Metsän makujen jäljillä

Kaupallinen yhteistyö: Olvi

Jos havumetsän maun saisi tiivistettyä pulloon niin olen melko varma, että OLVI Iisalmi Puolukka GIN -lonkero on hyvin lähellä totuutta. Suomalaiset puolukat, laadukas käsintislattu gini ja raikas lähdevesi muodostavat kokonaisuuden, joka on laadukas ja vahvasti suomalaisuuteen nojaava.

GIN tuo monelle mieleen perinteisen greipin makuisen juoman, jota Suomessa on nautittu jo kymmenien vuosien ajan. Tuo ajatus kannattaa pyyhkiä pois mielestä, kun puhutaan uudesta OLVI Iisalmi Puolukka GIN -lonkerosta. Pääsin testaamaan uutuutta hieman jo etukäteen ja täytyy sanoa, että se on uudenlainen juomakokemus, jollaista olen vähän jo odottanutkin kauppojen hyllyihin. Uuden alkoholilain myötä tislatut juomat ovat päätyneet kauppojen hyllyihin, joka lisää mielestäni juomavalikoiman kiinnostavuutta.

OLVI:n lonkerossa yhdistyy suomussalmelaisen Kiantaman suomalaisista, käsinpoimituista puolukoista valmistettu 100 % puolukkamehu, kansainvälisesti palkitun  The Helsinki Distilling Companyn käsityönä, pienissä erissä valmistettu gini sekä raikas iisalmelainen pohjavesi. Mielestäni kokonaisuus on raikkaan katajamainen, voimakkaan puolukkainen sekä sopivan kuiva. Jo itsessään juoman tuoksu on mielettömän aromikas ja metsäinen. Maussa erottuu rehellisesti laadukas artesaani-gin, josta voi erottaa havumetsän makuja sekä tyylikästä mausteisuutta. Juoma on kokonaisuutena tyylikäs mutta rento. Mielestäni juoma sopisi loistavasti kohta häämöttäviin keväisiin piknikhetkiin, saunailtoihin ja kaikenlaisiin illanistujaisiin.

Minulle oli tulossa käymään ystäviä ja halusin valmistaa heille juoman kanssa yhteen sopivaa ruokaa. Päädyin tekemään Hillosipuli-lohipizzaa. Olen viime viikkojen aikana hurahtanut uudelleen hillosipuleihin ja suosittelen antamaan niille uuden mahdollisuuden, jos ne eivät ole kuuluneet suosikkeihinne. Lohi ja hillosipuli sopivat loistavasti yhteen ja niistä syntyy raikas ja maukas pizza. Maut tukevat hienosti OLVI Iisalmi Puolukka GIN lonkeron mausteista raikkautta. Kannattaa kokeilla!

OLVI Iisalmi Puolukka GIN lonkero 5,0 % on myynnissä vähittäiskaupoissa ja ravintoloissa 0,5 l tölkissä.

Hillosipuli-lohipizza

Ainekset (2 annosta)

Pohja
2 dl
vettä
12,5 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
Täytteet
200 g
hillosipuleita
1 rkl
voita
150 g
ranskankermaa
0,5 tl
mustapippuria
150 g
kylmäsavulohta
50 g
parmesanjuustoa
2 rkl
kapriksia
tilliä
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista pohja sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, koko ajan vaivaten. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Paista hillosipulit voissa ja anna jäähtyä.

Tee taikinasta kaksi pyöreää pohjaa tai yksi uunipellin koko uunipellin peittävä pohja.

Sekoita mustapippuri ranskankermaan ja levitä se pizzan pohjalle. Levitä pohjalle paistetut hillosipulit ja revityt kylmäsavulohiviipaleet.

Lisää päälle parmesanjuustolastuja ja kapriksia

Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele pizza tuoreella tillillä.

Kommentit (0)