Blogit
Perinneruokaa prkl

Syksyn paras pizza – suppilovahvero-poropizza

Syksyn parhaassa pizzassa maistuu suppilovahverot, poro ja kotimaiset omenat. Pohjalla runsaasti ranskankermaa ja emmentaljuustoa. Tästä ei pizza parane!

Moneskohan kerta mahtaa jo olla, kun valmistan tätä pizzaa syksyn aikana. Aiemmin täytteinä on ollut kylläkin kantarellit ja omenan tilalla olen käyttänyt päärynää. Kantarellien saatavuus alkaa jo hieman heikentymään, joten paras siirtyä sesongin seuraavaan sieneen – suppilovahveroon. Mielestäni suppilovahverot sopivat tähän jopa kantarellejä paremmin, ne toimivat savuporon kanssa loistavasti yhteen.

Pizzan pohjalla tomaattikastikkeen sijaan toimii lempeä ranskankerma ja juustoksi sopii parhaiten voimakas emmental. Tätä pizzaa pitäisi jokaisen maistaa, jopa sieniä karttavat ovat ihastuneet tähän.

Suppilovahvero-poropizza

Ainekset

taikina
2 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
4-5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
oliiviiöljyä
täytteet
1 l
suppilovahveroita
1 kpl
sipuli
1/4 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
150 g
ranskankermaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
150 g
emmentalraastetta
1 kpl
omena, kotimainen, kuorittu (pieni)
100 g
kylmäsavuporoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista taikina lisäämällä kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Vaivaa hetki ja alusta taikina oliiviöljyllä. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

Paista suppilovahveroita paistinpannulla kunnes niistä on haitunut kaikki neste. Lisää oliiviöljy ja viipaloitu sipuli. Kuullota hetki kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla. 

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta ranskankerma suolalla ja mustapippurilla. Levitä pohjan päälle.

Lisää pohjan päälle puolet juustoraasteesta. Lisää hienonnettu kylmäsavuporo ja viipaloitu omena. Lisää paistetut suppilovahverot ja lopuksi jäljelle jäänyt juustoraaste. 

Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen.

 

Kommentit (2)

  1. Donja

    Loistava pizza!
    (Taikinan aineksista puuttuu sokeri, joka mainitaan teko-ohjeessa.)

    • perinneruokaa prkl

      Kiva kuulla, että maistui! 🙂 Tätä on tullut tehtyä muutamaan otteeseen syksyn aikana. Hyvä kun huomasit tuon puutteen ohjeessa. Lisään reseptiin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *