Kaurainen omenapiirakka

Tämä gluteeniton omenapiirakka sisältää paljon kauraa ja omenaa. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa!

Unohda vehnäjauhot ja kokeile valmistaa omenapiirakan pohja hieman karkeista kaurajauhoista. Pohjaan lisätään myös kaurahiutaleita, jotka lisäävät rakennetta entisestään. Omenaa tähän piirakkaan lisätään reilusti, eli noin kilon verran – mitä enemmän omenaa, sitä mehukkaampi on lopputulos. Hieman kirpeä lajike toimii tässä parhaiten.

Päälle lisätään vielä herkullinen kauramuru, joka on maustettu kardemummalla ja kanelilla. Kauramuru pitää omenaviipaleiden pinnan mehukkaana koko paiston ajan, eikä piirakka pääse kuivumaan. Parasta omenapiirakka on vielä hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

omenasatoBlogista löytyy hurjasti myös muita herkullisia omenareseptejä. Omena tuntuu siis taipuvan moneen ja tässä listattuna omat suosikkini!

omenapiirakka

Kaura-omenapiirakka

Ainekset (10 annosta)

1 kg
omenia (kotimaisia)
Pohja
150 g
voita
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
4 dl
kaurajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kauramuru
50 g
voita
0,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1,5 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
kaurajauhoja
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sekoita keskenään pehmeä voi, kananmunat, sokeri, kaurahiutaleet, kaurajauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina noin 25 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle.

Poista omenista kara ja viipaloi omenat lohkoiksi. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle riveihin.

Valmista kauramuru sekoittamalla keskenään pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, kaurahiutaleet ja kaurajauho. Murustele seos omenoiden päälle.

Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *