Koti tammikuussa

koti tammikuussa 3

Tammikuu tuo sisustukseen aina sellaisen ihanan raikkaan tuulahduksen, kun koti joulun jälkeen muuttuu avaraksi ja suorastaan tilavammaksi. Tähän teemaan paneudutaan sisustusbloggaajaporukan sisustusteemassa, jonka tällä laittoi liikkeelle Lyde Talostakoti -blogista.

Joulun jälkeen kodin sisustus muuttuu usein ainakin sen verran, että joulukoristeet ja kuusi saavat lähteä. Usein samalla tekee mieli uudistaa sisustusta muutenkin, ja tuoda kevättä kotiin. Miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissasi? Vaihtuuko loppiaisen jälkeen kalusteiden paikat, vai riittääkö vasta pääsiäisen tienoilla kevätsävyisten tyynyjen nakkaaminen sohvan nurkkaan tuomaan keväisen tunnelman? Ilmestyykö pöydälle kevätesikko tai tulppaaneja? Onko jokin perinne, jonka toistat joka vuosi joulun pyhien jälkeen vai riittääkö pelkkä kuusen pois vieminen karistamaan joulun kodista? Teetkö sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia?

Sisustajan kevät taitaa monessa kodissa alkaa heti loppiaisesta kun joulu siivotaan pois ja sen myötä tuleva ihana raikkaus ja keveys saa ajatukset väkisinkin siirtymään valoon ja tulevaan kevääseen. Meillä päin lumikin kun sataa useimmiten vasta alkuvuodesta, tuo se mukanaan valon ja raikkaan fiiliksen. Tammi-helmikuu on meillä usein värien aikaa. Monena vuonna vaaleanpunaiset jutut on hiipinyt sisustukseen alkuvuodesta, ja niin on tilanne tänäkin vuonna. Olohuoneen sohvalle löytyi suloinen vaaleanpunainen tyyny, joka sai suorastaan liiankin täydellisen mätsin sohvapöydällä olevasta pienestä metallitarjottimesta.

Kalusteiden paikkaa ei meillä pahemmin vaihdella, vaikka mieli tekisikin. Sohvalle ei olohuoneessa ole kuin yksi mahdollinen paikka, jos sohvalta haluaa katsella tv:tä, sillä olohuone on sen verran kapea, että keskelle huonetta ei sohva mahdu poikittain. Kalustejärjestys on kyllä tällaisenaan varsin toimiva, joten ei se varsinaisesti minua harmita, että kalustejärjestys on ja pysyy. Alkuvuoden muutokset keskittyykin oikeastaan tekstiileihin ja sisustusesineisiin. Tasot ja pöydät on mukava pitää mahdollisimman tyhjänä, mutta kukkia, kasveja, kynttilöitä, purkkeja, tarjottimia, sun muuta täytyy kuitenkin löytyä ripoteltuna sinne tänne, jotta olo on kodikas.

Vaaleanpunaisen värin lisäksi alkuvuoden perinne on toki tulppaanit maljakossa! Minulla on menossa toinen tulppaanikimppu, joka ei nyt kyllä päätynyt näihin kuviin. Sen sijaan laitoin pieneen maljakkoon oksia, joiden pieniin käpyihin ihastuin niin, että ne oli poimittava lenkkipolun varrelta mukaan.

Tämän vuoden toiveet sisustuksen saralla koskee sitä, että ehtisin useammin muuttamaan asetelmia ja sommitella uudenlaisia pieniä juttuja kotiin. Ne pienet muutokset tuovat kivasti vaihtelua ja piristävät mieltä, ja onhan niistä kiva kirjoittaa tänne blogiinkin! Muutosten ei tarvitse olla suuria, vaan yksittäisillä pienillä asioilla kodin ilme piristyy kummasti. Esineiden paikkojen vaihtaminen, uusi viherkasvi, leikkokukat maljakossa, kaunis tuoksukynttilä… onhan niitä monia yksittäisiä asioita, joista voi omassa kodissa iloita!

Tämä perjantainen kotikonttoripäivä tuntui tulevan jälleen eteen aivan hetkessä! Olen kyllä nauttinut näistä perjantaipäivistä ihan mielettömästi ja onnekseni saanut paljon aikaiseksikin. Se tulee toivottavasti näkymään teille entistä aktiivisempana ja monipuolisempana blogina. Viikonloppu on täynnä kivoja menoja, joten tänä viikonloppuna ei pahemmin ehdi rentoilemaan, paitsi tänä iltana! Pitsataksi pyörähti pihassa, kun ruokakauppa ei oikein napannut kävellen kun auto on muissa menoissa. Kohta voisi ottaa optimaalisen lepoasennon sohvalla ja katsoa SKAMin toisen kauden loppuun, minäkin kun lumouduin tuosta teineille suunnatusta norjalaisten nuorten elämästä kertovasta draamasarjasta. Toistaiseksi en kyllä ole kuullut kenenkään teinin sitä seuraavan, mutta sen sijaan muutkin kolmekymppiset naiset tuntuvat olevan sarjasta kovin innoissaan! Ah, mitä tunteiden paloa ja suurta draamaa!

//Ihana viikonloppua!

Kommentit
  • 1.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Hei Eija,
   Muistelen, että vastasin sinulle vanhan blogin puolelle jo, mutta kirjoitetaan nyt vielä uuteenkin osoitteeseen, että tarjotin on H&M Homelta.

 1. 2

  Nimetön sanoo

  Ihanan raikasta ja ilmavaa! Harmaa ja valkoinen maustettuna ripauksella vaaleanpunaista on yksi lemppariväriyhdistelmistäni 🙂

  • 2.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Harmaa ja vaaleanpunainen on oikeastaan täydellinen väripari, jota valkoinen ja musta sopivasti raikastaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *