäisi päästä sinne joskus taas käymään. Minun blogissani seikkaillaan nyt Ambomaan puutarhassa!

  • 1.1

   sanoo

   Onneksi on Viherlandia! Ero on kuitenkin suuri, kun toinen on kauppa ja toinen harkiten kasvatettu puutarhakokonaisuus. Mutta ensiapuasema on olemassa :).

 2. 2

  vaaleanvihreaa sanoo

  Todellakin on hienoa saada kasvot blogille. Ja hauskaa on, että intoa syntyy vaikka vihreästä seinästä. Onneksi näitä paikkoja on pikkasen eri puolilla Suomea.

  Kiitos seurasta!

 3. 3

  sanoo

  Kylläpä teki hyvää, tämä matka tropiikkiin. Oli kiva nähdä Kasvuhormonikin henkilöityneenä 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kerrankin oli mahdollisuus päästä paikalle! Näitä tapaamisia on pääasiassa maan laidalla, jonne on täältä keskeltä harmillisen pitkä matka. Mutta välillä onnistaa!

 4. 4

  sanoo

  Mukavaa noissa bloggaajatapaamisissa on myös se, että hetkessä ollaan kuin aina olisimme toisemme tunteneet. Yhteistä juttelemista löytyy enemmän kuin aika koskaan suo. Kannustusta, kiinnostusta ja vertaistukea parhaimmillaan. Siinä olisi esimerkkiä monelle muulle ryhmälle tässä maailmassa.
  Harmi, etten päässyt mukaan tapaamiseen. Kiva kuitenkin päästä lukemaan näitä kuvareportaaseja.

  • 4.1

   sanoo

   Toivottavasti seuraavalla kerralla päästään tapaamaan, niin saan sinunkin blogillesi kasvot. Olisi ilo tavata!

 5. 5

  sanoo

  No niin, asumme siis samassa kaupungissa!
  Minulla oli jonkunmoinen aavistus siitä, mutta tässähän se selvisi 🙂

  Vaikutti mukavalle tuo teidän tapaaminen.

 6. 6

  sanoo

  Olipas ihanaa tavata vihdoinkin vuosien yhteiselon jälkeen =) Kyllä puutarha on niin yhdistävä ja puheenaiheita herättävä juttu, ettei mikään. Ja mitä hyvääoloa ja hyvinvointia edistävä myös =)

 7. 7

  sanoo

  Hyvin olet tiivistänyt puutarhabloggaajamaailman. Näissä piireissä on ihanan kannustavaa, insiroivaa ja aina yhtä hauskaa seuraa. Oli kiva tavata ja taas sai yksi blogi kasvot.

 8. 8

  Suvikummun Marja sanoo

  Todella hauska oli tavata, sinun ja vaalean vihreää-blogitkin saivat nyt kasvot :).
  Oikein viherterapeuttisia ovat nämä tapaamiset

 9. 9

  sanoo

  Kasvot on tosiaan mainio saada usein jo pitkäänkin seuraamille blogeilla. Minäkin vähän haaveilin tapaamiseen lähtemisestä, ehkä toisella kerralla sitten!

 10. 10

  sanoo

  Nämä tapaamiset antavat niin paljon, saa vertaistukea ja menetettyjen kasvien aiheuttama ärtymys ei ole enää lainkaan niin paha. Talven keskellä tehty kasvihuonematka tuo keväänkin hitusen lähemmäs. Oli kiva tavata, ihan erilaista on katsoa sun kuvia ja lukea kirjoituksia nyt kun sut ”tuntee”

  • 10.1

   sanoo

   Tapaamisen jälkeen kirjoittajan persoona totta tosiaankin puskee tekstistä entistä paremmin esiin. Livekohtaamiset ovat ehdottomasti kannatettavia!

 11. 11

  sanoo

  Ihanan inspiroiva päivä tuo lauantai, ja oli tosi kiva jutella puutarhaa ja vähän muutakin:) Näissä tapaamisissa kaikki ovat kuin vanhoja tuttuja, vaikka näkis vasta ekaa kertaa, puutarhailu yhdistää!
  Ensi kertaan:)

 12. 12

  sanoo

  Oli niin kiva tavata sut ekaa kertaa ihana, iloinen Sini!<3
  Vaikka tunnuit kyllä heti vanhalta tutulta, olemmehan olleet blogiystäviä jo pitkään!
  Kirjoititpa hauskasti päivästämme. Musta tuntui, että päivä samalla rauhoitti ja virkisti eli oli oikeasti todella terapeuttinen. Minä uskon, että puutarhanhoito, luonnossa liikuskelu tai kasvihuoneissa haahuilu olisivat parasta terapiaa meille tässä ajassa stressaantuneille tai masentuneille ihmisille. Kantsis tosiaan kaupunkejen huomata se!

  • 12.1

   sanoo

   Kukas meistä aloittaisi lobbaamisen näiden terapiakeskusten värkkäykseen? Tekijöitä taitaa löytyä jo varastoista riittävästi, että saadaan koko Suomi kuntoon.

 13. 13

  sanoo

  Hei kiva kuulla että asut Jyväskylässä, sen läheltä olen itsekin kotoisin. Viherlandia on hieno paikka <3 Harmi kun en hokannut tuota teidän tapaamista mutta ehkäpä vielä mekin joskus tavataan sitten toisella kertaa!

 14. 14

  sanoo

  Olipa kiva lukea kuulumisia! Olen monesti miettinyt miten kivaa tosiaan olisi tavata bloggaajia ihan livenä. Ehkäpä joskus…

  • 14.1

   sanoo

   Ole yhtä rohkea kuin minä ja nappaa seuraava kutsu itsellesi! Kohtaaminen on vielä mukavampaa kuin sen pohtiminen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *