Kanttarelli-kesäkurpitsarullat
Kasvimaan neljä kesäkurpitsaa tuottavat tällä hetkellä satoa siihen tahtiin, että kesäkurpitsaa tulee käytettyä miltei jokaisessa ruoassa. Kanttarelleja on myös löytynyt kiitettävästi, joten päätin kehitellä näistä aineksista reseptin.
Kesäkurpitsarullien valmistusta on pitänyt kokeilla jo pitkään ja nyt sain viimein aikaiseksi. Täytteen kesäkurpitsarulliin tein kanttarelleista. Kesäkurpitsarullat maistuivat koko perheelle (ikean)lihapullien lisukkeena.
Viime vuonna blogiin asti päätyi kaksi herkullista kesäkurpitsareseptiä:
Blogin kaikki kesäkurpitsareseptit löydät linkistä: https://blogit.meillakotona.fi/keittiossakotonajapuutarhassa/tag/kesakurpitsa/
Kanttarelli-kesäkurpitsarullat
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- pieni vihreä kesäkurpitsa (noin 250g)
- 1 kpl
- pieni keltainen kesäkurpitsa (noin 250g)
- Kanttarellitäyte
- 7 dl
- tuoreita kanttarelleja
- 2 kpl
- kesäsipulia
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 rkl
- oliiviöljyä paistamiseen
- 1 rkl
- tuoreita timjaminlehtiä (tai 1 tl kuivattua timjamia)
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1½ dl
- raastettua parmesaania
- 2 rkl
- ranskankermaa
Tee näin:
Vuole kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi.
Laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda uunissa 200 asteessa 10 min.
Anna kesäkurpitsaviipaleiden jäähtyä kanttarellitäytteen valmistuksen ajan.
Kuutioi kanttarellit ja sipulit.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää kanttarellit sekä sipulit.
Paista kunnes kanttarellistä irronnut neste on haihtunut.
Mausta kanttarellitäyte timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Nosta pannut liedeltä ja lisää täytteeseen ranskankerma ja raastettu parmesaan.
Levitä pieni määrä täytettä jokaiselle kesäkurpitsaviipaleelle.
Kääri kesäkurpitsaviipaleet rullalle.
Nosta kesäkurpitsarullat uunivuokaan vieri viereen.
Paista kanttarelli-kesäkurpitsarullia uunissa 200 asteessa noin 30min.
Kävisköhän herkkusienet, jos kanttiksia ei löydy enään?
Herkkusieniä voi hyvin myös kokeilla täytteessä.