3 x Syksyn sisustustrendi | Nämä innostaa juuri nyt!

Syyskuun tunnelma-1

Hyvää syksyn alkua ruudun sinne puolen!

Syksy on perinteisesti innostavaa aikaa sisustusrintamalla! Trendejäkin on kiinnostava mielestäni seurailla, vaikka oman kodin sisustus kulkeekin omia polkujaan. Toki ajankohtaisia asioita tulee toisinaan valittua mukaan, sisustuksen sävyjen ja materiaalien ollessa hyvä esimerkki. On eri asia innostua, kiinnostua ja inspiroitua uusista tuulista sekä pohtia, mitä ne ajastamme kertovat, kuin seurata niitä orjallisesti ääripäästä toiseen juosten ja poukkoillen, tai pitäen niitä ulkoapäin annettuna ihannemallina, jota tulisi noudattaa. Tuntuu, että trendeistä puhuessa tämä mielikuva tulee useimmille ensimmäisenä mieleen ja pidetään kunnia-asiana julistaa, kuinka trendit ei itseä hetkauta. Aika hassua!

Vähän niin kuin pukeutumisella, myös kodin sisustuksella voi ilmentää persoonaansa ja heijastella fiiliksiään, mikä tuntuu merkitykselliseltä ja puhuttelee kulloinkin, mitä kohden tuntee vetoa liikkua. Kokeilemalla oppii, eikä jokaisen kokeilun tarvitse mennä täydellisesti nappiin. Voi myös kaikessa rauhassa pitäytyä hyväksi havaitussa sesongista toiseen, jos se tuntuu itselle oikealta. Vaikka koti on elämän tärkeimpiä asioita, ei sisustamiseen kannata suhtautua liian vakavasti. Rennosti, ajatuksella ja uteliain mielin hyvä tulee!

Syyskuun tunnelma-3

Kun on kiinnostunut tutustumaan omaan makuunsa, löytämään sen ytimen ja hiomaan omaa tyyliä, voi trendejä hyödyntää ja tulkita juuri itselle sopivalla tavalla. Jos huvittaa. Kevyesti ilolla, osan jäädessä suosiolla muiden kokeiltavaksi. Väitänpä että trendeistä voi innostua (eikä niistä tai niitä seuraavista ainakaan kannata mieltänsä pahoittaa), vaikkei kotona heijastuisi laisinkaan ennusteissa vilahtavat asiat. Filosofiset pohdinnat sikseen ja katse trendeihin! Listattuna ohessa kolme omaa suosikkitrendiäni sisustamisessa syksyllä 2017:

1. Sametti

Olen todella innoissani sametista, joka on ollut pinnalla jo parisen vuotta, trendin vain voimistuvan alkavaa syksyä ja talvea kohden. Sametti oli nosteessa jo 2016 kevään Milanon messuilla käydessäni, joten ei ihme, että huuma alkaa olla pian täällä meilläkin kuumimmillaan. Jotain kiehtovaa, kutsuvaa ja ylellistä sametissa on – se saa sävyt hehkumaan ihan erityisellä tavalla.

Meillä kotona sametti on toistaiseksi näkynyt lähinnä tyynyissä, päiväpeitossa ja jo vuosia sitten verhoiltujen perintötuolien istuimissa. Voisin kyllä hyvin kuvitella hankkivani myös muita samettikalusteita, rahin nyt ainakin, ja olisi sohvakin aika upea samettisena.

Syyskuun tunnelma-7

2. Mausteiset sävyt

Lämpimät mausteiset sävyt, kuten okra, burgundinpunainen ja munakoiso, sekä syvä metsänvihreä innostavat minua nyt – beigen ja lämpimien neutraalien lisäksi. Myös harmaat taittuvat nyt usein beigeen. Murretut sävyt ovat ehdottomasti juuri nyt hyvin ajankohtaisia, ja sellaisia suosin itsekin vuodesta toiseen sisustamisessa. Myös puuterinen vaaleanpunainen jatkaa suosiotaan – omassa kodissa ja väripaletissani luen sen tosin neutraaliksi sävyksi trendiennusteista viis.

Syyskuun tunnelma-5

3. Pehmeys sisustamisessa

Kokovalkoisten kliinisten kotien ollessa se juttu viime vuosi kymmenellä, graafisten mustavalkoisten ollessa pinnalla vielä tämän vuosikymmnenen alussa, mutta nyt sisustuksessa korostuu jälleen lämpö. Messinki jatkaa pinnalla (kromin rinnalla), kuten myös 70-luvun tyyli ja värikylläisyys, tummemmat puulajit ja luonnonläheiset materiaalit, keramiikka ja käsin tekeminen. Samaa pehmeää trendiä edustavat verhojen suosion nousu. Väitän, että lähes kaikki tilat muuttuvat kutsuvammiksi oikeanlaisten verhojen avulla. Ainoastaan hyvin spesiaalin arkkitehtuurin omaavat tilat näyttävät mielestäni paremmilta ilman verhoja, kuten vanhat kerrostaloasunnot tai teollisuushenkiset tilat.

Matoissa pinnalla ovat muhkeat ja upottavat matot, kuten hieman hotellityyliset nukkamatot, joissa on usein myös kiiltoa. Uudesta olohuoneen matosta itsekin haaveilen ja verhoista myös, kun taas makuuhuoneidemme verhot on onneksi saatu päivitettyä kesän kuluessa.

Syyskuun tunnelma-6

Kotona syksy näkyy maljakossa olevista maksaruohoista ja löytyypä ihanaa syvää punaista myös uusista Royal Copenhagenin mukeistani, jotka hain eilen postista ja korkkasin. Täydelliset!  Kaikkien aikojen lempikuppini heti ensikohtaamisesta sanoisin jopa. Samaan syssyyn hankin merkiltä myös espressokupit, sillä kahvintekorepertuaarimme on laajenemassa Hario-kuumavesupannun kaveriksi tulossa olevan kahvikoneen ansiosta syksyn kuluessa. Espressosta pidämme kumpikin mieheni kanssa etenkin aterian päätteeksi, joten nyt on ihanat kupit jo valmiina odottamassa.

Syyskuun tunnelma-4

Tämä viikko meni vauhdilla töiden parissa – kiirettä pitää! Kuukausikin ehti vaihtua, tuosta noin vain. Kuten jo aiemminkin fiilistelin, kesän loppu ei aiheuttanut minulla pistoa sydämessä, sillä syksyssä on mielestäni tosi paljon tunnelmaa. Kävimme tällä viikolla metsäretkellä yksi ilta perheen kanssa. Parasta lääkettä mielelle ja keholle, kun tuntee olevansa stressaantunut.

Ilma oli ihanan raikas sateen jälkeen ja tuntui äärimmäisen maadoittavalta talsia kumisaappaat jalassa syksyn merkkejä aistien. Pistää mustikoita suuhun, sekä ihmetellä metsän sävyjä ja taianomaista kauneutta yhdessä pikkuisen kanssa. Luonto tarjoaa myös ihanaa värinspiraatiota sisustukseen, kun vaan muistaa katsella ympärilleen.

Syyskuun tunnelma-2

Voita Habitare-liput

Kohta on jo Habitare, mikä on aina takuuvarma syksyn merkki. Odotan ihan valtavasti messuja, viime vuosi oli jo tosi lupaava, tämän vuoden uskon olevan vielä kiinnostavampi. Toivottavasti tekin odotatte, sillä saan ilokseni arpoa blogini lukijoille Habitare-liput! Kerro kommenttiboksissa sunnuntaihin 10.9.2017 mennessä, mikä sinua innostaa sisustamisessa juuri nyt sekä seuraa blogia jossain seuraavista kanavista FacebookInstagram tai Bloglovin. Osallistujien kesken arvon yhden Habitare-lippupaketin, joka sisältää 2 kpl sisäänpääsylippua.

Aurinkoista viikonloppua!

Autumn shades in our home in a gorgeous evening light and new cups from Royal Copenhagen. Have a lovely and inspiring September!

Kommentit
 1. 1

  Eija Mutkala sanoo

  Hej, syksyn myötä tekstilit saavat suuremman roolin. Tyynyt vaihtavat kuosia ja samettiverhokokeilu makuuhuoneessa on aluillaan.

 2. 3

  Maamu sanoo

  Juuri nyt innostaa viherkasveilla sisustaminen. Ihanaa kun perus Jukkapalmut ovat trendikkäitä. Uudella tavalla aseteltuna ne näyttävät taas erilaisilta. Muutenki ajattelen, että sisustuksessa udein toistuvat samat trendit, ehkä vain eri tavalla ilmaistuina. Ihanaa kun Habitaret tulee taas!

 3. 4

  Johanna sanoo

  Samettia löytyy sohvatyynyistä. Hämyisä ja kotoinen tunnelma on kuitenkin se tämän hetken juttu. Onneksi se on helposti loihdittavissa kynttilöillä ja pehmoisilla torkkupeitoilla.

 4. 5

  Marjut sanoo

  Murretut, maanläheiset sävyt, pehmeä sametti ja kynttiläasetelmat tuovat kodikasta tunnelmaa syksyyn

 5. 6

  Katariina M sanoo

  Vuodenaikojen vaihtelu innostaa vaihtamaan sisustustekstiilejä 🙂

 6. 7

  Jannica sanoo

  Tällä hetkellä kiinnostaa kaikki ihanat luonnonläheiset sävyt ja rouheat sisustukset. Vihreät tekstiilit ja viherkasvit.

 7. 8

  Emilia sanoo

  Juuri nyt minua innostaa pimenevät illat, jotka mahdollistavat tunnelmavalaistuksella sisustamisen. Lisäksi pehmeät ja lämpimän sävyiset tekstiilit luovat kotoisaa, mutta myös arvokasta tunnelmaa sisustukseen.

 8. 9

  Janette sanoo

  Sametti kiinnostaa tällä hetkellä eniten etenkin tekstiileissä:) mamin kanssa lähtisin messuille.

 9. 10

  Maija sanoo

  Juuri nyt sisustamisessa innostaa keltainen. Ei hajuakaan miksi, mutta sitä on pakko saada! Viimeksi ostin marimekon keltaiset Marimekon kestit lautaset.

 10. 11

  Kaisu sanoo

  Eilen kävin kaupoilla ja kyllä ne vaan ovat perinteiset kynttilät, jotka taas syksyn tullessa innostaa ja joita eilen jo kotiin kanniskelin …

  • 13.1

   Terhi Tikka-Nyyssönen sanoo

   Sametti kiinnostaa materiaalina ja lämpimät sävyt tekstiileissä. Kodissa pitää olla jotain uutta, lainattua ja vanhaaPersoonallisuutta kaipaan suomalaiseen ihanaan sisustamiseen, jotta saisimme ihastella:Oi tälläkin tavalla voi tuota esinettä, kangasta tms. käyttää.

 11. 14

  sanoo

  Ihania inspiraationlähteitä, nuo mausteiset sävyt ja sametti kyllä saavat sydämen sykkimään. Todella piristävää vaihtelua kesän kirkkauden ja vaaleuden jälkeen!

 12. 15

  Sanna P sanoo

  Mua innostaa vanha koulu-tyyli. Olen hamstrannut itselleni kotiin jo liikuntapukin, täytettyjä eläimiä, vanhan koulukartan, kasviopetustauluja ja aakkos-opetustauluja 😀

 13. 16

  Carita sanoo

  Saan paljon inspiraatiota kun kuljen luonnossa koiran kanssa. Kaikki murretut syysvärit on niin kauniita ja haluan katsella niitä kodissani, kukissa sekä tekstiileissä.

 14. 17

  Tanja sanoo

  Haluan syksyn myötä hieman tummentaa kotini ilmettä vaihtamalla tyynynpäälliset. Erillaisten kuosien ja materiaalien sekoittaminen kiinostaa. Peittoja ja huopia ei myöskään ole koskaan liikaa!

 15. 18

  Jenna sanoo

  Syksy tuo tullessaan aina sisustusinnostuksen. Kun illat pimenevät ja kylmenevät on ihana kääriytyä lämpöiseen vilttiin ja sytyttää kynttilät palamaan. Ihana, kun viimein valkoisesta kliinisestä sisustuksesta on täällä pojolassa käännytty pehmeämpiin sävyihin ja materiaaleihin. Trendeistä itseäni eniten lähellä sydäntä ovat luonnonläheiset ja aidot materiaalit. Syksyä kohden haluaisin vaihtaa raikkaat kevät/kesätekstiilit pehmeisiin ja syvemmän sävyisiin. Villaisen ja samettisen tyynynpäällisen puuterin roosan ja burgundinpunaisena kotiuttaisin olohuoneeseeni mielelläni.

  • 18.1

   Julia sanoo

   Samettia minäkin olen tässä mielessäni pyöritellyt useampaankin huoneeseen. Ig:ssa seuraan sinua.

 16. 19

  Eija sanoo

  Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta missähän olette kehystäneet/mistä ostaneet ihanan H. Schjerfbeck taulunne?

 17. 21

  Vera sanoo

  Sametti iskee täälläkin sekä lämpimät sävyt. Ja mitähän kaikkea inspiraatiota Habitaresta sitten löytyykään?

 18. 25

  Elina sanoo

  Meillä on pinnalla lastenhuone. Esikoinen saa pian oman huoneen ja mietin kovasti huoneen sisustusta ja linkittämistä osaksi muuta kotia. Sinulla oli aiheesta hetki sitten oma postaus, kiitos hyvästä inspiraatiosta!

  • 25.1

   Soili sanoo

   Viherkasveja rakastan kauniissa ruukuissa, haluaisin niitä aina vain lisää. Rakastan myös messingin ja kullan varisiä esineitä ja valaisimia, joita olen hankkinut. Odotan innolla Habitarea! Muutto uuteen asuntoon lähiaikoine innostaa miettimääm sisustusta.

 19. 26

  Tiina sanoo

  Kesän aikana koti on jäänyt paitsioon puutarhan ollessa innostavammassa asemassa ja nyt syksyn tullen vaakakupit ovat kääntyneet lähes päälaelleen. Katsellessani näitä nurkkia huomaan kaipaavani epätoivoisesti inspiraatiota, jota lähtisin hakemaan ensi viikkoiselta Habitare-messuilta. 🙂 Tabula rasa.. avoinna uusille ajatuksille!

  • 26.1

   Eija sanoo

   Juuri nyt innostaa sametti (uudet sohvatyynyt hankittu) ja viherkasveilla sisustus – haaveilen ilmakasveista

 20. 28

  Minna Nurminen sanoo

  Kynttilät valtaa taas huushollin. Tyynyt saa uudet pääliset. Ja torkkupeitot vaihtuu syksyisempiin.

 21. 29

  Menna sanoo

  Itse rakennamme juuri taloa, joten eniten kiinnostaa tällä hetkellä erilaiset pintamateriaalit sekä valaistus. Lisäksi uusia huonekaluja tulee jo vilkuiltua sillä silmällä 😀

 22. 30

  Anniina Linnoinen sanoo

  Sisustamisessa innostaa viherkasvit, joita voi somistaa erilaisilla maljakoilla ja ruukuilla. Tähän asti viherkasvit ovat kuuluneet vahvasti mummolaan, mutta onneksi ne ovat taas nuoremmankin kotiin sopivat!

  • 32.1

   Teija sanoo

   Lämpimät, murretut värit tekstiileissä, kynttilät sekä viherkasvit.

 23. 33

  Heli sanoo

  Juuri nyt innostaa pehmeys, tunnelmallisuus ja kotoisuus. Ihanaa vastapainoa kesän raikkauden jälkeen!

  • 33.1

   Anne sanoo

   Ulos on ihana laittaa lyhtyihin kynttilät palamaan, kun alkaa hämärtää.
   Sisällä takkatuli sekä tuikut pöydällä.
   Ja tottakai iltojen viiletessä lämpimät ja pehmeät torkkupeitot.
   Valaistus on minulle tärkeää; erilaisia valaisimia ympäri taloa.
   Harmoniset yhtenäiset värisävyt tuovat rauhallisen fiiliksen.
   Sekä viherkasvit ja leikkokuvat vaasissa luovat kotoisen tunnelman.
   Tyhjät seinät, eivät ole minun juttuni, taideteokset ovat isossa roolissa kodissani.
   Tämmöiset aika perinteisetkin jutut näin alkusyksystä!

 24. 34

  Saara sanoo

  Sametti, burgubdinpunainen ja itämaiset matot kiinnostavat tällä hetkellä kovasti, kun illat pimenevät ja syksy saapuu.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *