Helppo siskonmakkarapasta

Monikäyttöisestä siskonmakkarasta on paljon muuhunkin kuin keittoon. Valmista siitä maukas pastakastike, joka syntyy käden käänteessä.

Yksi monista lempiraaka-aineistani on siskonmakkara ja siitä valmistettu siskonmakkara-hapankaalikeitto. Monet mieltävät siskonmakkaran vain keiton raaka-aineeksi, mutta se sopii oikeastaan mihin ruokaan tahansa. Siskonmakkara on voimakassuolaista ja siksi se yleensä riittää maustamaan koko ruoan, ja niin se toimii myös tässä siskonmakkarapastassa.

Raaka-aineluettelo on taas jotenkin todella lyhyt, sillä koko kastike syntyy käytännössä vain siskonmakkaroista, tomaattimurskasta, valko- ja keltasipulista. Edellä mainitut ainekset lisättyäni maistoin kastiketta ensimmäisen kerran ja mielestäni se ei kaivannut sekaan mitään muuta, kuin ripauksen mustapippuria. Siskonmakkaroita paistettaessa niistä irronneet mehut maustavat kastikkeen sopivan makuiseksi. Helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa.

Kastikkeen seuraksi keitellään pastaa ja annos koristellaan tuoreella persiljalla. Päälle voi halutessaan vielä lisätä vähän parmesanlastuja. Herkullista! 

Lisää siskonmakkarareseptejä:

Siskonmakkarapasta

Ainekset (4 annosta)

300 g
siskonmakkaraa
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
400 g
tomaattimurskaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 rku
lehtipersiljaa
50 g
parmesanjuustoa
300 g
pastaa
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Puristele siskonmakkaroista pieni palleroita kuumalle pannulle ja paista niitä kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja paistamista kunnes sipulit ovat kypsiä.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja mustapippuri. Anna hautua muutama minuutti.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita kastike halutessasi pastan joukkoon tai tarjoile erikseen.

Lisää kastikkeen päälle lopuksi tuoretta persiljaa ja parmesanlastuja.

 

 

ruoka pasta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *