Lastenkeittiön tuunaus – Ikea Duktig

Keittio Ikea Duktig hack lastenkeittio tuunaus messinkihana marmoritaso mintunvihreat ovetKeittio Ikea Duktig hack lastenkeittion tuunaus

Kuten jo lupailin aiemmin, seuraavaksi on vuorossa juttua Ikean Duktig-lastenkeittiön muodonmuutoksesta. Tykkään keittiön designista, koska se on kivan simppeli eikä ole kuorrutettu lapsellisuutta tuovilla elementeillä kuten useat muut lastenkeittiöt. Valinta osui tähän mallin myös siksi, että sormeni syyhysivät päästä tuunaamaan keittiö omien visioiden mukaiseksi.

Ikea Duktig play kitchen children's kitchen hack Farrow & Ball Teresa's Green

Duktig keittiössä on alunperin valkoiset ovet ja puunvärinen työtaso, sekä runko. Aluksi ajattelin maalata keittiön valkoiseksi, niin kuin kotimme keittiö on. Sitten ajatus alkoi tuntua tylsältä ja maaleista innostuneena mieli teki valita joku ihana kaunis sävy, joka tekisi keittiöstä hieman spesiaalimman.

Kaivoin esille upeista moniulotteisista maalisävyistään tunnetun suosikkini Farrow & Ball’in paljon plärätyn maaliviuhkan ja alkoi armoton pähkäily ihanien vaihtoehtojen välillä. Mintunvihreän sävyt kiehtoivat eniten lopulta ja sävyksi valikoitui Farrow & Ball -merkin Teresa’s Green. Se sopisi kivasti pastellin väriseen lastenhuoneeseen, jossa muun muassa hentoa vaaleanpunaista (Farrow & Ball Middleton Pink) ja paljon valkoista, ja yleensäkin kotimme puuterisiin sävyihin.

Ikea Duktig play kitchen children's kitchen hack Farrow & Ball Teresa's Green Brass and Marble

Tällä kertaa jätin koemaalauksen väliin, mutta sävyvalinta osui nappiin. Kuten sisustussuunnittelija Emily Henderson on sanonut tästä sävystä ”it’s really easy on the eyes”. Välillä pastellinsävyt on ärhäkkäitä tai imeliä, ja mintunvihreästä voi tulla hammastahnamainen vaikutelma. Tämä puolestaan on äärimmäisen lempeä ja hienostunut sävy, ei yhtään hailakka, sopivan murrettu ja toimii hyvin aikuisempaankin makuun, vaikka onkin karkkimaisen nätti lastenhuoneessa käytettynä.

Farrow & Ball’in Estate Eggshell -maalin* sain luottomaalimyyjältäni Atmosferasta, josta olenkin viime vuosina yhden jos toisenkin maalitonkan kotiini kantanut, sillä lähes kaikki kotimme seinät on F&B:n maaleilla maalattu. Niistä voit katsoa kuvia ja lukea Farrow & Ball -tunnisteen avulla.

Keittio Ikea Duktig hack blogi-7

Tuunausprojektin alusta asti oli selvää, että haluan keittiöön marmoritason ja messinkihanan. Hyvin trendikkäällä linjalla siis mentiin, vaikka ajattomia materiaaleja ovatkin. Messinkihana ja vetimet toteutettiin maalaamalla tummanharmaat muoviosat kullanvärisellä spraymaalilla. Päälle laitettiin kerros väritöntä mattalakkaspraytä, mikä muutti yllättäen värin hieman tummemmaksi. Nyt väri muistuttaa enemmän patinoitunutta antiikkimessinkiä ja näyttää mielestäni oikein kauniilta.

Marmoritason tein päällystämällä puutason marmorikuvioidulla kontaktimuovilla, joka löytyi rautakaupasta. Jätin asentamatta mukana tulleet muoviset jalkojen suojat, koska siten ilme on kevyempi ja astetta tyylikkäämpi.

Lastenkeittion tuunas Ikea Duktig play kitchen children's kitchen hack Farrow & Ball Teresa's Green

Lopputulos on onnistunut, sekä vanhempien, että pienen emännän mielestä, joka on aivan innoissaan uudesta keittiöstään. Keittiöleikit on nyt suuuressa suosiossa. Suloinen leikkikeittiö solahti kivasti keittiömme normaalia hiukan syvemmän työtason päätyyn ja tuo pirteän väripilkahduksen valkoiseen keittiöömme. Tosin siirto lastenhuoneeseen saattaa olla edessä jossain vaiheessa. Tuossa tyttömme kokkailee monta kertaa päivässä innoissaan samalla kun me hääräämme vieressä ruoanlaittopuuhissa isommassa keittiössä.

Olipas kiva tuunausprojekti ja vieläpä tosi nopea toteuttaa kun työstettävää pintaa oli vähän. Vain mielikuvitus on rajana värien ja materiaalien suhteen lastenkeittiön tuunauksessa. Monen lapsiperheen kodista tämä leikkikeittiö havaintojeni mukaan löytyy jo valmiina. Esimerkiksi kontaktimuoveissa on tänä päivänä varaa mistä valita – löytyy betonia, eri värisiä puukuoseja ja eri sävyisiä marmoreja. Lisäksi lastenkeittiön ratkaisujen suhteen uskaltaa ehkä tehdä vähän rohkeampia valintoja visuaalisesti kun remontin kokoluokka sekä hinta on vain murto-osa oikeaan keittiöön verrattuna. Materiaaleihin ei myöskään tarvitse sitoutua vuosikausiksi eteenpäin, vaan ilmeen voi raikastaa kädenkäänteessä milloin vain mielen muuttuessa. Kunpa omankin keittiön uudistus olisi näin helppoa…

Millaisia tuunausprojekteja teillä on tehty tai mietinnässä?

* Maali saatu blogin kautta

My daughter’s Ikea Duktig Kitchen was hacked with Farrow & Ball’s Estate Eggshell -paint in Teresa’s Green shade. The mixer and the handle’s got antique brass look with gold spray paint and transparent spray matt polish. The marble table top is done with marble contact plastic paper.

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit
 1. 1

  vilja sanoo

  Aivan mieletön tuunaus! Sinä se vaan olet niin taitava. Nyt on pikkuneidillä todella tyylikäs köökki. Nuo maalit alkoivat heti kiinnostaa, joten pitää tutustua tarkemmin niihin. Vihreän sävy on huikean kaunis.

  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiitos Vilja! 🙂 Miellyttää kyllä omaakin silmää lopputulos ja sopii hyvin kodin muuhun sisustukseenkin, mikä ei aina ole itsestäänselvyys lasten juttujen kanssa. 😉 Suosittelen tutustumaan Farow & Ball’in maaleihin! Itse olen niihin ihan koukussa. Sävyt ovat huolella mietitty, ja niitä on rajallinen määrä. Lisäksi ne on poimittu historiallisista kohteista usein. Maalit tehdään käsin Englannissa ja ovat myrkyttömiä eli hyviä lapsiperheessä, sävyt ovat tosi moniuloitteisia ja näyttävät erilaisilta eri valaistuksissa. Seinämaaleissa matta on huomattavasti enemmän matta kuin useat muut maalit, mikä tekee ilmeestä vielä puuterisemman ja siten hienostuneemman. Näitä näkee paljon ulkomaisssa sisustuslehdissä, mutta tosiaan Suomestakin saa! 🙂

  • 3.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiitos Marika! Tällaisia voisin tehdä enemmänkin, niin hauska pikku projekti. 🙂 Netistä löytyy vaikka kuinka inspiraatiota eri kalusteiden tuunauksiin ja ihan mahtavaa musta nähdä miten hienoihin lopputuloksiin ihan peruskalusteet voi taipuu pienellä vaivalla.

 2. 4

  Anniina sanoo

  Onpa todella upea ja uniikki! Ekat paistoksetkin tehtynä, hurjan söpöä <3

  • 4.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiva kuulla, kitos Anniina! <3 On myös hurjan söpöä on katsoa pikkuista hääräämässä tuossa pikku keittiössään. Selvästi ottaa mallia äidiltä kun osaa niin tomerasti toimia keittiöpuuhissa… 😀 Ihana sitten kun saa hänet apuun ison keittiön puolelle kun taidot hieman vielä karttuvat.

 3. 5

  Tiia sanoo

  Onpas ihana pikkukeittiö Meillä samanlainen projekti edessä ja tuli vastaan noiden muoviosien ”rasvaisuus”, käytitkö jotain pohjamaalia niihin, jos et niin onko spraymaali pysynyt niissä hyvin? Kiitos jo etukäteen!

  • 5.1

   coffeetablediary sanoo

   Moikka! Ei muistaakseni käytetty pohjaspraytä (en kyllä ole ihan satavarma – pahoittelut) ja vähän taisi olla haasteita maalatessa, kun liukas pinta hylki vaikka lopulta tarttuikin. Selvästi on kulunut maali käytössä – pitäisi tehdä korjauskierros. Kannattaa googlata Ikea Duktig hack ja katsoa ohjeita englanninkielellä, siellä varmaan tarkempia ohjeita. Ihan supermieluisa ollut kyllä tuo minikeittiö, sekä äidin että tyttären mielestä. Tsemppiä tähän kivaan projektiisi!

   • 5.1.1

    Tiia sanoo

    Kiva kun ehdit vastailla Taidetaan siis hakea pohjaspray jos tarttuisi ja pysyisi kauemmin
    Täytyy vielä googletella lisää ennen kun aloitetaan!

    Kiitos!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *