Hölskytetty varhaiskaalisalaatti

Salaatti, jota lapset pyytävät minua nykyään valmistamaan miltei jokaiselle aterialle on hölskytetty varhaiskaalisalaatti. Jos salaattikulhon pohjalle jää rippeitä keskimmäinen lapsista kyllä tyhjentää kulhon. Höskytettyä varhaiskaalisalaattia tein ensimmäisen kerran silloin, kun varhaiskaalit ilmestyivät kauppoihin. Nyt huomasin, että varhaiskaalia ei enää kaupasta löydy vaan on tyytyminen kesäkaaliin. Hölskytetty varhaiskaalisalaatti onnistuu vallan mainiosti myös kesäkaalista. Talvella taidamme kokeilla perheen suosikkisalaatin valmistamista myös keräkaalista.

Kaalia on perheessämme kulunut tänä keväänä ja kesänä vähintään kilo viikossa ja useimmiten kaalista on valmistettu tätä koko perheen suosikkikaalisalaattia. Hölskytettyä varhaiskaalisalaattia olen tarjoillut myös isolle joukolle sukulaisia ja ystäviä. Nyt vihdoin ja viimein sain otettua hölskytetystä varhaiskaalisalaatista kuvat ja naputeltua usein pyydetyn reseptin blogiin. Minä, perheeni ja puolisukua suosittelemme siis lämpimästi hölskytettyä varhaiskaalisalaattia. Hölskytetty varhaiskaalisalaatti sopii erinomaisesti tarjottavaksi grilliherkkujen kanssa.

Jos ihastuist höskytettyyn varhaiskaalisalaattiin saatat pitää myös  hölskytetystä fenkoli-kurkkusalaatista. Kannattaa kokeilla myös uusista perunoista valmistettuja herkullisia hölskypottuja.

Lisää hyväksi havaittuja varhaiskaalireseptejä löydät linkin takaa.

Hölskytetty varhaiskaalisalaatti

Ainekset (6 annosta)

650 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet.

Puolita varhaiskaali ja poista kova kanta.

Leikkaa varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Huuhtele varhaiskaali lävikössä ja valuta hyvin.

Hienonna tuore tilli.

Puolita uusi sipuli ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi, myös sipulin varret.

Lisää kaikki hölskytetyn varhaiskaalisalaatin ainekset astiaan, jossa on tiivis kansi.

Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.

Anna hölskytetyn varhaiskaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.

Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *