Vihreä perunasalaatti

Kesällä jää usein aterioilta yli uusia perunoita ja yritän ne aina hyödyntää seuraavan päivän ruoassa. Aina välillä uusia perunoita tosin kannattaa myös tarkoituksella keittää liikaa. Tämä vihreä perunasalaatti oli nimittäin niin hyvää, että perunoita on tullut keitettyä tahallaan liikaa. Vihreään salaatinkastikkeeseen tulee reilusti tuoretta tilliä, joka sopii äärimmäisen hyvin maustamaan uusia perunoita. Lisäsin salaattiin myös kapriksia, jotka ovat meillä koko perheen suosiossa ja kaapista löytyy aina vähintään yksi purkki.

Vihreää perunasalaattia tarjosin sellaisenaan lounaaksi, joten ruokaisuutta salaattiin toivat kananmunan lohkot, ilmakuivattu kinkku ja parmesaan lastut. Vihreä perunasalaatti ei kovinkaan kauan lautasella vanhentunut, joten voin suositella lämpimästi kokeilemaan reseptiä. Perunat voi hyvin laittaa marinoitumaan salaatinkastikkeeseen jo edellisenä päivänä.

Blogista löytyykin reseptit kahteen muuhun hävikkiruokaan, joihin on käytetty uusia perunoita: uudet perunat grillinyytissä ja paahdetut parmesanperunat.

Muita herkullisia reseptejä uusista perunoista löydät linkistä.

Vihreä perunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

8 kpl
uusia keitettyjä perunoita
4 kpl
keitettyä kananmunaa
100 g
ilmakuivattua kinkkua
1 dl
parmesaania lastuiksi leikattuna
½ dl
kapriksia
1 kpl
uusi punasipuli
1 kpl
kerä friseesalaattia
Vihreä salaatinkastike
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl
dijon sinappia
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista vihreä salaatinkastike mittaamalla kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon.

Surauta kastike sauvasekoitimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Viipaloi keitetyt perunat ja punasipuli. Sekoita kastikkeen joukkoon ja anna maustua vähintään 30 min.

Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa lohkoiksi.

Asettele tarjoiluvadille friseesalaatti, perunat, sipuli ja kananmunan lohkot.

Lisää salaatin pinnalle kaprikset, ilmakuivattu kinkku ja parmesan lastut.

Tarjoile esimerkiksi rapean maalaisleivän kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *