Vaaleat piparit – Joulukalenteri luukku 14

vaaleatpiparit

vaaleatpiparit

Vaaleat piparit ovat olleet nyt pari vuotta yksi eniten toivottuja reseptejä ja jos voitte uskoa, tämä oli ensimmäinen kerta kun edes teimme niitä! Hurjan hyviä näistä tulikin, mutta ehkä silti kallistumme enemmän itse perinteisten tummien piparien puoleen ( = tai siis taikinan…). Kuitenkin, tässä tulee resepti näihin vaniljalta ja kardemummalta maistuviin herkkuihin!

Meidän blogista ei ihan perinteiseen pipariin reseptiä löydy, mutta kurkkaa resepti lakritsipipareihin tai gluteenittomaan piparitaikinaan! Ensi vuonna lupaamme, että teemme myös perinteisen version blogiimme!

vaaleatpiparit

vaaleatpiparit

Kun teimme näitä pipareita, kysyimme teiltä instagramin puolella kummista pipareista meidän seuraajat tykkää enemmän, oli vastaus selkeästi perinteiset piparit! Suosittelemme kuitenkin viimeistään tänä jouluna ottamaan vaaleat piparit tekolistalle! Ja voihan näitä herkkuja halutessaan yhdistelläkin, niin saa kivoja kuvioita! Paistoaika on kuitenkin molemmissa sama!

Huomenna on vuorossa uusi herkullinen kahvikakkuresepti (lupasimme!), tällä kertaa vähän raikkaampi maku!

Vaaleat piparit

Ainekset (20 annosta)

½ dl
vaaleaa siirappia
1 dl
hienoa sokeria
80 g
voita (vähän vajaa 1dl)
½ dl
kermaa
3½ dl
vehnäjauhoja (lisää tarpeen mukaan)
1 tl
vaniljasokeria
1½ tl
kardemummaa
½ tl
leivinjauhetta
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja voi. Lämmitä kunnes kaikki sulaa toisiinsa.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja kääntele toisiinsa. Lisää kerma ja kuivat ainekset hetken jäähtyneeseen seokseen. Kääntele huolella sekaisin, mutta älä ylisekoita. HUOM! Jos taikina tuntuu leipoessa kovin pehmeältä ja kostealta, lisää tarvittaessa jauhojen määrää.
  3. Siirrä taikina pakastepussiin tai rasiaan. Anna tekeytyä seuraavaan päivään tai vähintään kahdeksan tunnin ajan.
  4. Ota taikina viileästä ja vaivaa hetki käsin jauhotetulla pöydällä, kaulitse sitten  muutaman millin paksuiseksi ja leikkaa haluamillasi muoteilla taikinasta pipareita.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 8-10 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Kommentit (4)
  1. Minulla sattui myös mieheni suvun puolelta jouluihini tullut vaaleat piparit resepti juuri samalle päivälle joulukalenterissani (Kaikki äitini reseptit).
    Ens vuotta kun suunnittelette ja perinteisempiä pipareita, niin vinkkaan teille mausteisista ruispipareista, ne on omia lemppareitani niin rapeudeltaan kuin maultaan!

    1. Kuulostaa herkulliselta! Meillä löytyykin blogista ruispipareiden resepti muutaman vuoden takaa, mutta nuo sinun omasi kuulostavat ehdottomasti kokeilemisen arvoisilta! 🙂

  2. Tein näitä juuri ja maku on ihan kymppi! Mutta ulkonäkö ei. Tulinkin kurkistamaan tänne että levisikö blogissakin samalla tavalla. Ja kuvia onkin pelkästä taikinasta.
    Eli jos haluat että kauniilla muotilla tehty piparkakku pitää kuosinsa, niin lisää ohjeeseen jauhoja!

    1. Heippa, meillä tosiaan piparit pitivät muotonsa uunissa, kunhan taikina oli kylmää muotoillessa! Jauhojen jälkeen onkin merkintä, että sitä voi laittaa enemmän tarvittaessa (jos taikina on liian ”kosteaa”). Lisään kuitenkin huomiosi reseptiin toiseenkin kohtaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *