Lempi…

Rakastan meidän taloa…
Se on vanha ja kaipaisi suuriakin remontteja.
Joku ei varmaan pystyisi asumaan tällaisessa…
Hieman vino ja kattokin vuotaa.
Mietin tässä, että mitkä ovat ne paikat tai kohdat, joista eniten pidän talossamme…

Kuisti, vaikka se on vielä ruma ja epäkäytännöllinen, niin näen sen jo vaaleanpunaisena ja siistinä, kunhan vaan ehtisin sen laittaa… Siinä on ihanat alkuperäiset ikkunat ja se antaa talollemme sen peroonallisuuden.

Halli ja sen maalaus. Tyttäreni maalasi talomme ja perheemme, kun poikasta ei vielä ollut. Tuota en ota ikinä tuosta pois.

Portaat, ihanan leveät ja ihanat puiset portaat, joissa näkyy talon historian monta maalikerrosta. Ne paljastuivat, kun olimme repineet muovimaton liimoineen pois.
Portaita pitkin tömistelevät jalat herättävät minut joka aamu.

Keittiön ikkunat ja lamput. Keittiössä istun melkein aina ja siis tietysti kokkaankin.Lempipaikkani siis. Nuo verhot löytyivät Isoäitini kätköistä ja lamput Riihimäen vanhaintavarain liikkeestä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tytön maalaus onkin hieno!
  Portaatkin on ihanat.

  Tunnistin tuosta paljon meidänkin taloa, tai ajatuksiani tästä. Mutta rehellisyyden nimissä; vaikka rakastankin tätä taloa, en tätä seutua missä asun. Ja se just onkin vaikea yhtälö.

 2. 2

  sanoo

  Liivia: no sepä on … me taas ollaan vilpittömän ihmeissämme tämän seudun ihanuudesta…
  Jos jotain sais vaihtaa, niin tuon meidän edestä menevän tien. Siihen laittaisin läpiajokielto merkin.

 3. 3

  sanoo

  Meillä on portaissa vielä muovimatot, pitäisi ottaa pois. Alla on harmaaksi maalattua puuta. Olen kiintynyt tähän taloon, koska se on pappani rakentama (50-luvun rintamamiestalo), mutta tämä on liian pieni meidän perheelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *