Kädet

Käsiä särkee joskus. Ne eivät taida olla koskaan paikoillaan, paitsi yöllä ja tuskin silloinkaan.
Hierojalla tänään mietin, mitä kaikkea käteni tekevätkään päivän aikana ja mitä kaikkea ne ovat tunteneet elämäni aikana…
Koskaan pysähtymättä, aina suurella tunteella.

Ne ovat tunteneet:
Äidin sileän posken. Isän piikkiparran. Kuuman asfaltin, joka tekee kipeää kun kompastuu.
Pörröisen koiran.
Koulukirjan kuivat sivut ja poikaystävän käden.
Hikisten tanssi trikoiden nihkeyden ja ystävän kyyneleet.
Vieraan ihmisen pehmeät silmäluomet ja kynsilleni kuivuneen hiuslakan.

Vihkisormuksen painon.
Oman lapsen märän, tuoksuvan ihon ja hänen hengityksensä alastomalla rinnallani.
Voi, sitä kosketusta -ensimmäistä kosketusta ei unohda koskaan.

Sitten pestään, rasvataan, pyykätään, kokataan, vilkutetaan, paijataan ja kutitetaan.
Kätellään.
Rapsutetaan, harjataan, hyväillään.
Suojataan ja kannetaan, kannetaan, kannetaan.
Suututaan, huidotaan, vihjaillaan.
Näytetään.
Leikataan, liimataan, nypitään, tunnustellaan …

Äh, kyllä te tiedätte.
Mutta aina ei tule ajatelleeksi.
Käsiparat ja -onnelliset.
Välttämättömät..

Mutta yhtään hierojaa en ole vielä kokenut, joka keskittyisi hieromaan käsiä.
Vaikka kuinka aluksi esitän toivomuksia, kädet käsitellään aina viimeiseksi ja aika tuntuu loppuvan ennenkuin päästään sormiinkaan asti, vaikka olisin varannut puolentoista tunnin ajan.

Mitä aliarviointia!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun vasemman käden kahdessa pienimmässä sormessa ei ole ollut tuntoa ainakaan kuukauteen, ovat niinkun ikipuutuneet. Kävin lääkärilläkin, mutta ei se osannut mitään sanoa.
  Kädet on kyllä tärkeät!

 2. 2

  sanoo

  Jos joutuisi kädettömäksi, olisi kyllä pahassa pulassa! Naapurin rouvalla on ongelmia ranteissa ja kyllä hänelläkin on elämänlaatu laskenut, kun on joutunut jättämään rakkaat harrastukset pois…

  Luin muuten sen Kotivinkin, jossa oli juttu teistä ja kodistanne. Aivan ihana koti! Ihania värejä ja ihanaa tunnelmaa!

  Mukavaa kesää!

 3. 3

  sanoo

  Aivan ihana kirjoitus käsistä. En tiedä, olenko käynyt blogissasi ennen, mutta kirjoitit käsistä kauniisti. Ne tekevät tosiaan paljon. Minulla on vanhan ihmisen kädet, ne ovat tainneet tehdä niin paljon,.

 4. 4

  sanoo

  Puhut asiaa ja kauniin sanoin. Kädet ovat koko ajan täydessä työssä, hellimistä tarvitsisivat nekin. Koko kehon hieronta olisi tarpeen, olen kauttaaltaan jumissa ja mulla on toisen jalan muutama varvas kipeä, säröileväinen, mutta lääkäri ei selitystä keksinyt. Että varvashierontakin olisi paikallaan.

 5. 5

  sanoo

  Kädet ovat tärkeät!Mun molemmat on kerran leikattu vuonna 2004 -canalis carpe sanoi käsikirurgi.Nyt olen ollut oikean käden "kädetön" toukokuun työtapaturman jälkeen ja kohtasin:)kaikkien mutkien jälkeen ihanan fysioterapeutin Ruoholahden Diacorissa .Hän hoitaa kättäni ja minua.ja se on ihanaa kun alkaa saada käden "takaisin".Oli kamalinta kesän alussa kun en meinannut uskaltaa pidellä ensimmäistä lapsenlastani kunnolla sylissäni ,heikon kaäden takia.Olen ajatellut että voin pärjatä ilman kaikkea rahalla saatavaa tässä maailmassa mutta ei ilman käsiä ja tuntemista.Kuvasi ovat todella kauniit.

 6. 6

  sanoo

  Liivia: siis sehän on aivan selvä niskahermojumi. Mene Osteopaatille! Se on aivan paras hoitomuoto ja auttaa usein heti, mutta vaatii usean käyntikerran.
  Nonna: Juu pulassa oltais! Kiitos Kotivinkkimielipiteestä… äitinikin sanoi, että: Jaa … niin tuollaiselta se näyttää kun on siistiä…
  Kirjailijatar:
  Kiva kun kävit nyt.Itse olen käynyt kurkistelemassa sinun juttujasi toisinaan. Minunkin käteni näyttävät välillä tosi vanhoilta, kun oikein paha atooppinen kausi iskee…
  Satu: JUUU varvas ja sormihieronta tilattu tänne!!! Tosin, mieheni kyllä hieroo hirmu hyvin jalkoja…
  Maria: ai kauhistus. Ja kun sinullakin kädet töissä niin tärkeät ja tuo lapsenlapsen pitäminen …Juuri tuota tarkoitin, miten tärkeää!

 7. 8

  sanoo

  Kaunis ylistys!

  Minun kaunein osani ovat kädet, niistä pidän. Ja ne ovat tärkeät ja myös minusta aliarvioidut – ei vain hierojien taholta vaan myös kauneusasioissa. Harmi ettei asuinmaissani harrasteta hennakoristeita.

  Kyllä minun elämäni suola on nimenomaan käsillä tekeminen!

 8. 9

  sanoo

  Kirjoititpa kauniisti käsistäsi. Taidat arvostaa niitä kovasti, tuntui ihan omilta ajatuksilta. Joskus välillä hetkeksi jää miettimään, miten uusiksi koko elämä menisi jos menettäisi kädet, parhaat ystävänsä ja pään touhujen toteuttajat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *