Tammikuun parhaat x10

Tulppaanit ruokapoydalla blogi

1. Henri Cartier-Bresson -näyttely Ateneumissa kuun eli tämän viikon loppuun asti. Vielä en ole nähnyt, mutta aivan varmasti käyn katsomassa. Ehdoton etenkin valokuvauksen ystäville.

2. Making A Murderer. Huikea tarina syyttömänä 18 vuodeksi vankilaan joutuneesta miehestä. Netflixin kohuttu 10 osan dokumenttisarja, joka kohisuttaa juuri nyt Yhdysvaltoja. Bonusvinkki: etsi sarjan jälkeen netistä Dr.Phil -jaksot, joissa asiaa puidaan eri kanteilta, haastatellaan sarjassa näkyviä avainhenkilöitä ja käydään läpi sarjan jälkeisiä käänteitä. Myös tuoreimpia uutisia aiheesta kannattaa seurata, sen verran kiinnostava ja ajatuksia herättävä tapaus, mutta vasta sarjan jälkeen.

3. Vitsi. Tämä kuva sai jostain syystä isoimmat naurut pitkään aikaan ja on hymyilyttänyt vielä jälkeenkin päin. Hehheh.

4. Vaaleanpunainen väri. Needless to say more! Jokainen blogiani viime aikoina seurannut on varmasti huomannut kuinka hurahtanut olen puuteriseen vaaleanpunaiseen. Väriä löytyy minulta aina keittiöpyyhkeestä passikoteloon ja omistanpa myös yhden villakangastakinkin tuossa värissä. Vain muutamia mainitakseni.

5. Lumen tuoma valo. Niin kaunista ja ihana kun sisälläkin on ollut valoisampaa viime viikkoina lumen myötä! Kunpa nämä nollakelit väistyisivät ja saisimme vielä nauttia talvisista säistä.

Tammikuu kotona blogi-8

6. Tulppaanit. Kuuluu kevättalveen kuin nenä päähän. Parhaimmillaan tulppaanit ovat mielestäni ihan loppuvaiheessa rehottaessaan boheemisti avonaisina ja venähtäneinä. Erityisen paljon tykkään laittaa yksittäisiä tulppaaneita pieniin maljakoihin sinne tänne ympäri kotia.

7. Omituisimmat säännöt perheissä -juttu. Toinen huvittuneisuutta aiheuttanut juttu oli tämä. Ei kyllä varmasti ole naurattanut kun näitä sääntöjä ovat jotkut oikeasti joutuneet lapsuudenkodeissaan noudattamaan…

8. Power of Habit -kirja. Silmiä avaava opus siitä, kuinka me jokainen olemme tapojemme orjia. Lohdullista ymmärtää se, että aivot saa uudelleen ohjelmoitua ja näin huonoja tapoja voi korvata hyvillä. Sopii erinomaisesti vuoden alun optimistiseen fiilikseen, kun uudelle vuodelle asetetut tavoitteet ovat kirkkaasti mielessä ja motivaatiota niiden toteuttamiseen löytyy.

9. Alen loppukiri. Tänä vuonna en ole aleista juuri mitään hankkinut, vielä ehtisi. Etenkin lastenvaatteita kannattaisi hankkia. Tajusin juuri myös tarvitsevani uudet silmälasit luettuani Homevialauran hienosta alelöydöstä. Hot Tip: Näin hetki sitten Stockmannilla Tom Dixonin Etch -kynttilälyhtyjä -40% vinkiksi näistä lähes klassikoista kiinnostuneille.

10.Terveelliset elämäntavat. Meillä on vietetty terveellisempää elämää ja laitettu paljon ruokaa uusia reseptejä innokkaasti kokeillen. Vaikka liputankin kohtuuden nimeen ja mielestäni pieni herkuttelu sopii periaatteessa jokaiseen päivään, joskus on tehokkaampaa ottaa hetkeksi tiukka linja ja sitä kautta löytää taas uusi balanssi. Yöuniin ja yleiseen viereystilaan ryhtiliikkeellä on ollut suuri vaikutus.

Mitkä asiat teitä on ilahduttanut tai piristänyt viime aikoina? Olisi hauska kuulla! Iloista viikkoa!

Tammikuu kotona blogi-3

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *