Vihervillitys – 5 hyvää syytä sisustaa viherkasveilla

Viherkasvit Sisustuksessa

Viherkasvit ovat viimeaikoina olleet kovasti pinnalla sisustuksessa, eikä ihme, niin paljon viherkasveista on meillä hyötyä. Toivottavasti tämä trendi säilyy pinnalla pitkään!

5 hyvää syytä sisustaa viherkasveilla

Viherkasvit lievittävät stressiä ja auttavat keskittymään. Kaikki tietävät, miten luonnossa kävely rauhoittaa mieltä ja saa ajatukset kirkastumaan. Viherkasvit tekevät samaa, mutta vain hiukan pienemmässä mittakaavassa. Viherkasveista on iloa myös työpöydällä, sillä aivot saavat pieniä breikkejä työskentelystä kun välillä käännät katseen kohti vihreää!

Viherkasvit parantavat, kosteuttavat ja puhdistavat huoneilmaa. Ne poistavat ilmasta hiilidioksidia ja vapauttavat ilmaan happea.Muistathan kuitenkin pitää ruukut puhtaana ja multapinnan puhtaana, jottei niistä tule epäpuhtauksia huoneilmaan.

Viherkasvit luovat kodikkuutta ja eloisuutta sisustukseen. Kolkostakin tilasta saa hetkessä elävämmän parilla viherkasvilla! Tila ilman viherkasveja saattaa helposti tuntua hyvin ankealle.

Viherkasvien hoitaminen opettaa vastuullisuutta niin lapsille kuin aikuisillekin. Se kun näet kasvin voivan hyvin ja kasvavan, tuntuu palkitsevalle ja kyllähän se harmittaa kun kasvi, josta olet yrittänyt huolehtia parhaasi mukaan, lakastuu ja kuolee.

Viherkasvit muistuttavat pitkän ja pimeän talven aikana vihreästä keväästä ja kesästä!

Viherkasvit Sisustuksessa

Viherkasvit Sisustuksessa

Kurkistin kolmen vuoden takaiseen postaukseeni, Viherkasvivillitys (eipä ole otsikoinnin taso paljon kehittynyt!!) ja huomasin, että sen postauksen kasveista lähes kaikki ovat nykyäänkin hyvissä voimissa, mutta huomattavasti suurempia kuin postauksen kuvissa! Ilahduin tästä suuresti ja myönsin viimein itselleni, että olen tainnut oppia aivan kelvolliseksi viherpeukaloksi tässä vuosien varrella. Siispä päätin, että kirjoitan teille pian vinkkini viherkasvien hoitamiseen. Jos olet aikeissa jo ryhtyä mullanvaihtopuuhiin, kannattaa lukea ohjeet Kasvien keväthuoltoon Talostakoti -blogista.

Meillä on ollut aina aika paljon viherkasveja. Ensimmäiseen kotiimme raahasimme ystävän pienen Fiatin takapenkillä suuren traakkipuun, sellaisen kolme runkoisen, joita 2000-luvun alussa oli kaikilla. Se kasvi kuoli joskus aikoinaan, eikä meillä muutenkaan ole mitään oikeasti vanhoja kasveja, mutta muutama sentään on säilynyt hengissä ja kasvanut jo useamman vuoden ajan! Olen viime aikoina kasannut kasveja olohuoneen tv-tasolle ja pidänkin kovasti tällä hetkellä siitä, että viherkasveja on paljon koottuna yhteen. Kaktukset on kovasti pinnalla meilläkin, mutta ne tarvitsevat ehdottomasti kaverikseen jotain pehmeämpääkin, kuten amppelissa roikkuvaa tuoksuköynnöstä. Suosikkini vihersisustamisessa meidän kodissa on kuitenkin ruokailutilan kultaköynnös, jonka ripustaminen katonrajaan on ollut mainio idea.

Viherkasvit Sisustuksessa

Viherkasvit Sisustuksessa

Viherkasvit Sisustuksessa

Tällä postauksella osallistun sisustusbloggaajien helmikuun Vihersisustus -sisustusteemaan, jota emännöi Jutta oblik. -blogista.

Miten kuuma vihersisustustrendi näkyy kodissasi? Oletko aina ollut intohimoinen vihersisustaja vai onko viimeisen vuoden aikana kasvit vallanneet kotia enemmän kuin ennen? Missä kaikkialla ja miten vihreää kodissasi esiintyy? 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kauniit kasvit sinulla, ja tuo pieni lasikupu kaktukselle on tosi söpö! Minulla ei ole kaktuksia montaakaan, vaikka kasveja muuten paljon onkin. Luulen, että siillä suunnalla on seuraava ”hurahdukseni” tiedossa 😀

  • 1.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Minustakin kaktus lasikuvun alla on söpö! Se on myös hyvä keino asettaa kaktus sellaiseen paikkaan, jossa muuten raapisi itsensä verille. 😀 Ehkä sinun täytyy lähteä kaktusostoksille!! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Meille on kerääntynyt kasveja ihan vasta viime aikoina, mutta huomaan kyllä eron entiseen! Meillä oli todella kuiva sisäilma (lämmitetään takkaa päivittäin) ja joka aamu tukka oli ihan sähköinen, mutta eipä ole enää! tällä hetkellä löytyy mm. Anopinkieli, muratti, peikonlehti, pilea ja klusia 🙂

  • 2.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Kyllä viherkasvit kummasti vaan kosteuttaa huoneilmaa vaikka niitä ei olisi edes kovin paljoa!

  • 3.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Kiitos! Pitäisi itsekin laskea kaikki viherkasvit yhteen, niin tietäisi paljonko niitä on. Sinun kokoelma kuulostaa ihanalle viidakolle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *