Dr. Sugar
Dr. Sugar

Sitruunakierrepullat

Teimme vähän aikaa sitten ihanaa lemon curdia mikrossa ja halusimme toki hyödyntää tämän herkun leivonnassa. Koska me vietämme aina perjantaisin pullapäivää, pääsi lemon curd pullan väliin! Tämän reseptin piti oikeasti tulla jo viime perjantaina, mutta pullanteko jäi väliin jauhojen puutteen takia. Tällä viikolla kokeilimme uusiksi, ja arvatkaa minkä aineen ammottava aukko kaapissa edelleen oli :D? Onneksi meille oli tulossa vieraita, ja jauhot saapuivat tilauksesta kotiimme!

Kierrepullia emme muuten ole tehneet sitten kouluaikojen! Oli hauska yrittää muistella miten se meneekään. Ihan nappisuoritusta ei tällä kertaa tullut, mutta haittaako se yhtään kun maku on niin herkullinen?

Suosittelemme kokeilemaan näitä sitruunakierrepullia viikonloppuna! Sitruunatäyte tuo jo valmiiksi pehmeään pullaan vielä lisää pehmoisuutta! Ja tietenkin ihanaa makua! Jos sitruuna ei ole suosikkisi, voit vaihtaa lemon curdin toiseen hedelmäiseen/marjaiseen curdiin tai paistonkestävään hilloon. Tai vaihtoehtoisesti voit tehdä kierteet perinteisellä kaneli-sokeritäytteellä!

Sitruunakierrepullat

Ainekset

½ l
kauramaitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 dl
vehnäjauhoja (tai vähemmän!)
150 g
huoneenlämpöistä voita
+ kananmunaa voiteluun
Sitruunatäyte
200 g
tuorejuustoa
1-2 dl
lemon curdia (oman maun mukaan!)
½ dl
tomusokeria
Sokerihuntu
+ voisulaa voiteluun
+ hienoa sokeria dippailuun
+ vaniljasokeria mausteeksi

Tee näin:

1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

2. Lisää taikinaan jauhot pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää jauhot desi kerrallaan. N.10 desin jälkeen vaivaa taikinan joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia, tai kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se on kimmoisaa. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.

3. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa  30-45 minuuttia. Valmista sillä aikaa sitruunatäyte vatkaamalla yhteen tuorejuusto, lemon curd ja tomusokeri.

4. Kumoa taikina pöydälle ja jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja kaulitse taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon. Levitä täytettä suunnilleen puolikkaan suorakaiteen verran ja taita sitten toinen taikinapuolikas täytteen päälle. Leikkaa pizzaleikkurilla tai veitsellä taikinasta ohuita naruja, kieritä niitä ja kiepauta rullalle. Nosta pellille. Anna pullien kohota pellillä vielä puolisen tuntia, voitele kananmunalla ja paista sitten kypsäksi uunin keskitasolla n.225 asteessa kauniin kullanruskeiksi 10-15min.

5. Kun valmiit pullat ovat jäähtyneet hetken, voitele ne sulalla voilla ja dippaa sokerissa (yhdistä sokeri+vaniljasokeri). Mikäli pakastat pullat, tee sokerointi vasta sulatuksen jälkeen.

Kommentit (3)

  1. Riitta Alaluusua

    Pullista tulee helposti liian isoja. On vaikea kaulia niin ohueksi, ettei tulisi liian paksuja. Täytettä pittää laittaa tosi ohuelti, muuten pursuaa ulos ja hommasta tulee melko sotkuista.
    Kaikesta edellisestä huolimatta, pulkat olivat TAIVAALLISEN HYVIÄ!!
    Upeita pääsiäispullia!

    1. Mia

      Mä tein vain kierrerullan josta leikkasin pullat. Sopii paljon täytettä 😂 Maistoin ja hyvää oli. Tosin lisäsin täytteeseen vielä vaniljakreemijauhetta. Hyvin on asiakkaille maittanut.

      1. Dr.Sugar

        ihana kuulla! 🙂 olemme myös tehneet punnuspullaversiona ja toimii myös hyvin!

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *