Dr. Sugar
Dr. Sugar

Mehevä sitruunakakku

Tämän kevään suosikkimakumme on ehdottomasti sitruuna. Ja sitruunaisella teemalla jatketaan tänäänkin herkullisen raikkaan ja mehevän sitruunakakun kera. Halusimme kehitellä parhaimman mahdollisen sitruunakakun (eli siis luotto-ohjeen!) joka olisi samalla ihanan mehevä ja maistuisi silti kevyen raikkaalta. Tietenkin plussaa on se, että kakku on helppo ja nopea tehdä!

Helppoa, herkullista ja ihanan piristävää! Sitruunakakku maistuu keväältä (ja auringonpaisteelta!) ja siksi se sopiikin täydellisesti valoisaan kevääseen ja kesään. Ja miksei pääsiäisenkin herkkupöytään!

Lisää sitruunaherkkuja? Kokeile sitruunakeksejä ja sitruunapullaa!

Mehevä sitruunakakku

Ainekset
( 8 Annosta )

3½ dl
erikoisvehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
175 g
huoneenlämpöistä voita
2½ dl
hienoa sokeria
3
kananmunaa
½ dl
huoneenlämpöistä ranskankermaa (tai maitoa)
3 rkl
sitruunamehua
yhden sitruunan kuoriraaste
Kuorrute
2½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
kermaa tai maitoa
40 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele leipävuoka (n.22x12cm) voitelemalla se tai vuoraamalla sen leivinpaperilla.
  2.  Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita haarukalla sekaisin.
  3. Mittaa pehmeä, huoneenlämmin voi toiseen kulhoon ja vaahdota sitä parin minuutin ajan, kunnes se on vaaleaa. Lisää joukkoon sokerit ja vaahdota seos kuohkeaksi. Lisää sitten kuohkeaan vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan. Muista kaapia aina välillä kulhon reunat.
  4. Lisää sitten vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen ranskankerma sekä sitruunamehu-ja raaste (tässä kohtaa seos voi ”juoksettua” jos ainekset ovat liian kylmiä! Jos näin käy, älä huoli. Kakusta tulee silti hyvä.). Sekoita huolella vaahdon joukkoon koko aika vatkaten.
  5. Lisää viimeisenä joukkoon kuivat ainekset kolmessa erässä. Sekoita vain kunnes ainekset on sekaisin, älä ylivatkaa jotta kakusta ei tule sitkeä.
  6. Kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes kakku on kauniin kullanruskea. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla.
  7. Irrota valmis kakku varovaisesti vuoasta. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen vispilällä.
  8. Lusikoi kuorrute vielä vähän lämpimän kakun pinnalle. Nauti!

Kommentit (8)

  1. Eva

    Kun te ootte fiksuja ja filmaattisia niin keksikääpä joitakin kakkuja myös niille joilla on kananmuna allergia.

    1. Dr.Sugar

      laitetaan korvan taakse 🙂

    2. Iina / MouMou

      Mun sitruunarakkaus on ehdottomasti kausittaista. Näin pääsiäisen lähellä se aina pahenee.🙈🍋

      http://moumou.fi

      1. Dr.Sugar

        Todellakin pahenee! Oon ennen ollut enemmän appelsiini-ihmisiä, mutta sitruunasta alkaa muodostua uusi suosikki!

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *