Pehmeät mikrotoffeet – Joulukalenteri luukku 16

mikrotoffeet

mikrotoffeet

Sanoiko joku kaipaavansa mikromaanantaita? Se tekee nimittäin just nyt comebackin joulukalenterissamme! Nämä mikrotoffeet on ihania ja suussasulavia herkkuja. Jos siis vielä puuttuu herkku läheisille, nämä valmistuu hetkessä ja vielä todella helpostikin!

Mikroleivonnasta puheenollen, tsekkaa myös mikrokinuski, mikrohillo ja viime vuoden hitti, mikrofudge! Vaivattomia ja nopeita herkkuja tehdä! Jos haluatte ensi vuonna lisää helppoja mikroreseptejä ja mikroleivontaa, kommentoikaa alle! Meillä olisi nimittäin ideoita takataskussa!

mikrotoffeet

mikrotoffeet

Tänä jouluna meidän keittiössä on muuten valmistunut ihan mieletön määrä karamelleja. Yritetään aina jättää makeisosio kalenterista teon loppupäähän, jotta valmistuneet makeiset voi antaa joululahjoina eteenpäin ja mitään ei vahingossakaan menisi roskiin! Siitä huolimatta, näitä mikrotoffeita ollaan nyt tehty kolme kertaa! 😀 Mikrotoffeet on siis ihan meidän uusi suosikkimme!

Lisää mikroherkkuja ja jouluiloa? Seuraa meitä @drjinna

Mikrotoffeet

Ainekset (40 annosta)

1 dl
glukoosisiirappia
1 dl
voita (n.90g)
1 dl
kondensoitua maitoa
1 dl
erikoishienoa sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljatahnaa
2 h 45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 30 min

Tee näin:

  1. Vuoraa noin 20x20cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa ensin voi kulhoon, sulata se. Lisää sitten kaikki loput ainekset (paitsi vanilja) mikronkestävään astiaan ja ala lämmittämään mikrossa. Lämmitä ensin vaan niin, että kaikki on sulaneet, sekoita ja ala lämmittämään lisää.
  3. Lämmitä toffeemassaa noin 6-7 minuuttia (sekoita välillä). Haluttu lämpötila toffeemassalle on 115 astetta, tarkista sitä lämpömittarilla. Jos tuntuu, että voi ei meinaa sekoittua joukkoon, jatka silti lämmittämistä ja sekoittamista. Sen pitäisi sekoittua kun seos on tarpeeksi kuumaa! Huom, mikrojen tehoissa on suuria eroja, joten tarkkaile massaa.
  4. Kun toffeemassa saavuttaa 115 asteen lämpötilan, sekoita joukkoon vaniljatahna ja kaada valmisteltuun vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ja siirrä sitten reiluksi tunniksi kylmään.
  5. Leikkaa toffeet haluamasi kokoisiin paloihin kun massa on jähmettynyt (jos massa on kovaa, anna olla hetki lämpimässä ennen leikkaamista). Kääri sitten mikrotoffeet voipaperikääreisiin. Säilytä viileässä, ilmatiiviissä rasiassa.
Kommentit (6)
  1. Kiitos herkullisen kuuloisesta ja helposta reseptistä, mutta mitä ihmettä on vaniljatahna? Ja voiko sen korvata jollakin? Kiitos jos viitsit vastata, tämä resepti menee kokeiluun!

    1. Vaniljatahna on nimensä mukaisesti vaniljasta tehtyä tahnaa (on siinä tietty mukana muutakin), mutta sen voi korvata vaniljasokerilla tai vanilja-aromilla/esanssilla. 🙂

      Ja kiitos, ehdottomasti suosittelemme testaamaan! Tästä on tullut uusi suosikkireseptimme!

  2. Melkein liiankin iisi resepti, voi tulla tehtyä siis liian monta kertaa 😉
    Ei parane ainakaan lapsille paljastaa karamellien ”salaisuutta” 🙂

    1. Joo, petollinen! 😀 voi olla että täytyy tehdä vielä neljäs satsi, että saa joulupöytään näitä! 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *