Hölskypotut

Ennen Juhannusta some täyttyi hölskypottujen / hyrskypottujen kuvista, joten pakkohan sitä oli myös itse kokeilla. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja reseptiä jaettiin hyrsypotut, hölskypotut, hölskyperunat ja kesäpotut nimillä. Omaan suuhuni hölskypotut nimi sopii parhaiten, joten nimesin oman versioni reseptistä niin. Ihan en saanut selville mikä on alkuperäinen resepti ja mistä se on lähtöisin.

Muutaman raaka-aineen hölskypotut valmistuivat helposti mökillä grilliruoan lisukkeeksi. Miehen kanssa ihastuimme hölskyperunoihin, mutta lapset eivät oikein innostuneet. Täytyy puolittaa annos seuraavalla kerralla ja tarjota lapsille keitetyt varhaisperunat erikseen. Reseptistä on nimittäin pakko kokeilla muutamaa versiota. Ainakin ajattelin kokeilla korvata ranskankerma smetanalla tai kermaviilillä.

 

Hölskypotut

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
3-4 kpl
uusia punasipuleja
30 g
tuoretta tilliä
120 g
ranskankermaa
50 g
voita kuutioituna
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.

Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.

Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.

Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena

 

 

Kommentit (1)
  1. Seppo Salminen
    7.7.2017, 21:54

    Terve,

    tein tänään suurinpiirtein resptin mukaan – tilliä ei ollut joten hienonsin persiljaa ja suolana köytin karkeaa merisuolaa, ja kermakin oli toisenlaista.

    Joka tapauksessa lopputulos mitä mainioin – jopa ranskalaiset pöydässä kehuivat perunoita – uskoakseni aidosti, koska perheen piirissä ei aina tarvitse kohteliaisuudesta kehua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *