Elintasokynttilä | Miksi ostan kalliita tuoksukynttilöitä?

tuoksukynttilä, elintasokynttilä, sisustus, sisustusblogi, blogikuva, Diptyque

Rakastan kalliita tuoksukynttilöitä. Se on varmasti tullut teille selväksi blogini kuvien perusteella ainakin, eikös? Aiheesta kiinnostuneena olen viime aikoina törmännyt monissa suosikkiblogeissani hauskaan termiin elintasokynttilä. Sillä tarkoitetaan yli 50 euroa maksavaa tuoksukynttilää, eli toisin sanoen laadukkaimpia tuoksukynttilöitä. Parhaat tuoksukynttilät eivät sisällä synteettisiä ainesosia, ja ovat tuoksumaailmaltaan yleensä ihan eri luokkaa kuin halvemmat tuoksukynttilät.

Vähän sama kuin parfyymeissä. On 10 euron hajuvesiä ja 50 euron hajuvesiä, sekä kaikkea siltä ja väliltä. Elämä on valintoja.

Elintasokynttilä-määritelmässä minua hieman ärsyttää kohta, jonka mukaan ’elintasokynttilä on sellainen tuoksukynttilä, joka näyttää hyvältä blogikuvissa’. Laadukkaat kynttilät toden totta tulevat kauniimmissa astioissa ja pakkauksissa. Niin näteissä, että niistä riittää iloa vielä kauan sen jälkeen, kun kynttilä on haihtunut savuna ilmaan.  Ja näyttävät ne ihanilta kuvissakin, myönnän. Mutta, että hankkisin tuoksukynttilän (tai mitään muutakaan) vain sen takia, että se näyttää hyvältä kuvissa ja blogissani? En ikimaailmassa!

tuoksukynttilä, elintasokynttilä, sisustus, sisustusblogi, blogikuva, Diptyque

Miksin ostan elintasokynttilöitä?

Ostan laadukkaita kynttilöitä samasta syystä kuin ostan kotiin leikkokukkia, käyn joskus (aivan liian harvoin) kauneushoidossa, ostan naistenlehtiä, valitsen toisinaan shampanjapullon cavan sijaan, käyn ystävien kanssa ulkona drinkillä, tai miehen kanssa treffeillä elokuvateatterissa. Koska se on mahdollista ja nautin siitä. Aina löytyisi edullisempikin vaihtoehto.

Rakastan tuoksukynttilöiden rikkaita tuoksumaailmoja, niiden kiehtovia kuvauksia ja tuotteiden mukana välittyviä mielikuvia. Minusta on viihdyttävää lukea tuoksukynttilöiden kuvauksia ja inspiroitua niistä, vertailla eri vaihtoehtoja ja pohtia millainen tuoksu sopisi kulloiseenkin fiilikseeni tai uuteen vuodenaikaan. Tutustua uusiin merkkeihin ja käydä välillä nuuhkimassa kalliita kynttilöitä kaupassa, niiden hankinnasta vain haaveillen. Saatan miettiä uuden tuoksukynttilän ostoa pidemmän aikaa, ja olla superiloinen saadessani sen yllätyslahjaksi mieheltäni, joka on pannut merkille turhanpäiväisen haaveeni.

Esimerkiksi vielä itseltäni testaamatta olevat Cire Trudonin ranskalaiset kynttilät ovat elintasokynttilä-kategorian aatelia. Tuon vuosisatoja vanhan parfyymitalon Solis Rex -kynttilästä voi nuuhkia Versaillesin parketin vahan tuoksua. Tällaiset anekdootit saavat mielikuvitukseni valloilleen. Nautin parfyymitalojen, kuten Diptyque ja Byredo huolella rakennetuista brändeistä tarinoineen ja tuotteiden visuaalisesta ilmeestä.

Kerran sain syntymäpäivälahjaksi ja tuliaisena erään Miami Beachillä sijaitsevan hotellin mereltä tuoksuvan nimikkotuoksun. En voi lähteä Honoluluun tosta noin vaan, mutta säästämällä jostain muusta hankinnasta, voin harkita ostavani Honolulun tuoksuisen kynttilän Astier de Villatelta (huom. tämäkin merkki vielä testaamatta). Kuinka oivallista!

tuoksukynttilä, elintasokynttilä, sisustus, sisustusblogi, blogikuva, Diptyque

Kun hankin ja sytytän kalliin kynttilän sekä sisustan ylipäänsä kotiani, tiedostan olevani etuoikeutettu. Polttaessa ylellistä kynttilää maltan keskittyä hetkeen, sillä haluan nauttia täysillä kynttilän upeasta tuoksusta kaikkine monitahoisine sävyineen. Kyse on elämyksestä, jonkinlaisesta minimeditaatiosta oman kodin lämmössä. Panostuksesta nopeasti ilmaan haihtuvaan hetkeen, itseni hemmottelusta. Mahdollisuudesta kokea omia rentouttavia hetkiä kiireisen työn ja arjen vastapainona.

Varmaan riippuen maailman visualisoitumisesta ja jatkuvasta kuvavirrasta, muut aistit tuntuvat usein jäävän paitsioon. Kotia saatetaan tiedostamatta sisustaa, jotta se näyttää hyvältä Insta-kuvissa, vaikka todellisuudessa valaistus olisi kylmän kalsea ja kaunis torkkuviltti kutittaisi ihoa. Olen aistiherkkä monella tapaa. Hyvät tuoksut ovat tärkeitä minulle elämässä samaan tapaan kuin kauniit asiat ympärilläni, tai herkulliset maut suussani. Panostan mielelläni laadukkaisiin raaka-aineisiin ruokahankinnoissa ja käyn ravintolassa syömässä. Aito puu tuntuu mielestäni erilaiselta jalan alla kuin muovi. Cashmir-neule ei ole sama kuin akryyli-neule. Toivon, että meidän kotiin astuessa eteisessä vastassa on miellyttävä tuoksu.

Materianpaljouden keskellä koen jopa helpommaksi ja ekologisemmaksi ostopäätökseksi hankkia uuden tuoksukynttilän kuin, että sesongin vaihtuessa piristäisin sisustusta (ja täyttäisin kaappejani) sen hetken trendeihin sopivalla tyynynpäällisellä, kun kaapista löytyy jo parikymmentä erilaista entuudestaan.

tuoksukynttilä, elintasokynttilä, sisustus, sisustusblogi, blogikuva, Diptyque

Ihan järjettömän kalliitahan laadukkaimmat tuoksukynttilät ovat, siitä ei pääse mihinkään. Sellaisen hankinta todellakin kirpaisee joka kerta. Usein joudun pidättelemään itseäni ja hauduttelemaan ostopäätöstä pidemmän aikaa. Kyse on luksustuotteesta, jonka ostaminen ei ole arkipäiväinen asia. Sellaiseksi sen ei soisi koskaan edes muuttuvan. Ymmärrän myös hyvin, että useimmat eivät halua (tai pysty) laittaa kynttilään monia kymmeniä euroja rahaa.

Koko keskustelu on varsin subjektiivinen. Itse keksin monta järjettömämpää asiaa tuhlata rahaa. Jos miettii vaikka millaisia summia laitetaan teknologiaan tai autoihin. Voin hyvin katsoa leffaa viisi vuotta vanhalta kolme senttiä paksummalta tv-ruudulta, ilman että elämykseni on vajaa. Saatan lähteä pikkujouluihin samassa vanhassa mekossa vuodesta toiseen, ja leikkauttaa hiukseni kampaajalla kerran vuodessa. Ripsivärini ostan marketista. Mielummin ostan säästyneellä rahalla uuden tuoksukynttilän.

Järkiperusteita tälle mieltymykselle on turha edes koittaa hakea, niin kuin monelle muullekaan sisustus- tai tyylihankinnalle. Usein löytyisi halvempikin vaihtoehto.

tuoksukynttilä, elintasokynttilä, sisustus, sisustusblogi, blogikuva, Diptyque

Summa summarum, poltan tuoksukynttilöitä, koska arvostan tuotteiden brändejä, nautin ostokokemuksesta ja kynttilöiden katselusta osana kotini sisustusta, mutta ennen kaikkea koska nautin kynttilöiden lumoavista tuoksuista. Jokaisen savuna ilmaan haihtuvan henkäyksen verran, sillä poltettavaksi kynttilät on tarkoitettu. Koen laadukkaiden tuoksukynttilöiden olevan hintansa arvoisia ja nostavan elintasoani ihanuudellaan, eli siinä mielessä allekirjoitan kyllä elintasokynttilä-nimityksen.

Mielestäni tämä on mielenkiintoinen ja myös aika huvittava keskustelunaihe kaikkinensa – varsinkin materian ympärillä pyörivien sisustus- ja lifestyleblogien kontekstissa! Keskustelu on hyvästä, ja mielestäni jokainen laittakoon pennosensa mahdollisuuksiensa mukaan ilman syyllisyyttä niihin asioihin, joista itse kokee nauttivansa.

Ihanaa sunnuntaita ja huomenna alkavaa viikkoa teille! Itse ajattelin nauttia vapaapäivästä leppoisasti kotona ja elintasokynttilää poltellen, kuinkas muutenkaan.

Mitä mieltä te olette elintasokynttilöistä?

P.s. Aiheesta on kirjoitettu viime aikoina ainakin seuraavissa blogeissa, ohessa linkit postauksiin: Moderni Puutalo, lisbet e., Lilou’s Crush ja Uusi Muusa.

One of my weak spots is buying luxurious scented candles, from perfume houses like Diptyque and Byredo. Lately there has been interesting discussion in the Finnish blogs about how crazy it is to spend over fifty euros to a scented candle, as it anyway finally burn into the air, which is compared to burning a lot of money. I couldn’t disagree more, as I get a lot of pleasure from choosing, purchasing and most importantly enjoying those lovely scents all around our house. Yes, they are luxury products, and can be rarely bought. Still, to me personally, buying lovely candels and making our home a lovelier place to live is always money well spent.

Sisustusbloggaaminen – Osa 1 | Miten aloittaa blogi?

sisustusblogi, blogi, bloggaaminen, vinkkejä

Coffee Table Diary -blogi täytti viime kuussa kaksi vuotta. Ohi hurahtaneiden juhlimatta jääneiden syntymäpäivien kunnaksi ajattelin kirjoittaa vähän vinkkejä bloggaamisesta omiin kokemuksiini peilaten muutamassa osassa pienenä juttusarjana. Ensimmäisissä osissa käsittelen miten päästä alkuun bloggaamisessa ja jaan itse hyödyntämiäni vinkkejä. Näitä asioita olen itse pohtinut ja työstänyt aloittaessani itse bloggaamaan, sekä oppinut matkan varrelta. Kirjoitin vinkit sisustusblogin näkökulmasta, mutta suurin osa vinkeistä pätee myös vaikka lifestyle-blogeihin. Kannattaa lukaista, jos suunnitteilla on oman blogin perustaminen, eikä aiempaa kokemusta bloggaamisesta ole.

Vinkit sisustusbloggaamiseen

Mieti miksi bloggaat

Tämä ei ole pakollinen pohdinta, mutta hyödyllistä ohjaamaan blogin toteutusta muiden kohtien osalta. Jos tavoite on kirjoittaa remonttipäiväkirjaa ystäville ja sukulaisille, riittää vähän kotikutoisempi visuaalinen ilme, eikä valokuvien tarvitse olla viimeisen päälle käsiteltyjä. Kirjoituksiakaan ei tarvitse tuntikausia tällöin hioa.

Jos taas blogin perustaminen liittyy jollain tavalla nykyiseen tai vaikka unelmatyöhön, tai toivoo ansaitsevansa sen avulla tuloja, sisällön voi nähdä tärkeänä työnäytteenä osaamisestaan ja portfoliona. Tällöin on perusteltua panostaa niihin asioihin, jotka ovat itselle tai työn kannalta tärkeitä, ja panostaa laatuun samaan tapaan kuin muissakin työasioissa.

Mieti kenelle kirjoitat, ja mitä haluat tarjota lukijoillesi: pohdiskeltavaa, kauneutta arjen keskelle, kevyttä viihdettä, käytännön vinkkejä, asiantuntemusta, ideoita tai inspiraatiota?

Valitse aihepiiri

Aihepiirin valinta on tärkeä asia alkuvaiheessa.Kaikista tärkeintä on kirjoittaa aiheesta, josta olet itse aidosti kiinnostunut. Blogin päivittäminen on aikaa vievää puuhaa, ja homma tyssää alkumetreille jos sanottavaa aiheesta ei löydy. Jonkunlainen rajaus kannattaa, sillä sen avulla lukija tietää, mitä odottaa. Jos punainen lanka puuttuu tai toivottuja aihepiirejä käsitellään vain harvoin, lukijat eivät ehkä muista palata takaisin kovinkaan usein.

Alun jälkeen kokemuksen myötä voi myös rajata tai laajentaa aluksi valittuja aiheita, kun näkee millaista palautetta erilaiset jutut saavat. Tyyli- ja lifestyle-blogit henkilöityvät enemmän kirjoittajiinsa, jolloin omien kasvojen tuominen juttuihin on tärkempää. Sisustusblogissa ei tarvitse itse näyttäytyä kuvissa, mutta kodin nurkkia on hyvä raottaa – sillä pelkästään lainakuvilla toteutettu blogi harvoin koetaan kiinnostavaksi. Sitä varten on jo Pinterest (ja ruotsalaiset sisustusblogit!).

Coffee Table Diary -blogin punainen lanka on sisustaminen lifestyle-jutuilla höystettynä. Alkuvaiheessa postasin enemmän muistakin aiheista, ja vieläkin toisinaan on mukava poiketa sisustusaiheesta muihin juttuihin, kuten matkat, ruoka, tyyli ja kauneus. Tietynlainen vaihtelu on mielestäni mukavaa ja tekee myös blogin pitämisen mielenkiintoisemmaksi.

Päätä blogin nimi

Tätä aihetta käsittelin kerran omassa postauksessa, jutun löydät täältä. Nimi on mielestäni tärkeä osa ensivaikutelmaa ja lupaus sisällöstä. Persoonallisuus on valttia, eli kannattaa valita nimi, joka kuvastaa sisältöä ja jää helposti mieleen. Kannattaa myös miettiä minkä nimisiä saman aihepiirin blogeja on jo olemassa ja valita ehkä vähän erilainen nimi, ettei se sekoitu helposti muihin.

sisustusblogi, blogi, bloggaaminen, vinkkejä

Valitse visuaalinen ilme

Visuaalisuus on sisustusaiheisen blogin tärkeimpiä asioita. Toki kauneinkaan visuaalinen ilme ei riitä, jos sisältö on turhanpäiväistä tai blogin sisältö ei päivity. Aloitin oman blogini Bloggerissa ja ostin simppelin ilmavan templaatin Etsy-sivustolta löytyneestä kaupasta. Etsystä löytyy monia kauppoja, jotka myyvät kivan näköisiä blogitemplaatteja. Hinnat alkavat muutamasta kympistä. Bannerin voi tehdä ilmaisohjelmilla tai vaikka Photoshopilla. Yksilöllisempää ilmettä toivovan kannattaa lyöttäytyä yhteen graaffisen suunnittelijan kanssa, jos itseltä ei löydy osaamista. Varmista luettavuus ja templaatin ilmeen toimivuus eri laitteilta (puhelin, padi, tietokone) ja eri selaimilla (IE, Safari, Chrome).

Oman blogini pohja muuttui vuosi sitten muuttaessani tänne Meillä Kotona -sivustolle, jolloin mukaan tuli vain banneri pienellä viilauksella. Visuaalinen ilme (esim. fontit, layout) on yleensä itse valittavissa ja päätettävissä vain, jos bloggaa muualla kuin portaalissa.

Jotain freesausta minun tekisi mieli blogini ilmeen suhteen tehdä pitkästä aikaa, ainakin profiilikuva täytyisi päivittää!

Valitse alusta ja kotipaikka

Edelliseen kohtaan viitaten, aluksi tulee päättää mihin bloginsa fyysisesti perustaa. On esimerkiksi olemassa valmiita yhteisöjä, kuten Lily, jonne perustaa oma blogi, tai sitten ihan itsenäisenä bloggaajana. Helpoiten bloggaamiseen pääsee alkuun Bloggerissa, oman tilin avaamiseen menee viitisen minuuttia. WordPress on teknisiltä ominaisuuksiltaan parempi ja tarjoaa enemmän toiminnallisuuksia, mutta vaatii myös parempaa teknistä osaamista ja valintoja (web hotelli, tekninen ylläpito jne). Tästä aiheesta kannattaa hieman Googlettaa, niin pääsee paremmin jyvälle valintojen vaikutuksista. Itse aloitin blogini Bloggerissa, jota oli todella helppo käyttää ja riitti aivan mainiosti teknisiin vaatimuksiini ainakin blogin alkuvaiheessa.

Noin puolen vuoden kuluttua aloittamisesta blogini liittyi Indiedays Inspiration -verkoston jäseneksi, mikä oli hyvä juttu, sillä sitä kautta sain lisää lukijoita sekä näkyvyyttä, sekä pääsin mukaan erilaisiin tapahtumiin sekä osaksi isompaa yhteisöä. Miinuspuolena blogini yläreunaan ilmestyi bannerimainoksia, vaikkakin hyvin hillittyjä.

Nykyisin blogini asustaa Avotakka-lehden joukoissa täällä Meillä Kotona -sivustolla, joka on A-lehtien asumisen brändien yhteinen kotipaikka. Tämä kattava asumisensivusto täyttää pian vuoden ja paranee entisestään tänä vuonna.

Harkitse oman URL-osoitteen hankintaa

Aloittaessani blogin hankin samalla www.coffeetablediary.com osoitteen. Se ohjaa blogiini aina, riippumatta siitä millä sivustolla blogini fyysisesti kulloinkin sattuu asustamaan. Vaikka blogata voi aivan hyvin ilman omaa osoitettakin, niin mielestäni oma URL on selkeämpi ja helpompi myös lukijoita ajatellen, sekä antaa ammattimaisemman kuvan blogista kuin vaikka Bloggerin blogspot.fi-päättyiset URL:it. Oman osoitteen hankinta alussa kannattaa myös sen takia, että osoite ei välttämättä ole enää myöhemmin saatavilla, jos joku ehtii napata sen ennen sinua. Oman URL:ini ostin sivustolta GoDaddy.

sisustusblogi, blogi, bloggaaminen, vinkkejä

Panosta kuviin

Visuaalisuus ja kauniit kuvat ovat blogini ja sisustusblogien ydintä, joten olen panostanut niihin paljon alusta asti. Niinpä ennen blogin aloitusta opiskelin järjestelmäkameran manuaaliasetuksien käyttöä sekä kuvankäsittelyä, ja kävin muutamilla kursseilla aiheeseen liittyen. Kun kameran käyttö oli jo jonkin verran tuttua, oli helpompi alkaa tuottaa sisältöä ja opetella lisää. Toisaalta tiedän hyviä blogeja, joiden kuvat ovat pitkältä puhelimella otettu. Tässäkin ratkaisee se, mihin pyrkii, sisustuslehtimäiseen korkeaan kuvanlaatuun vai vähän rennompaan ilmeeseen?

Sisustusvalokuvien ottamisesta kirjoitin kerran ihan erikseen, jutun löydät täältä. Toki oppia on kertynyt tuonkin jälkeen reilusta, kun kokemusta on kertynyt niin asuntojen myyntistailauksesta kuin lehtijuttujen tekemisestä sisustuslehtiin omasta ja muiden kodeista. Voisinkin palata aiheseen joku kerta uudestaan päivitettyjen vinkkien kera!

Lainakuvien käytössä kannattaa pitää mielessä tekijänoikeudet ja kunnioittaa niitä. Paras tapa on kysyä lupa kuvan omistajalta, ellei kyse ei ole tuote- tai mainoskuvista, jolloin maininta lähteestä mieluiten linkin kera riittää.

Kollaaseja puolestaan voi tehdä monenlaisilla ilmaisilla ja maksullisilla ohjelmilla. Itse käytän niiden tekoon Photoshopia.

Kiinnitä huomiota tekstiin

Kuvien lisäksi kirjoituksella on väliä. Nautin hyvin kirjoitetusta tekstistä blogeja lukiessa, joten koitan itsekin panostaa kirjoituksiin ja kehittyä asiassa. Kannattaa koittaa kiteyttää jutun ydinsanoma, välttää liian pitkiä lauseita ja kappaleita, muistaa väliotsikot, sekä oikolukea pahimmat kirjoitusvirheet pois ennen julkaisua.

Kirjoitustyyli voi blogissa olla hyvinkin puhekielimäinen, mutta tässäkin asiassa kannattaa löytää oma tyyli. On hyvä miettiä myös kuvien ja tekstin välinen vuoropuhelua. Pyri välttämään virallisen kuuloista ja tylsää tekstiä (vs. yritysten nettisivut), sillä välittömyys, mielipiteet ja henkilökohtaisuus ovat plussaa blogikirjoituksissa.

Kysymykset tekstissä herättävät lukijaa ja parhaimmillaan saavat heidät kommentoimaan, jolloin voi syntyä mielenkiintoista keskustelua kommenttiboksiin.

sisustusblogi, blogi, bloggaaminen, vinkkejä

Hanki tarvittavat työvälineet

Alkuun pääsee aika vähällä: kameralla ja tietokoneella. Kuvankäsittelyohjelmia löytyy ilmaiseksikin, ei tosin kovin laadukkaita mielestäni. Itselleni tärkeimmät työvälineet bloggaamisessa ovat:

  • Järjestelmäkamera: Canon EOS 1200D
  • Objektiivit: Canon 1: 1.8 50 mm, 1: 2.8 20mm, ja 1: 3.5-5.6 18-55mm
  • Kameran jalusta
  • Lankalaukaisija
  • Kuvankäsittelyohjelmat:  Lightroom, Photoshop, Bridge. Käytän näitä Adobe Creative Cloudista kuukausimaksulla.
  • Tietokone: MacBook Air
  • Muisti: Ulkoinen kovalevy, ja iCloud muisti pilvipalveluna, johon teen varmuuskopiot tietokoneen ja iPhonen kuvista
  • Älypuhelin: iPhone 6S
  • Puhelmen appsit: Afterlight, Instasize, (+ Instagram, Bloglovin, Pinterest)

Lisäksi harkinnassa on hankkia pienempi kamera, eli jonkinlainen minijärkkäri. Se voisi olla hyödyllinen esimerkiksi matkoilla ja kulkisi helpommin mukana, kuin painava järkkäri. Monet bloggaajat käyttävät tietääkseni vain minijärkkäreitä, joihin saa myös useita objekteja, eli varsinaista järjestelmäkameraa ei välttämättä edes tarvitse.

Päätä yksityisyytesi rajat

Blogin pitäminen vaatii valintoja sen suhteen, mikä on julkista ja mitkä asiat jättää pois blogista. Aluksi oman kodin oven raottaminen kuvien kautta oli mielestäni vähän pelottavaa. Tuntui myös vaikealta aloittaa kirjoittaa blogia omalla nimellä ja kasvoilla, niinpä pidin blogia ensimmäiset puoli vuotta nimimerkin avulla. Kun varmuus kasvoi ja toiveissa oli aloittaa blogiyhteistöitä, tuntui luontevalta tulla esille omana itsenään ja nimimerkin suojissa olo tuntui jo vähän amatöörimäiseltä. Olen silti jättänyt tarkoituksella pois tiettyjä asioita yksityisyyden takia. Esimerkiksi lapseni kasvoja en halua paljastaa blogissani, eikä täällä ole tapana käsitellä vaikkapa omia parisuhdeasioita.

Kodin nurkkia on aika monesta rajatusta kulmasta täällä esitelty, mutta elämä kuvanottohetkien ulkopuolella on edelleen ihan yhtä yksityistä kuin ennen blogiakin. Koska minusta on mukava lukea toisten blogeista myös niiden kirjoittajien arkisia asioita ja palasia elämästä, niin tuntuu luontevalta sellaisiakin laittaa sisustusjuttujen joukkoon. Asioita, joita voisin kertoa ihan hyvin vaikka puolitutulle, johon törmään koiraa ulkoiluttaessa.

Toisaalta nämä rajaukset eivät tarkoita myöskään sitä, ettenkö haluaisi antaa blogiini itsestäni mitään. Todella toivon voivani välittää jutuilla aitoja fiiliksiä ja itselle merkityksellisiä (tai mielenkiintoisia) ajatuksia, vaikka aiheet yleensä pyörivätkin elämän pintapuolisissa asioissa.

Bloggaaminen blogi-1

Löydä oma tunnistettava juttu

Koska blogeja on tänä päivänä paljon, on lukijoilla valtavasti valinnan varaa. Siksi kannattaakin löytää jokin asia alusta alkaen, mikä erottaa blogisi selvästi muista. Uskon kyllä, että tilaa on aina hyville blogeille! Juttusi voi olla erilainen tapa kirjoittaa tai tietty näkökulma sisustamiseen, joka on itsellesi luonteva ja poikkeaa valtavirrasta. Ehkä sisustustyylisi on vähän erilainen? Myös valokuvaus kannattaa nähdä itseilmaisun väylänä ja tuoda kuviin, sitä miten asiat itse näkee, sillä jokainen meistä näkee maailman ja kauneuden hieman eri tavalla. Muita saman aihealueen blogeja lukemalla voi tehdä oivalluksia, mitä haluaisi tehdä toisin paremmin, tai toisaalta inspiroitua toteuttamaan jotain vastaavaa ideaa omalla tvistillä.

Hyvä lähtökohta on alkaa tekemään sellaista blogia, jollaisen parissa itse viihtyisi. Niinpä tukeudu omiin vahvuuksiin, visioosi ja luota tyyliin, joka tulee sinulta luonnostaan. Tällä tavoin jutuista välittyy aitous ja aikaa vievä sisällöntuotanto sujuu helpommin!

Aloita jostain, hio matkan varrella

Kun perusajatus ja -asiat ovat mietitty, kannattaa yksinkertaisesti aloittaa. Matkan varrella oppii asioita ja saa oivalluksia, joita ei voi ymmärtää ennen kuin on aloittanut. Ulkoasua voi aina hioa, valokuvausta opetella lisää, ja juttuideoita testailla. Vaikka hyvään kannattaakin pyrkiä alusta asti, kukaan tuskin on täydellinen ilman kokemusta. Kun aloitat nyt, hetken päästä huomaat olevasi jo aika monta askelta pidemmällä, kuin jos olisit käyttänyt saman ajan se miettimiseen, että pitäisikö aloittaa.

Kuten moneen asiaan elämässä, myös bloggaamiseen pätee sanonta: ”You miss 100% of the shoots you don’t take”. Jos ajatus kutkuttaa mieltäsi, niin rohkaisen ehdottomasti kokeilemaan. Parhaimmillaan löydät oman juttusi ja blogi voi tuoda vaikka mitä kivaa mukanaan elämääsi. Hävittävää on lopulta aika vähän, ja ainahan voi lopettaa jos alun innostus hiipuu.

Mahtaako joku teistä lukijoista miettiä oman blogin aloittamista? Miltä nämä vinkit teistä kuulostavat?

… Juttusarja jatkuu siis ainakin toisen vinkkipostauksen kera lähiaikoina, lisäksi kirjoitan omakohtaisista kokemuksista bloggaamiseen liittyen. Leppoisaa viikonloppua!

Corners of our home and a few tips (in Finnish) I have learnt about blogging, focusing on how to get started with starting a blog…

10 x Parasta nyt | Tammikuu

riisuttu-koti-blogi-3

Vielä ei olla ennätetty edes tammikuun puoleen väliin, kun jo listaan tuttuun tapaan tässä kuussa inspiroivia asioita. Tässä muutamia kivoja juttuja, jotka kiinnostavat ja piristävät just nyt. Näiden listojen tekemisessä on se mukava puoli, että samalla kun joutuu keksimään mukavia asioita, saa itselle hyvän mielen, ja harmaanpikin päivä kirkastuu ainakin pikkuisen.

1. The Fall

Netflixistä löytyvä superjännä rikossarja kunnollisen oloisesta ja komeasta perheenisästä. Hän on työkseen kriisiterapeutti ja vapaa-ajallaan nuoria naisia listivä sarjamurhaaja. Piinaavan hitaasti etenevän sarjan tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Irlantiin ja pääosassa näyttelee viehkeä Gillian Andersson. Oletteko katsoneet?

2. Taidenäyttelyt

Vanhat asetelmamaalaukset ovat makuuni, joten Asetelma Elämä tarjottimella -näyttely viimeisenä päivänään Sinebrychoffin musoessa oli hyvä valinta sunnuntai-aamun museovierailulle. Kiehtovia maalauksia, joiden lisäksi oli mukava käydä samalla vierailulla myös kotimuseon puolen hienoja salonkeja fiilistelemässä. Talvinen Koffinpuisto pulkanlaskijoiden kera näkyi ikkunoista tuoden ripauksen lisää tunnelmaa museossa kiertelyyn.

Kaksivuotias lapseni oli mitä mainiointa näyttelyseuraa. Ensimmäistä kertaa museossa olevaa nauratti, kun huomasi hämmästyksekseen ’nakupellen’ yhdessä maalauksessa (vain viininlehti suojanaan). Kysyessäni mitä hän piti asetelmamaalauksista, niin kuulemma paras hänestä oli se, missä oli viinirypäleitä.

Modigliani-näyttely Ateneumissa on myös aivan pakko nähdä. Kiehtoisi myös kovasti käydä Turun Taidemuseon Helen Schjerfbeck-näyttelyssä. Ehkä hankin Museokortin tänä vuonna!

tulips-fading-away-blogi-2

3. Paras käsivoide

En voi sietää kuivia käsiä! Jo monena talvena olen vannonut Body Shopin hamppukäsivoiteen nimeen. Kokeilemistani käsivoiteista tehokkain ja kosteuttavin, olematta kuitenkaan liian rasvaisen tuntuinen tai tahmea. Myös tuoksu on miellyttävä. Tätä löytää usein Hullareilta tarjouksesta, ja ostankin sitä aina useamman kappaleen varastoon.

4. Lana Del Rey Suomeen

Minulla on lähes fiksaatio Lana Del Reyn melankolisen vangitsevaan musiikkiin. Olinkin tosi innoissani, kun kuulin juuri, että laulajatar tulee kesällä Suomeen. Hän esiintyy 2017 Flow-festareilla, joten taitaa olla Flow-päivä elokuussa edessä pitkästä aikaa.

5. Lämmittävät asiat

Olen tosi kova palelemaan, enkä tiedä montaa ikävämpää asiaa talvessa. Siksi pakkasilla ainoat oikeat kengät ovat Uggit ja takkina on untsikka. Pistäydyin juuri lempiputiikissa Théhuoneella ostamassa paria ihastuttavaa teetä, joita tykkään juoda iltaisin. Mukaan tarttui ihastuttavan makeaa granaatinomenalla ja bambunlehdillä maustettua valkoista teetä.

Teen kanssa nautin viimeiset joulukonvehdit viikonloppuna sievältä wanna-be Royal Copenhagen -lautaselta. Sen löysin sattumalta Kierrätyskeskuksesta. Muki oli sentään ihan aito!

vikat-konvehdit-blogi-1

6. Ale-löydöt

Parhaat ale-ostokset tein vaatteiden suhteen Cosilta. Sieltä löytyi ohut metsänvihreä merinovillaneule kauniilla rypytetyllä kauluksella ja hihansuilla, sekä villakangastakki. Myös viime postauksessa vilahtaneet tyynynpäälliset olivat onnistunut täsmäostos.

7. Innostus karsimiseen ja minimalismiin 

Tammikuussa tekee mieli hankkiutua ylimääräisestä eroon kotona. Aloittaisinko vihdoin KonMari-projektin? Jos innostun, voisin alkaa raportoimaan myös teille edistystä – jo ihan oman motivaation ylläpidon takia.

Myös A Merry Mishap -blogi ja minimalismi kuuukauden teema inspiroivat juuri nyt. Minimalistisempi elämä myös kiinnostaa jo ihan filosofisella tasollakin. Sivusto the Minimalists tarjoaa kiinnostavaa ajateltavaa aiheesta.

8. Säästäminen

Tammikuun sopivana teemana myös rahan säästäminen kiinnostaisi. Vaikka olenkin sisustuslehtien suuri kannattaja myös vuonna 2017, ajattelin hieman karsia tämän kategorian kuluja, sillä lehtiä tuppaa helposti kertymään vähän liikaakin.

Lehtiä on kuitenkaan malta olla selaamatta, joten aion lukea niitä padilta ja käydä toisinaan lähikirjaston lukusalissa selailemassa. Ostaa voin lopulta vain ne lehdet, joiden jutut haluan säilyttää paperiversioina. Muutamat suosikkilehdet toki tilaan, tai ostan joka kuukausi!

uusi-vuosi-2017-blogi-4

9. Leikkotulppaanien aika

Hyvän käsityksen kustakin vuodenajasta saa katsomalla, mitä leikkokukkia maljakosta löytyy. Uuden vuoden jälkeen on pakko saada tulppaaneja, ensimmäiset hankin jo heti vuodenvaihteessa. Niin freessejä kuin tulppaanit ovatkin tuoreina, pidän niistä enemmän niiden alkaessa boheemisti kurottelemaan kaikkiin suuntiin – usein enemmän kuin alkuvaiheen pönötyksestä. Nuo kuvan rimpsureunaiset pinkit tulppaanit olivat erityisen pirteitä.

10. Keramiikkakurssi

Tämä tapahtuu vasta kuun lopussa, mutta pääsen osallistumaan pienen sisustusryhmän keramiikkakurssille. Kurssin vetäjinä ovat kauniista rosoisista astioista tunnetun Raaka Rå -merkin takana oleva Leena Kouhia, ja muotoilija Marianne Huotari Studio Smoosta. Huikean ihana tilaisuuus, sillä keramiikka ja käsillä tekeminen kiehtovat. En malttaisi odottaa!

Mitä mukavaa teidän tammikuuhun kuuluu?

Random things that inspire me in Janury include vising art exhibitions, good sales finds, minimalism and getting rid of clutter, and tulips.