Vaaleat keksitryffelit

vaaleatkeksitryffelit

Viime hetken jouluherkut tai lahjat mielessä? Kokeile leipoa nämä herkulliset vaaleat keksitryffelit. Samalla reseptillä onnistuu myös oreoista tai dominoista (tai näin jouluna pipareista). Koska vaaleat keksit on miedon makuisia, voi näihin lisätä myös makujauheita, mausteita tai aromeja. Esimerkiksi piparminttu tai kaneli toimisi varmasti todella hyvin.

Muita viime hetkeen sopivia reseptejä on esimerkiksi nämä mikrotoffeet tai tämä herkullinen mutakakku. Kumpaankin reseptiin voi lisätä jouluisia mausteita, jos niistä haluaa vähän talvisempia! 😛

vaaleatkeksitryffelit

Huomenna on perinteisesti vuorossa viimeinen reseptiluukku ja aattona saatte meidän joulutervehdyksen. Huomenna kokataan meillä laatikot ja muita jouluherkkuja, niin aattona saa ottaa vähän rennommin! Mitä teillä on luvassa huomenna? Kokkausta, rentoutumista, jouluintoilua? 🙂 Kiitos jo nyt kaikille kalenteria seuranneille, meillä on käynyt ennätysmäärä ihmisiä blogissa! <3

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Vaaleat keksitryffelit

Ainekset (12 annosta)

150 g
kaurakeksejä (tai muro)
3 rkl
vaniljatuorejuustoa
150 g
valko-tai maitosuklaata
+ koristeita pinnalle
40 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Murskaa kulhossa (tai minigrip-pussissa) keksit pieneksi muruksi.
  2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja muussaa haarukalla (tai pussissa muussaamalla) pehmeäksi, muotoiltavaksi keksimassaksi. Pyörittele massasta 12 samankokoista, noin 20g painoista palloa. Laita kylmään ja sulata sillä aikaa suklaa.
  3. Kun pallot ovat jähmettyneet, dippaa ne sulassa suklaassa lusikan avulla. Nosta leivinpaperille (tai lautaselle) ja koristele strösseleillä tai karkkimurskalla. Nosta sitten kylmään jähmettymään.
  4. Pallot ovat valmiita kun suklaa on jähmettynyt. Pallot säilyy kylmässä, ilmatiiviissä rasiassa säilytettynä noin viisi päivää. Voit myös pakastaa pallot, milloin ne säilyy pari kuukautta.
ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *