Dr. Sugar
Dr. Sugar

Gluteenittomat lakritsipiparit – Joulukalenteri luukku 2

Muutama kuukausi takaperin arvuuttelimme teitä instagramin puolella siitä, minkä makuisia tämän joulun piparimme tulevat olemaan! Saimme paljon hyviä vastauksia: kurpitsaa, appelsiinia ja sitruunaa, suklaata ja myöskin oikea vastaus, eli lakritsia. Käytimme pipareissa aitoa lakritsijuurta sekä taikinassa, että pinnalla. Jos on oikea lakritsin suurkuluttaja, voisi pipareihin tehdä vielä tomusokerikuorrutteen lakritsilla maustettuna!

Huomenna onkin joulukalenteriversio mikromaanantaista 🙂 mitähän sieltä saattaa paljastua…

Gluteenittomat lakritsipiparit

Ainekset

1½ dl
fariinisokeria
1 dl
tummaa siirappia (vaihtoehtoisesti muscovadosiirappia)
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
kardemummaa
1/4 tl
neilikkaa
2 tl
lakritsijauhetta (mielellään raakalakritsijauhetta)
100 g
voita tai margariinia
1
kananmuna
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl
tattarijauhoja
1 tl
ruokasoodaa

Tee näin:

1. Keitä paksupohjaisessa kattilassa fariinisokeria, siirappia ja mausteita, kunnes ne ovat sulaneet ja kuplineet muutaman minuutin. Varo ettei seos pala. Mittaa samalla kulhoon kuivat aineet.
2. Ota kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon kylmä, paloiteltu voi.
3. Kun voi on sulanut joukkoon, sekoita kananmuna vatkaten joukkoon. Anna seoksen jäähtyä vähintään puolen tunnin ajan.
4. Kaada puolet seoksesta kuivien aineiden joukkoon ja kääntele. Lisää loput ja sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Laita kelmussa tai kulhossa jääkaappiin vähintään yön yli. Voit myös pakastaa taikinan ja käyttää sitä sieltä (oman kokemuksen perusteella pakastetusta taikinasta tulee paras paistotulos).
6. Kaulinnan auttamiseksi jauhotukseen sopii parhaiten gluteeniton jauhoseos tai perunajauhot.
7. Paista piparit n. 225 asteessa. Ripottele tuoreiden piparien pinnalle lakritsijauhetta.

Kommentit (2)

  1. Kaisa

    Tuliko tuohon taikinaan lakritsi jauhetta?

    • Dr.Sugar

      Kyllä! 2 rkl muiden mausteiden kanssa! Ennen/jälkeen paiston voi vielä lisätä pinnalle jos tahtoo 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *