Sitruuna-wilhelmiinat
Sitruuna-wilhelmiinat sopii jokaisen kesäjuhlan piristäjäksi. Uskomatonta että meillä ei ollut vielä näiden klassikoiden ohjetta blogissa. Tehtiin ihan perinteisten sijasta tuttuun tyylimme sitruunaiset versiot, mutta raasteen pois jättämällä ovat nämä ihan niitä perinteisiä wilhelmiinoja! Sitruuna tosin nostaa tämän keksireseptin uudelle tasolle, ainakin meidän mielestämme. Kuvittelisimme että myös appelsiiniraasteella toimisi todella oivasti.
Mikähän siinä on että ollaan hurahdettu sitruunaan niin kovasti? Meillä meni monta vuotta sitruunaisia leivonnaisia suoranaisesti inhotessa ja nyt ei saada tarpeeksemme! Kohta se melko ennalta-arvattavasti valtaa myös meidän suolaiset keitokset. Jos teillä on ehdottaa meille ihania ruokia mihin sitruuna sopii, alle saa ehdottomasti jättää kommenttia! Tai vaihtoehtoisesti voitte laittaa meille viestiä vaikka instagramin kautta, tästä.
Ihan uskomatonta että ylihuomenna on jo kesäkuu! Pakko myöntää että koko kevät on mennyt ihan siivillä tässä taloudessa. Täytyykö meidän kohta jättää sitruunaiset reseptit hetkeksi sikseen ja vaihtaa raparperiin ja mansikkaan? Itse asiassa loppuviikosta saattaa blogiin jo yksi raparperiherkku ilmestyä jos vaan kaupasta löytyy tarpeeksi kypsää raparperia! Mutta jos kuitenkin kaipaat vielä ihania sitruunaisia herkkuja tuleviin juhliin (tai ihan muuten vaan), tässä on muutama ehdoton suosikkimme blogin arkistoista:
- HELPPO SITRUUNAJUUSTOKAKKU
- LEMON CURD-JUUSTOKAKKU
- SITRUUNA-VALKOSUKLAAMUTAKAKKU
- SITKEÄT SITRUUNAKEKSIT
- SITRUUNAKIERREPULLAT
Aurinkoista maanantaita kaikille ja ihanaa viikkoa! Toivottavasti testaatte sitruuna-wilhelmiinat juhlapöytäänne! Muistakaa tägätä meidät instagramissa @drjinna tai käyttäkää hashtagia #drsugar niin löydämme upeat luomuksenne!
Sitruuna-wilhelmiinat
Ainekset (30 annosta)
- 200 g
- voita (pehmeänä)
- 2 dl
- sokeria
- 2 rkl
- tummaa siirappia
- 1
- keltuainen
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1
- sitruunan kuoriraaste
- 2 tl
- ruokasoodaa
Tee näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkamilla tai yleiskoneessa. Sekoita keltuainen joukkoon edelleen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet sekä sitruunaraaste ja sekoita taikina isoksi “muruksi”.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile osista kolme pellin levyistä tankoa uunipellille, jättäen noin 10 sentin välit leviämiselle. Jos haluat wilhelmiinoista pienempiä, voit jakaa taikinan myös neljään osaan tehdet pienemmät tangot.
- Paista keksitankoja 175 asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Leikkaa valmiit keksitangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja keksejä. Anna jäähtyä ja herkuttele.
VINKKI! Jos haluat tummempia ja paahteisempia keksejä, voit kokeilla vaihtaa osan tai kaiken sokerin fariini-tai muscovadosokeriin.
Wilhelmiinat säilyy huoneenlämmössä rasiassa reilu viikon.