Blogit
Perinneruokaa prkl

Äidin omenapiirakka

Olen omena, olen omena, olen pyöreä omena… Tuo renkutus nyt soi päässä ja syynä tähän varmasti ovat nuo omenat keittiön pöydällä. Niistä olisi tarkoitus tehdä kokin äidin usein tekemää omenapiirakkaa. Ja omenapiirakkahan kelpaa aina. Tämä on vielä kaiken lisäksi hyvin simppeli ja nopea omenapiirakka.

Pohjaa varten sekoitetaan ensin kaksi kananmunaa, kolme desiä sokeria, puolitoista desiä omenamehua (ohje alunperin sanoo maitoa tai kermaa, mutta omenamehu toimii tässä kivasti ja tuo lisää omenan makua) ja 150 grammaa sulaa voita. Nuo siis sekoitetaan yhteen. Sitten laitetaan yhteen 4,5 desiä vehnäjauhoja, teelusikallinen vaniljasokeria ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Tuo kuivien aineiden seos lisätään nesteiden seokseen.

Omenapiirakan pohjan annetaan olla sen aikaa ihan rauhassa, kun leikataan omenoista viipaleita pintaa varten. Tähän ei oikein voi määrää sanoa, sillä viipaleita tarvitaan vaan niin paljon, että sillä saa pintaan hienon kuvioinnin. Viipaleet kun on siis leikattu, levitetään taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Siihen päälle sitten ohuet omenasiivut niin kuin itse ne haluaa asetella.

Uuni esilämmitetään 200:aan asteeseen. Piirakan pintaan ripotellaan vielä kanelia ja sokeria ja sitä paistetaan uunissa tuollainen 20 minuuttia. Pohjan paksuudesta vähän riippuu tietysti tuo paistoaika ja tämä piirakka viihtyi uunissa 23 minuuttia.

Äidin omenapiirakka

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1,5 dl
omenamehua
4,5 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
500 g
omenaa (suomalainen) (viipaloituna)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.

Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (4)

  1. Vierailija

    Tosi helpolta ja hyvältä näyttää

  2. chefjones

    Koviä Jätkiä Prkl! Ensin ne tekee tilllilihaa viimesen päälle ja sit ne osaa vielä leipoakin! Teidänlaisia maailma kaipaa lisää!

  3. sari kalliomäki

    Ihana tuo ylimmäinen piirakkakuva, tulee sellainen kuola valuu näppikselle olotila.

  4. Perinneruokaa Prkl

    Kiitos kiitos. Tätä kyllä kannattaa kokeilla itse kunkin. Sen verran helppo ja hyvä piirakka se on. Eikä tarvitse edes mitään tekosyytä sen tekoon. Omenapiirakkaa on aina hyvä olla varalla. -Antti

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *