Hölskytetty fenkoli-kurkkusalaatti

Lapset rakastavat hölskykurkkuja ja myös me perheen aikuiset. Talvella hölskykurkut tehdään kasvihuonekurkusta ja kesällä tietenkin avomaakurkusta. Avomaakurkun taimet kasvilavalla eivät vielä hetkeen tuota satoa, joten hölskykurkut valmitetaan vielä hetken kasvihuonekurkusta.

Pääsiäisestä jäi vihanneslaatikkoon pyörimään muutama fenkoli. Päätin kokeilla fenkolin hölskyttämistä kurkun kanssa. Lapset rakastuivat hölskytettyyn fenkoli-kurkkusalaattiin ja sitä onkin tehty useaan otteeseen keväällä. Fenkoli-kurkkusalaatti maistuu lapsista kuulemma karkilta, kuka nyt ei haluaisi karkilta maistuvaa salaattia syödä! Nyt sain tämän helpon ja herkullisen fenkoli-kurkkusalaattin reseptin kirjattua myös blogiin.

Kuvauksissa käytetyn ihanan lautasen sain työkaverilta kuvaslaineen. Ruokabloggaajan pelastus on keramiikkaa harrastava ystävä!

Hölskytetty fenkoli-kurkkusalaatti

Ainekset (4 annosta)

300 g
kurkkua
1 kpl
fenkoli
3/4 dl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Viipaloi kurkku ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Säästä fonkolin tilli.

Hienonna tilli sekä fenkolin tilli.

Lisää kaikki fenkoli-kurkkusalaatin ainekset astiaan, jossa on tiivis kansi.

Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.

Anna fenkoli-kurkkusalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min.

Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *