Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Hapankaali-siskonmakkarapizza

Pizzojen parhaimmistoa! Yllättävä ja herkullinen pizza syntyy hapankaalista, siskonmakkarasta ja kuivatuista karpaloista – ihan parasta!

Mitä erikoisemmat pizzakokeilut ei mene aina ihan nappiin, mutta sitten taas välillä syntyy jotain todella hyvää, kuten tämä hapankaali-siskonmakkarapizza. Pizzapohjan pyrin tekemään aina edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään, jolloin lopputuloksesta tulee erittäin hyvä. Jauhoina käytän yleensä 00-jauhoja, jotka on jauhettu mahdollisimman hienoksi.

Pizzapohja kannattaa kaulia mahdollisimman ohueksi, jotta siitä näkyy melkein läpi. Se voi vaatia vähän harjoittelua, mutta onnistuu huolella valmistetusta taikinasta. Pohjan asettelen uunipellille ilman leivinparia ja paisto tapahtuu niin kuumassa uunissa kuin mahdollista.

Pohjan päälle leivitin ensin ranskankermaa, joka sopii täydellisesti hapankaalin ja siskonmakkan kanssa. Hapankaali puristetaan mahdollisimman kuivaksi, jotta lopputulos ei ole vetinen. Raaka siskonmakkara puristellaan palluroiksi hapankaalin päälle. Se ehtii hyvin kypsyä ja saada pintaansa kauniin värin 10 minuutissa. Kuivatut karpalot kannattaa lisätä vasta valmiin pizzan päälle heti uunista tultuaan, jolloin ne ehtivät hieman pehmentyä (eivätkä kuivu). Pizzan viimeistelee hienonnettu ruohosipuli. Voiko olla parempaa?

Kolme kovaa pizzareseptiä!

Hapankaali-siskonmakkarapizza

Ainekset
( 2 Annosta )

Pohja
1 dl
vettä
12,5 g
hiivaa
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2,5 dl
00-vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Täytteet
3 rkl
ranskankermaa
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
hapankaalia
200 g
siskonmakkaraa
1 rkl
kuivattuja karpaloita
1/2 rku
ruohosipulia
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.

Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.

Kaulitse taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi pohjaksi ja nosta taikina pellille ilman leivinpaperia.

Levitä päälle ranskankerma ja mustapippuri. Purista hapankaali kuivaksi ja ripottele se pizzan päälle. Puristele siskonmakkaroista pieniä palluroita pizzan päälle. Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele valmiin pizzan päälle kuivattuja karpaloita ja hienonnettua ruohosipulia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *