Sitruunakeksit

Pitkästä aikaa keittiössä valmistui jotain muutakin kuin teetä… Täällä ollaan oltu kipeinä tapaninpäivästä aika pitkälti toissapäivään saakka. Muutamia hommia sai hoidettua tahdonvoimalla, mutta nyt vihdoin on oikeasti taas puhtia! Flunssan tuoman harmauden jälkeen onkin ihana virkistää makupalettiaan raikkaalla sitruunalla. Tällä kertaa herkullisten, sitkeiden sitruunakeksien kera. Nämä keksit on niin ihanan makuisia, jos rehellisiä ollaan, ne maistuvat siltä miltä kuvittelemme auringonpaisteen maistuvan!

Tykkäättekö te sitruunasta? Ajattelimme jakaa sitrushedelmälinjalla resepteissä hetken, joten jos on jotain mitä toivoisit, kommentoi alle! 🙂

Seuraa meitä instagramissa tästä

Sitruunakeksit

Ainekset (20 annosta)

3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
ruokasoodaa
½ tl
perunajauhoja (sitomaan nestettä)
2½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunan kuoriraastetta
115 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1
kananmuna
1 rkl
sitruunamehua
+ tomusokeria keksien pinnalle

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja perunajauho.
  2. Mittaa yleiskoneeseen voi, sokerit ja sitruunaraaste. Vatkaa kunnes seoksesta muodostuu pehmeä, kuohkea vaahto. Lisää joukkoon kananmuna ja sitruunamehu. Muista kaapia reunat.
  3. Lisää sitten joukkoon kuivat ainekset koko aika sekoittaen. Älä ylivatkaa, jotta taikinasta ei tule sitkeää.
  4. Kumoa valmis taikina kelmulle, muotoile siitä paksu tanko ja kääri se huolellisesti (tai vaihtoehtoisesti jätä kulhoon ja kaavi keksejä tehtäessä lusikalla). Laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään.
  5. Kun taikinatanko on viilennyt, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  6. Ota tanko pois kelmusta ja leikkaa siitä ohuita paloja (tai lusikoi taikina kulhosta palloiksi). Muotoile niistä haluamasi kokoisia palloja. Kaada tomusokeria kulhoon ja pyörittele taikinapallot siinä ennen pellille laittamista.
  7. Laita pallot pellille (jätä reilut välit, paistoimme itse 9 keksiä kerrallaan), paina hieman alaspäin ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Keksit saavat olla vielä melko vaaleita ja pehmeitä uunista tullessaan. Nosta lautaselle tai ritilälle jäähtymään.
Kommentit (17)
  1. Onnistuisiko nämä gluteenittomalla jauhoseoksella tai esim. mantelijauhoilla? Millä määrällä korvataan suhteessa vehnäjauhoihin?

    1. En ole itse vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta luulisin että tuolla jauhoseoksella onnistuu. Luulen että sitä tulee jonkin verran enemmän, pääasia ettei taikina jää kamalan tahmeaksi jääkaappiin mennessään! 🙂

  2. Ai että, nämä kuulostaa hyvältä, joutuu varmaan joku päivä tekemään. Mulla olis kaapissa appelsiinin makuista tomusokeria, se varmaan kävis aika hyvin näihin 🙂

    1. eiköhän kävisi! 🙂 kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *