Apua kaivataan: tunnista chili?

chili_kasvihormoni-3Anoppi sai tuliaisia, josta päätyi minulle pieni koe-erä. Nimittäin näitä peukalon kynnen kokoisia chilejä.

chili_kasvihormoni-1Vaikka on jo maaliskuun loppu, ajattelin kokeilla kasvattaa tämän chilin taimeksi. Jos en ehdi saada satoa tänä vuonna, saattaa taimi pysyä hengissä talven yli ja ensi vuonna olisi tiedossa näitä pieniä paholaisia.

Siemenet on kerätty villinä kasvaneesta metsäpuutarhasta. Ei, paikka ei ole missään nimessä Suomessa (mutta en muista missä), mutta alue on vuoristoista ja siellä tulee talvisin melko kylmä vaikka varsinaista talvea ei olekaan.

Lajinimestä ei ole mitään tietoa, kyseessä voi olla ihan hyvin myös vapaasti risteytynyt laji.

chili_kasvihormoni-2

Harrastatko chilejä? Osaisitko auttaa tämän lajin jonkinasteisessa tunnistuksessa?

Do you recognize this chili? I got some unnamed samples as a gift and I thought about giving them a try and planting them quickly.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  Katja/Päivänpesän elämää sanoo

  Aika metkaa, villinä kasvava chili! Lajikkeen kanssa en osaa auttaa.

  • 1.1

   sanoo

   Ulkomailta löytyy kaikkea jännää! Jos vielä olisi kyseessä Etelä-Amerikkalainen vuoristochili, tämä voisi olla kuumaa kamaa. Nyt se on jostain muusta Eurooppaa lähempää tuleva laji, joten harrastajat eivät varmastikaan muodosta jonoa etuovelleni. Taidan kuitenkin tarjota yhtä tainta (mikäli itävät) tuossa lähistöllä asuvalla chiliharrastajalle.

   • 1.1.1

    Eerika sanoo

    Lajiketta on varmaan mahdoton tunnistaa, mutta suku varmaan selviää kun saat kasvatettua chilin kukintaan asti. Kukka nimittäin kertoo chiliharrastajille paljon. Myös lehdet ja kasvutapa voi paljastaa minkä sukuinen chili on kyseessä. Hedelmän muoto viittaisi joko annuumiin tai frutescensiin (jotka ovat usein juuri näitä villichilejä), mutta taitaa tuollaisia puikuloita olla muissakin suvuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *