Blogit
Perinneruokaa prkl

Punajuuri-kierrepullat

Tämän pullataikinan neste korvataan kokonaan punajuurimehulla, jolloin taikinasta tulee hauskan väristä. Punajuuri sopii leivontaan mainiosti ja tuo pullataikinaan yllättävän makuvivahteen.

Halusin punaista pullaa, joten punajuuurimehu on juuri sopiva valinta pullataikinaan. Kokeilin valmistaa näitä jo aikasemminkin, mutta silloin kierrepullista tuli aika karmean värisiä – suklaatäyte ei siis sovi kovinkaan hyvin tähän väriyhdistelmään, vaikka suklaa ja punajuuri ovatkin loistava makupari. Toisella kerralla kokeilin tavallista voi-sokeritäytettä, joka näyttää hieman paremmalta ja sopii myös paremmin tässä tapauksessa punajuuren kanssa. Tässä alkaa miettiä jo muita pullakokeiluja ja seuraavaksi on ihan pakko kokeilla miten porkkanamehu toimii pullataikinassa – eli varmaankin porkkanakakkupullat olisi tulossa.

Täytteen määrä on tässä reseptissä melko runsas, jos et pidä hirveän makeasta voit jopa puolittaa täytteen määrän. Minun mielestä pullassa pitää olla paljon täytettä, juuri niin paljon, että yksi pulla riittää viemään pullanhimon. Hyvänä esimerkkinä tästä on kurpitsa-kierrepullat, jotka ovat yksi suosikeistani ja ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoiset!

Näillä punajuuri-kierrepullilla haluan toivottaa kaikille hauskaa ystävänpäivää!

Punajuuri-kierrepullat

Ainekset
( 24 Annosta )

2,5 dl
punajuurimehua
1 dl
sokeria
25 g
hiivaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
8-9 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Täyte
150 g
voita
5 dl
tomusokeria
Lisäksi
1 kpl
kananmuna voiteluun
50 g
raesokeria
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, hiiva,  muna, kardemumma ja suola.

Lisää vähän yli puolet jauhoista ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput jauhoista ja huoneen lämpöinen voi. Vaivaa kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina leivinalustalle ja kaulitse siitä noin 40 x 50 cm kokoinen levy. Valmista täyte sulattamalla voi ja lisäämällä siihen tomusokeri. Levitä täyte kauttaaltaan pullan päälle ja rullaa pötköksi.

Leikkaa 24 osaan ja laita paperivuokiin. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria juuri ennen uuniin laittamista. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ripottele päälle halutessasi tomusokeria.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *