Arkisempi ”coq au vin” – broileria punaviinissä

 

IMG_4957

IMG_4927

Tein tilauksesta sukulaisille burgundinpadan. Ai, että se on hyvää!  Ja ai, että uudessa keittiössä on kivaa kokata! Koska emme itse voineet ruokaa tietenkään syödä, jäivät tuoksut pyörimään takaraivoon ja päätinkin viikonloppuna tehdä sitä uudestaan.

Tänään en kuitenkaan jaksanut käydä kaupassa ostamassa lihaa, mutta jääkaapista löytyi broilerin fileitä… Päätin siis tehdä version coq au vinistä. Broilerin fileistä ei tietenkään tule saman makuista, kuin kokonaisesta kukosta tai luomukanasta, mutta aika lähelle kuitenkin pääsin, käyttämällä samoja tekniikoita ja mausteita kuin alkuperäisessä reseptissä. Kirjassani ei ole coq au vin -reseptiä, joten nappasin suuntaa antavat ohjeet Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta. Coq au vinissä ja burgundinpadassa on hyvin samanlaiset ainekset. Sekoitin tähän reseptiin siis sulavasti molempien klassikkoruokien menetelmiä.

Broileria punaviinissä

4-5:lle

2 dl lihalientä

n. 600 g broilerin rintafileitä

n. 80 g pekonia

7 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl silputtua timjamia

1 rkl silputtua persiljaa

200 g ruskeita herkkusieniä

oliiviöljyä

n. 1 tl suolaa

valkopippuria

reilu ruokalusikallinen voita

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl punaviiniä

2 laakerinlehteä

Valmista lihaliemi ja pilko rintafileet kolmeen osaan. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsellä ja kuori. Silppua yrtit. Huuhtaise, kuivaa ja leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan.

Kuumenna padassa tilkka oliiviöljyä ja paista pekonit rapeiksi. Nosta pekonit sivuun odottamaan ja ruskista kanafileen palat samassa rasvassa. Nosta kanafileet pois, lisää tilkka öljyä ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Ota sipulit ja herkkusienet padasta sivuun odottamaan.

Lisää pataan voi, annan sen sulaa ja kaada pataan broilerit ja pekonit. Mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa joukkoon vehnäjauhot tasaisesti ja sekoita niin, että jauhot levittyvät jokaiseen palaan ja ruskistuvat. Laita liesi kovimmalle lämmölle. Kaada joukkoon punaviini. Sen pitäisi sihahtaa ja kiehahtaa lähes saman tien. Lisää lihaliemi, yrtit, laakerinlehdet ja sipulit ja sienet. Anna padan muhia vähintään 20 minuuttia hiljaisella lämmöllä, välillä sekoittaen. Tarjoa riisin tai maalaisleivän ja salaatin kanssa.

Tämä ruoka maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä, joten sen voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä iltana.

IMG_4969

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *